Mucizenin Adı: PLAN - Lyn-Genet Recitas

cnvr

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2007
305
8
Yıllardır kilo vermeye çalışıp tüm yöntemleri denedim ve hep daha fazla kilo aldım. Kilo aldıkça hareketsizleştim, hareketsizleştikçe kilo aldım. Sonuçta tiroid ameliyatı oldum ve bir yıl içinde 5 kilo birden üzerine koyup 106-107-108??? Evet ümidimi kestim. Ev diyet kitabı dolu. Nihayet cesaretimi toplayıp bir çılgınlık yaptım ve plana başladım. Çılgınlık diyorum neden mi? Buyrun:

Plan, yabancı bir beslenme uzmanının kitabı. Uygulayanlar ve hedef kitlesi genellikle 35 yaş üstü, sağlıklı beslendiğini düşünüp bol bol egzersiz yapan yine de kilo veremeyen insanlar, ayrıca tiroid hastalarını da düşünmüş.
Çılgınlık demem o ki, kitapta bir sürü tarif var onlarla devam ediyorsunuz. Damak tadımıza hiç uymuyor. Hangimiz ballı ve balkabaklı çorba içmek ister? Ya da tavuğa portakal rendelemek, reçele biber katmak (bunu yanlış yapmış olabilirim:))).

Evet çaresizdim hergün gram gram bazen 1-1,5 kilo artıyordum. Uzun zaman önce değil 10 gün önce. Vücudum su topluyordu. Artık ben hiçbirşey yiyemeyecek miyim diye düşünmeye başlamıştım. Bırakın diyeti dikkat etmeyi bile boşverdim, kendimi mutfağa adadım diyebilirim. Laf aramızda tatlı pasta işini bayağı geliştirdim.

Bugün 10. günüm. 106.1 le başlamıştım 101.9'u gördüm.:nazar: Önce ödem attım büyük bir hızla. Sonra aralarda açıkladığımı farkettim. Tatlı canım istemiyordu. Sonra akşamları bitter çikolata girdi listeye, zevkle yiyorum. Atıştırmalık olarak tuzsuz patates cipsi. Birazdan kalkıp kendim yapıp yiyeceğim. Tuz kullanmıyorum desem yeri. İşe yaradığını görünce bırakamadım ve hergün hevesle kendime ayrı yemekler pişiriyorum. Ama tekrar ödemli günler gelecek diye korkuyorum.

Şimdilik yazmak istemiyordum ama kendini çaresiz hissedenlere umut olsun diye yazmayı borç bildim. Çaresizim herşeyi yaparım yapmak zorundayım diyenler kitabı alıp gün gün takip etsinler. Kitabın aslı antiinflamatuar yiyeceklerle başlayıp hangi gıdaların sizde reaksiyon yaptığını keşfetmeye dayalı. 20 günlük bir liste var. Hergün tartılıp ertesi gün kilo vermemiş olursan dönüp bir önceki güne bakıyorsun. Evet hergün kilo verdiriyor:nazar: Başlamak isteyen olursa gün gün paylaşabiliriz.

Slmmm kitabin adini tam yazarmisin ayrica diyet haricinde yapptigun ozel bi kur varmi 10 gunde okadar odem atman cok iyii..spor felan yapiyormusun

Slmmm kitabin adini tam yazarmisin ayrica diyet haricinde yapptigun ozel bi kur varmi 10 gunde okadar odem atman cok iyii..spor felan yapiyormusun
Merhaba canım, kitabın adı: Plan. Yazarı Lyn -Genet Recitas. Spor mpor hak getire bende. Kitabı harfiyen uygulamaya çalışıyorum extra birşey yapmıyorum. Bugün 200 gram aldım. Dün mercimek eklemiştim, bir süre çıkarmam gerekecek. Yediğim bitter çikolataları suçlayacak değilim. Mesela bu akşam sebze böreği , yeşil salata ve protein var yumurta eklemek istiyorum. Sonra da tatlı yerine çikolata veya tarçınlı fırınlanmış meyve.

Sebze böreği dediysem hamur değil, sebzeleri rendeledim,bir kat sebze bir kat peynir şeklinde.

Merhaba; kitabı 1 hafta önce fark ettim. Okuyunca çok güzel bir kitap olduğunu gördüm. Uygulayan varmı acaba diye araştırırken sizi buldum. Ben mantar testi yaıpyorum şimdi. Yarın arınma için granolami ve yemek malzemelerimi alacagim. Evde prebiyotik hapim var di. 1 hafta kullanım yeterliymis. Vücudumdaki kötü mantarlari yok edeceğim. Birlikte hareket etmek isteyen yazabilir. Inst. Hesabimdan gün gün paylasim yapacagim. Isteyenle de burdan yapabilirim.

X