Muhabbet Konusu Açamamak

misslola35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
460
388
33
Herkese selamlar...Dert denilemez fakat kendimle alakalı problemim var benim ve bu sıralar bu durum canımı sıkıyor.
Özellikle kalabalık bir ortama girince ortamda bulunduğum insanlarla kolay kolay muhabbet edememe gibi ciddi bir sorunum var çünkü birileriyle tanışmak veya muhabbet "nasılsın,ne yapıyorsun" dan öteye gitmiyor,tıkanıp kalıyorum kendi adıma.Bu biraz karşımdaki insanlarla da alakalı olsa da sohbet edemiyor,konuşacak şey bulamamak geriyor beni..Yarın bir gün iş hayatına başlayınca bu durum benim açımdan oldukça problem yaratacak.Bu konuda tavsiyeniz var mı acaba?Ne yapabilirim?

Nhb nasilsinla basla sohbet zaten.
demeki karsinizdakide aohbet ortami olusturmuyor.yoksa kimse mrb dunyadada kuresel isinma var diye baslamaz soze;)

Selâm kızlar ben geldim , eeee naaber , neler yapıyosunuz bu aralar , geçenlerde bi kuaföre gittim vs vs ya da eş , dost , evlilik muhabbetleri ffalan , gerçi biraz da karşındaki insanın konuşmasına bağlı , ben hiç susmam meselâ , güncel haberlerden de konulabilirsiniz :KK56::cool:

Bi insanla yeni tanistigimda bende pek konusamam. Cunku dusunce tarzini bilmiyorum. Ama sonrasi alisma surecidir. Mesela cogu zaman ben baslarim konuya. Sonra actigmiz konudan devam ederim. Mesela 'cok yorgunum okul cok yordu, sinavlar yeni bitti " dedi ornegin. Yeni bi paragraf acarim. " ha biraz once sinavlara degindin, sahi nasil gecti sinavlarin? Alabildinmi bari? " ornegim.

Bi muhabbet oyle ilerler. Aklinda bulunsun. Her konunun ardindan baska bi konuya paragraf acilir. Tabi bunun icin once iyi dinlemen lazim fildir fildir konu bitince hangi konuyu acsamki diye dusunmek yerine. Eger kafani bunla yorarsan konu zaten bu sebepten biter.
"Cok yorgunum",
"hm oylemi"( ne konu acsamla mesguluz).

Oysaki: " yorgunmusun, noldu hayirdir?"

Böyle durumlarda en iyi taktik karşı tarafı konuşturmaktir. Mesela masada sporcu biri mi var, ona mesleği yada spor dalı ile ilgili genel bir soru sor. Ya da resim yapan biri mi var, sinemadan anlayan biri mi var, ona bir soru sor. O konuşurken hem sen hem karşı taraf rahatlar. Laf lafı açar

İnsanlar kendileri ile ilgili sorulari cevaplamayı severler. Sıkılmazlar. Muhabbet yürür böyle.

Back
X