müdürüm

Adam öyle yapmasaydı müşteri bilerek parayı yükselttiğinizi düşünürdü. Müdürünüz benim hatam deseydi o an müşteri "bunlar ne biçim işletme müdürü, muhasebecisi iş bilmiyor" diyecekti. Müdür bunu yapmak zorunda ki o anı kurtarsın. Sizi azarlasa filan haklısınız ama bu kadar kırılgan olmayın. İş hayatı sonuçta. Abartmışsınız.

Ayrıca size tavsiye belediyelerin ücretsiz muhasebe kursu oluyor. Hem elinizde belge olur hem de detaylıca öğrenirsiniz.

Adam öyle yapmasaydı müşteri bilerek parayı yükselttiğinizi düşünürdü. Müdürünüz benim hatam deseydi o an müşteri "bunlar ne biçim işletme müdürü, muhasebecisi iş bilmiyor" diyecekti. Müdür bunu yapmak zorunda ki o anı kurtarsın. Sizi azarlasa filan haklısınız ama bu kadar kırılgan olmayın. İş hayatı sonuçta. Abartmışsınız.

Ayrıca size tavsiye belediyelerin ücretsiz muhasebe kursu oluyor. Hem elinizde belge olur hem de detaylıca öğrenirsiniz.
Yok ödemeyi biz yapcaz yani adamın cebine fazla gircekti mal almıştıkta.yok hata benim zaten ben ona bişey demedim okuma yazma bilmiyomuşum gibi davranması zoruma giden neyse geçti zaten az önce sapma salak espri yapıp gönlümü aldı köftehor :confused::confused:yoksa aramız iyi müdürle müşterinin yanında olması canımı sıkan
küçük bi yer burası pek olmuyo öyle kurslar ama ücretsiz halk eğitim kursu var onlara gidicem ekim gibi başlıyo kayıtlar bakalım öğrencem iyice muhasebeyi sevdim bu alanda ilerlemeyi düşünüyorum :)

Müşteri akıllıymış.Hesabını bilmese fazla ödeyecekmiş. Bundan sonra ıraliyeyi işlediğinizde renkli işaret koyun ki faturası gelince 2 kere işlenmesin.Sistem nasıl çalışıyor bilmem ama ya da ırsaliyeleri işlemeyin.

Biri burda günah keçisi olacaktı. Müdür de kendini harcatmayacağına göre öyle davranmış.

Madem amacınız muhasebe yapmak o zaman kursa gidin. Bu işler böyle kulaktan dolma olmaz.

Küçücük bir hata müşteri kaybetmenize neden olur. Mimlenirsiniz .

Benden söylemesi

Yok ödemeyi biz yapcaz yani adamın cebine fazla gircekti mal almıştıkta.yok hata benim zaten ben ona bişey demedim okuma yazma bilmiyomuşum gibi davranması zoruma giden neyse geçti zaten az önce sapma salak espri yapıp gönlümü aldı köftehor :confused::confused:yoksa aramız iyi müdürle müşterinin yanında olması canımı sıkan
küçük bi yer burası pek olmuyo öyle kurslar ama ücretsiz halk eğitim kursu var onlara gidicem ekim gibi başlıyo kayıtlar bakalım öğrencem iyice muhasebeyi sevdim bu alanda ilerlemeyi düşünüyorum :)

Gidin belgenizi alın bence. Hem tecrübe hem belge olursa çok rahat iş bulursunuz ileride. Gidip başvuru yaptınız mı? Kayıtlar dolabiliyor.

Adamın art niyetli olmadığı belliydi iyi aranız düzeldiyse :))

Kuzum mali alip ödemeyi yapan sizseniz adam müşteri değil....müşteri olan sizsiniz

Müşteri akıllıymış.Hesabını bilmese fazla ödeyecekmiş. Bundan sonra ıraliyeyi işlediğinizde renkli işaret koyun ki faturası gelince 2 kere işlenmesin.Sistem nasıl çalışıyor bilmem ama ya da ırsaliyeleri işlemeyin.

