Mudaheleci kaynana ve kreş mevzusu

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.527
9.156
158
Herkese merhaba. Daha onceki konularimdan bilen bilir 3 yasinda bir oglum var ve malesef yapi olarak beni ve cevremdeki herkesi inanilmaz derecede yoran ve tahammul sinirlari zorlayan bir cocuk. Hangi yontemi denediysek olmuyor surekli aglama ve bagirma modunda. Devamli onunla oyun onansin istiyor ama evde 10 aylik bir bebek ile yetisemiyorum haliyle. Sonuc itibariyle esimle konuştuk ve kreşe vermeye karar verdik yari zamanli olarak. Gittik gorustuk ortami gorduk hersey iyi hos cok icime sindi. Bu hafta gidip kayit yapacaktik. Esim iki gun once annesine ve babasina anlatti durumu annesi yine her zamanki gibi maydanoz oldu. Ne gerek var, cok para, sizin veremediginiz terbiyeyi onlarmi verecek, daha kucuk vs. Esimde verecegiz zaptedemiyoruz artik dedi. Bugun mesaj attim esime yarin sabah icin izin al gidip kayit yapalim dedim evde konusalim dedi. Kiviracagindan eminim bir bahane bulup oyalayacak beni adim gibi biliyorum cunku adamin mayasini biliyorum. Kv denen sahsin (icimden sayfalarca laf saymak geliyor kendisine ama tutuyorum kendimi) kocasi ve cocuklari uzerinde nasil saglam bir etki biraktiginida bildigimden sinirimden kopuruyorum. O cahilligiyle esim dahil herkesi parmaginda oynatmasi beni deli ediyor. Esim yaklasik bir saat sonra gelecek ve ben konuyu acacagim ama hakliyken haksiz duruma dusmek istemiyorum sinirime hakim olmam lazim. Bu adam kivirinca ne yapmaliyim nasil bir tutum sergilemeliyim. Icimde cok buyuk bir ofke var annesinin herseyimize mudahele etmesine artik zerre kadar tahammulum yok. Sizce bu konuda acik acik restmi cekmeyilim yoksa alttan alttan isleyip ikna mi etmeliyim. Ikincisini yapmak hic gelmiyor icimden ama dedigim gibi rest cekersem agir konusacagim hakliyken haksiz duruma dusmek istemiyorum.

Eşiniz bir ibiş afedersiniz, koskoca evli barklı adam (tahminimce) ilkokul mezunu, fitneci yaşlı bir teyzenin ağzına bakıyorsa o adam boşuna yetişmiştir gözümde. Kendi hayat deneyimi yok, kendi kafası yok, kendi çocuklarını nasıl yetiştireceği hakkında fikri yoksa ibiştir o kadar.

Konuya geleyim, diceksiniz ki annen eminim çocuk yetiştirme konusunda enginnnnnnnn bilgi sahibidir ama durum aleni. Kreşe götürüp vericem sen iste ya da isteme. Parayı vermezsen ya sen bakarsın ya da anan. Madem çok biliyor çocuk yetiştirmeyi alır kendi bakar torununa ahkam kesene kadar.

Ben sizin yerinizde olsam hiç kocamı falan beklemez gider kendim yazdırırdım. Bunların ık mık demesini hiç dinlemezdim bile. Hatta şu konuşmayı bile yapmazdım. Çocuğu yarın kreşe yazdırcam, parayı ver nokta. Bu kadar.

Konuya geleyim, diceksiniz ki annen eminim çocuk yetiştirme konusunda enginnnnnnnn bilgi sahibidir ama durum aleni. Kreşe götürüp vericem sen iste ya da isteme. Parayı vermezsen ya sen bakarsın ya da anan. Madem çok biliyor çocuk yetiştirmeyi alır kendi bakar torununa ahkam kesene kadar.
Katılıyorum ☝️👍

Eşiniz bir ibiş afedersiniz, koskoca evli barklı adam (tahminimce) ilkokul mezunu, fitneci yaşlı bir teyzenin ağzına bakıyorsa o adam boşuna yetişmiştir gözümde. Kendi hayat deneyimi yok, kendi kafası yok, kendi çocuklarını nasıl yetiştireceği hakkında fikri yoksa ibiştir o kadar.

Ben sizin yerinizde olsam hiç kocamı falan beklemez gider kendim yazdırırdım. Bunların ık mık demesini hiç dinlemezdim bile. Hatta şu konuşmayı bile yapmazdım. Çocuğu yarın kreşe yazdırcam, parayı ver nokta. Bu kadar.

+45545

Ağzına sağlık :KK36:

kayınvalideden bağımsız,
farkında mısınız bilmiyorum ama pandemi süreci bitmedi.
Zorunluluk olmadıkça, çocuklar evde kalmalı.

bu işin şakası yok.

daha yeni ailemden birini kaybettik, 3 kuzenim yoğun bakımda, karı-koca 2 arkadaşım hastanede.
vefat eden hariç hepsi genç, hiç birinin kronik hastalığı yok,
Sadece biri sigara kullanıyor.
en ortak noktaları ise hepsinin çocukları perişan.
Bugün sizin bakmaya zorlandığınız çocuğu, yarın virüsü kapar da işler kötüye giderse, diğer çocuğunuzla, covid olmayı göze almış bir yakınınızı bulursanız(!), ona emanet edeceksiniz.
Gerçekten zorunluluk yoksa bir daha düşünün.

Ibiş kelimesini tanimadigim icin sözlüge bakip geldim simdi ve sana katiliyorum :)

Çalışmıyorsunuz sanırım. O yaşta zapt etmenin zor ve yorucu olduğunu biliyorum ama şu korona ortamında bu kadar küçük çocuğu kreşe göndermek çok akıl karı bir şey değil. Zaten kreşin ilk senesi hep hastalıkla geçer normalde de. Üstelik bunlar çok küçük. Korunma anlamında hiçbir şey gözetemezler. Muhakkak sarılma, kavga, birbirlerine dokunma olacaktır. Okul çağındaki çocuklar İçin zorunlu durumlar oluşabiliyor ama sizinkisi uygun değil bence.

Back
X