Doğuma Hazırlık Mucize...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Angjel

BiLMeM
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
4.514
73
363
46
İstanbul
17 seneden sonra Allah bana bu hamileliği nasip etti İşte bu yüzden bu bebek bir Mucize ben de Ona "Mucize"anlamına gelecek isim koymak istiyorum. Öztürkçe lursa dha harika olack baya araştırım ama tatmin edii bir karşılık bulamadım . Fikirlerini bekliyorum ...

Öncellikle tebrik ederim :)

Zor olacak galiba ama yardımcı olmayı çok isterim.

* Mireille Fransızca bir kız ismi, 'mucize' demektir. 'Mirayı' olarak telaffuz ediliyor, belki Miray olarak kullanabilirsiniz.
Netten araştırdım Ispanyollar da Mireya olarak kullanıyorlarmış bu ismi.

* Kardelen güzel bir anlama sahip.
Kardelenler kışın karın altından çıkarak boynunu büken çiçeklerdir. Kardelen çiçeğinin taşıdığı anlamlardan en derin olanı sabır ve fedakârlık anlamını taşımasıdır. Sevdiğiniz kişiye karşı gösterdiğiniz itinalı sabrınızı ve sabrederken de vazgeçtiğiniz birçok güzelliğin fedakârlığını dile getirmek amaçlı en güzel ifade, verilecek olan kardelenlerdir.
Kardelenler boyun bükme tarzındaki duruşu ile de karşınızdaki kişiye olan sevdanız ile boynum senden gelen her şeye razı, kıldan ince düşüncesini yansıtmaktadır
Kardelenler, bir bekleyişin ifadesidir. Bu bekleyiş özenle sabır isteyen bir bekleniştir.
(alıntı)

* Belemir olabilir. Belemir Peygamber Efendimiz’in(S.A.S) en sevdiği çiçek.

* Esra olabilir.
Esra gecesi miraç gecesin’in ilk kademesidir, yani Hz. Muhammed’in Mekke’den Mescid-i Aksa’ya gitmesi. Bu sırlı yolculuk gece olduğundan Esra‘nın anlamı ‘gece yolculuğu, karanlıkta yol gösteren, sırlı, gizemli’. Miraç olayı Resulullah’ın Kur’an-ı Kerim’den sonra en büyük mucizesidir.Bu gecede 5 vakit namaz farz kılınmıştır.
(alıntı)

* Hayat ve Armağan isimleri de çok güzel olur bu durumda bence.

Allah tamamına erdırsın ınsallah..'MUCİZE' baslı basına da cok güzel bır ısım bence. düşünülebilir..

Öncelikle tebrikler, 17 seneden sabirdan sonra böyle bir armagan kimbilir nasil bir duygudur.
Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.

Armagan bence de cok uygun bir isim olabilir. :)

mira mucize anlamındadır miracle nin kısaltılmışı ve daha bir sürü anlamı var.
evlenmeden önca bile kızım olursa mira koyalım demiştim. ama hala bekliyorum mucizemi.

Mila=Rumcada tatlı sevgilim demekmiş bu yüzden türkçe kaynaklarda da öyle geçiyor. Ama fransız kaynaklarda mucize diye geçiyor sanırım ispanyolcadan.
Ben de kızım için bakmıştım bu isme...

aklıma gelmişken eşimin yengeside seneler sonra evlat sahibi olmuş kızına özleyiş ismi vermişler sözlükte varmı yoksa kendilerimi öle koydu bilmiyorum

tamda sözlük açıp bakmadım ama kızlarına bu isimleri verenlere sorduğumda öle denilmişti şu an internetede baktmda evet ilk anlamı Allah ın hediyesi ikinci anlamı ücret

Son düzenleme:
tamda sözlük açıp bakmadım ama kızlarına bu isimleri verenlere sorduğumda öle denilmişti şu an internetede baktmda evet ilk anlamı Allah ın hediyesi ikinci anlamı ücret

Ecrin tek başına 'Allah'ın hediyesi' anlamı taşıyamaz. Ecrin kerim 'Allah'ın hediyesi' olabilir.
Ama Ecrin'in kelime anlamı aslında 'ücret'.
Bi aralar nette yanlış yazdığı için birçok aile hataya düşüp kızlarına bu ismi verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…