Biri burda günah keçisi olacaktı. Müdür de kendini harcatmayacağına göre öyle davranmış.

Madem amacınız muhasebe yapmak o zaman kursa gidin. Bu işler böyle kulaktan dolma olmaz.

Küçücük bir hata müşteri kaybetmenize neden olur. Mimlenirsiniz .

Benden söylemesi
birincisi parayı ödeyecek olan biziz
ikincisi zaten irsaliyeyi işlemiyorum müdür dediği için işledim
üçüncüsü kulaktan dolma derken ben bu işte çalışıyorum otelde muhasebeye bakıyorum kulaktan dolma neresinde
keşke konuyu doğru düzgün okuyup yorum yapsaydınız

yanlış anlama ama maalesef çalışma hayatın boyunca daha çok maruz kalacaksın bu tür durumlara
hata yapmışsın o da müdür illaki ego yapacak yapmayanını görmedim gören varsa beri gelsin :kahve:

Sevk irsaliyesinde rakam tutar gibi bir şey olmaz ki nasıl fatura diye işlediniz merak ettim

İstifa etmek yan lış davranış her iş yerinde canını sıkıcak bireyler olaylar mevcut,, güçlü olmak zorundasın iş dünyası böyle malesef

ilk muhasebe deneyimim burda. burda öğrendim müdür bana sevk irsaliyesini girmicem sisteme zaten çoğunda fiyat yazmaz faturayı gircen dedi tamam dedim hep öyle yaparım 6 aydır. geçen sevk irsaliyesi vardı işte bu müşterinin bak bu sevk irsaliyesi fatura gibi fiyatlar herşey yazıyo girebilirsin faturası daha sonra gelir dedi bende girdim o öyle deyince yani fatura gelince girmemem gerekiyo daha önce girdiğim için tabi benim dalgınlığıma gelmiş yoksa girmezdim müşterinin yanında artistlik yapcak ya ben yapmadım hatayı personelim yaptı kendini aklıyo ama sinir oldum sanki ayrımı bilmiyomuşum gibi davrandı ona bozuldum bak yanlışlıkla girmişsin bunuda dese yine bişey demem zaten :KK43:
Müdürünün daha önce bahsettiği şekilde kayıt yapılmaz. İrsaliyeyi girersen, Fatura gelince mükerrer kayıt olabilir. Böyle bir uygulamanız varsa takibi ayrı yapılmalı. Sen biraz sakinleş derin nefes al. Müdürün özel olarak konuşup tekrar anlatmalıymış. Yeni olduğun için anlamadın yada müdürün anlatamadı. Hata önemli bir hata. Mühim olan tekrarlanmaması. Çok takılmayın. İsterseniz konuşursunuz sakinleşince.

ödemeyi biz yapcaz yani fiyat fazla adamın cebine fazla para gircek onun işine gelir zaten
mutabakat yapılıyo yani ne o fazla alır ne biz fazla vereriz o konuda pek sıkıntı olmaz ama gelipte salak yerine konulmak zoruma gitti müşterinin yanında o kadar
Tedarikçi yada satıcı diyoruz bu durumda. Müşteri bizden mal yada hizmet alanlar oluyor. Kızma bana biliyorsundur mutlaka da sinirden böyle oluyor

Müdür,genel müdür,amir konumunda çalışan insanların sorumluluğu,sıkıntısı,stresi diğer çalışanlardan daha büyük olabiliyor ne yazıkki..Ve tek tek yapılan hataları ekarte etmek yorucu olabiliyor.Siz tek bir işten sorumlu iken üstünüzün sorumluluğu daha fazla olabiliyor.Dolayısıyla müsamaha gösterememe durumları olabiliyor maalesef.Tabiki haklı değil,aşağılayıcı tavırlar göstermesi hakkı değil.Kimse kimseye yapmamalı hoş değil.İş ortamı,şartları her işyerinde farklıdır.
Şahsi olarak elinizden geldiğince kontroller yaparak hata yapmamaya özen gösterin.Yapmış olduğunuz hata kişilere,şirket kasasına ve prestijine geri dönülmez zararlar verebilir.
Müdürünüz olacak şahıs da gece uykularına hasret kalır sonra :)

