ay kizlar yaaaa bizimde kusumuz vardi yesil olandan adi capkindi 3 ayliken gelmisti bize :) ve hep elimizden yem yerdi zor alistirdik kabindan yemeye. elimizle,kalemle,oyuncakla falan sey yapardi iste kendini tatmin ederdi hahaha. en son dayanamadik bitane de kiz aldik.mubarekler kardes kardes durdular ne bir cilvelesme ne bisey. kiz olani bize hic alismadi hic gelmiyordu...
sonra capkinimiz 10 yil sonra aramizdan ayrildi.![]()
simdi evlendim kendi evimdeyim okudukca heveslendim alsam mi napsam? calismiyorumda baya zaman ayirirdim.
bizim capkini ise gitmeden kaefesini acardik tum gun yalnizlardi gezinirlerdi odanin icinde. siz napiosunuz? ne vakitler aciyorsunuz kafesi?
bazen cama falan carpiodu sonra sonra ögrendi yolunu hahahaha rahmetli
Canım benim kıyamam..Ama ne güzel 10 yıl yaşamış sizinle.İnşallah benim tarçın'ım da böyle uzun ömürlü olur:) Tabi ki al sana arkadaş olur:) Ben gündüzleri çıkarmaya özen gösteriyorum.Çünkü muhabbet kuşlarının günde en az 12 saat uyumaları gerekiyormuş.Akşamları çıkarınca kendini paralıyor oynayacağım, uçacağım diye.En geç sekizde sessiz bir odaya götürüp uyutuyorum.Eskiden böyle yapmazdım mesela gündüzleri hep uyuklardı.Şimdi zımba gibi :) Onun dışında dışarı çıkarıp yalnız bırakmıyorum asla tatlım.Çünkü adı üstünde 'muhabbet kuşu'.Bu hayvanlar seninle olmak, muhabbet etmek istiyor.Bir yerde okumuştum, 'kuşlarınızı saldığınızda onları yalnız bırakmayın, bırakın omzunuzda kafanızda dolaşsınlar.Önemli olan sizinle vakit geçirmeleri' diye.Umarım yardımcı olabilmişimdir :)