Son düzenleme:
birincisi parayı ödeyecek olan biziz
ikincisi zaten irsaliyeyi işlemiyorum müdür dediği için işledim
üçüncüsü kulaktan dolma derken ben bu işte çalışıyorum otelde muhasebeye bakıyorum kulaktan dolma neresinde
keşke konuyu doğru düzgün okuyup yorum yapsaydınız

1. O zaman siz onun müşterisi olursunuz. O sizin değil
2. Müdür de dese ırsaliye işlenmez. Dikkat etmez hem ırsaliye hem ft işlersin şirketini zarara sokarsın. Kasan açık verir.
3. Muhasebe işinde çalışıyorsun ama kendini savunup hakkını koruyamıyorsun sonra gelip burda atar yapıyorsun.
4. Konuyu düzgün okudum. Sen yanlış yazmısşın müşteri diye benden onun üzerinden yorum yaptım.
5. Ayrıca bu meslek birilerinin söylemesiyle öğrenilmez sen 6 ay ben 25 yıldır bu işi yapıyorum.

Sevk irsaliyesinin numarasi farkli olur faturanin farkli. Tarihlerde genelde ayni olmaz.Nasil girdiniz ki sisteme fatura gibi.

Bariz bir hata yapmissiniz. Mudurunuzde aciklamis. Alinacak bir sey yok.

müdürüme çok sinir oldum ben otelde muhasebeye bakıyorum 6 aydır çalışıyorum muhasebede yeniyim. müşteri geldi ödeme yapılacak yapılacak olan rakam tutmadı muhasebe programından baktılar müşteri daha düşük olması lazım rakam dedi faturaları çıkardık programa da ben işliyorum faturaları baktılar sevk irsaliyesini fatura diye girmişim o da şöyle oldu müdür bana bak sevk irsaliyesinde de fatura gibi yazılmış bunuda fatura gibi işleyebilirisn demişti faturanın gelmesini beklemene gerek yok dedi(bazı sevk irsaliyeleri fatura gibi olmuyo ) bende işlemiştim zamanında neyse sonra fatura gelmiş büyük ihtimalle ben onu da işlemişim rakam fazla olmuş neyse adamda müdüre diyo tabi sevk irsaliyesini fatura olarak işlemişsin diye müdürde bana resmen ego gösterisi yapcak ya faturayla sevk irsaliyesinin ayrımını anlatıyo faturanın üzerinde fatura yazar sevk irssaliyesinde sevk irsaliyesi faturaları işliceksin sen diyo zaten şimdiye kadar öyle yaptım ki zaten 6 aydır da faturayla sevk irsaliyesinin ayrımını öğrendim yani resmen müşterinin yanında salak yerine koydu beni çok sinir oldum kızlar ya yani ne gerek var böyle şeylere yanlış girmişsin de geç yeri dibine soktu beni başkasının yanında sırf bi anlık dalgınlığıma denk gelmiş nefret ediyorum böyle insanlardan ya zaten kasımda otel kapansın çıkıcam işten tecrube olsun diye girmiştim gururum kırıldı resmen :KK43:

Bu müdürun turevleri her yerde güçlü olun.

Basariya hak sahibi olur , yanlisliklari baskalarina atarlar maalesef.

Bi daha olmaz inşallah da siz müdürü kaydedin böyle falso durumlarda işten ayrilirken yüzüne vurursunuz bir daha böyle bir şey olursa.

Gecmis olsun.

Back
X