Muhabbet kuşu ötmüyor hareket etmiyor

la_nina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
394
23
68
Kizlar 3gün önce kuş aldık geldiğinden beri dogru düzgün hareket etmiyor. Ve ötmüyordu. Bugün internetten kuş sesi actim öttü ve kafesin içinde bi o tarafa bi bu tarafa uçtu sesin geldiği yeri aradı. Simdi yine kuş sesi actim bu sefer hic tepki vermiyor. Cok üzülüyorum ona yalnız kaldığı icin cok mutsuz. Ne yapabilirim onu kendime alıştırmak icin. Ve de ötmesi icin

canım öncelikle kuşunuz evinize hoşgelmiş :)

bundan yaklaşık 3 ay önce bizde bebek kuş aldık aldığımızda 1 aylıktı
geldi yaklaşık 3-4 gün hiç ötmedi...elimizi ısırdı kızdı bize...
tv de kuş sesi duyunda deli gibi ötüyordu ve ben çok üzülüyordum ama zamanla ses duymadanda ötmeye başladı..
şimdi kuş sesi duysa da duymasa da ötüyor hatta sus diyoruz susmuyor konuşmaya da başladı cicikuş ve aşkım diyor ben böyle tatlı bişey hayatımda görmedim

şimdi cnm 1-2 gün daha ona dokunmayın kafesinden çıkarmayın ve yerini değştirmeyin öylece kalsın yerinde....ama belli saatlerde yanına gidip alçak ses tonuyla sevin onu cicikuş aşkım vs diye...1-2 gün sonradan başlayarak kafesin kapağını açıp elinizi içine sokup öylece hareketsiz bırakın elinize alışsın zamanla elinize atlayacaktır....

şimdi eve ve size alışık değil ve korkuyor...zamanla sesinize ve eve alışınca göreceksin ki susmayacak ve tepenizden inmeyecek
bizimki hep kafamızda yere bıraksak ayaklarımızın altında koşuyor sürekli öpüyor kurtulmak zor

Son düzenleme:
Insallah bizim kuşumuzda bize hemen alışır canim ya. Cok tatli bisey küçücük. Simdi hareket ediyor kafese tırmanıyor cok seviniyorum böyle yapınca. Dün önce bi kağıt uzatarak yem verdim sonrada parmağımla yem verdim yedi cok sevindim:)
ben belli saatlerde değilde her aklima geldiğinde konuşuyorum onunla kuşum annem falan diyorum. Bıktı galiba benden

Seneler boyunca hem kanarya hem muhabbet kuşu besledim. Onlarca kuşum oldu yavruladılar.

Şimd herbirinin farklı karakterleri var. Mesela muhabbet kuşu da yalnız yaşar ve sizinle iletişimi kuvvetlidir. Yerinde dururken mesela kendini kabartıyor mu, sürekli uyuyor mu ozaman derim ki hastadır. Hareketsizse ama kendini kabartmıyorsa normal duruyorsa daha yavrudur eve alışmaya çalışıyordur. yavrular biraz daha hareketsiz oluyor büyüdükçe ve alıştıkça hareketleniyorlar.

Ama hareketliyse normalde ötmemesi çok da problem değil yeni gelmiş çocukcağız alışır elbet evinize
Birtanesi en sonunda tek kalmıştı ve erkek muhabbet kuşuydu, taklit yeteneği başlamıştı.

benim kuşumkendini kabartıyor Özellikle bugün habire kabarttı ve kaşıdı kendini. Ama aşırı kasiyordu cok korktuk bi yerini kanatacak diye. Sonra disari çıkarttık biraz dolaştı kaşıntısi hafifledi sanki. Ya özellikle onla konuşunca kasiniyor ve kendini kabartıyor. Birde 5dk hareketliyse yarim saat yerinden kıpırdamıyor. Hasta mi acaba.

eve alışması lazım alıştıktan sonrada hiç susmuyo kafanı şişiriyo :) karşıda evin bahçesinde köpek var onun sesini duya duya alışmış 2-3 gündür oda havlıyo kuşum kendini köpek sanıyo

tüy dökme mevsimlerinde kabarırlar ve sürekli kaşınırlar. kafese dökülen tüy miktarından anlaşılabilir bu durum. Benim kuşlar da mutsuz olurlardı o dönemler. tüyler gelmeye başladı mı düzelirlerdi. Bir de eve alışsın.

Hasta olmayabilir hemen telaşlanmayın bir hafta geçsin anlaşılır.

Yemek yemeğe gidiyor mu? su içiyor mu? bunlara da dikkat edin derim.

Bu kuşlar banyo yapmaya bayılıyorlar Suluğuna taze su koy, güneş gelen pencerenin kenarına koy yıkanırlar hemen.

Ha birde şu kırmızı etli biberlerle, kıvırcığı severler bir de ben onlara şu mürekkep balığı kemiğinden alırdım kalsiyum alıyorlar ondan. Kıtır kıtır.

Hiç tüy görmedim ama kafesinde. Yemek yiyor suyunda içiyor. Sucuğu banyo yapacak kadar büyük değil ama ayrı bir kaba su koyarım. Yeterki kuşum mutlu olsun
Kafesine dut kiraz koydum ama sadece tekmeledi onları

merhaba... benim show jumbo mk var. aldığımda 2,5 aylıkdı. ilk 3 gün açmadım ama elimi kafese sokup yem yedirdim(böylece elime alıştı) ilk zamanlar ötmüyorlar yerini yadırgıyor sanırım.. oturma odasında sabit bir yere koydum ve sürekli ilgilendim konuştum müzik açtım felan çabuk alıştı.. kafesi sürekli açık kendini bizden biri olarak görüyor galiba i kahvaltı yaparken ona da tabak hazırlıyoruz:)) çay tabağına çay koyuyoruz içiyo felan.. odadan dışarı çıkayım ötüyo ki geri gel diye odaya gireyim susuyo... alem bi kuş yaa:))) evde can şenliği mükemmel bi kuş, arkadaş gibi

Darısı benim kuşumun başına yaa. Hiç yüz vermiyor bana elimde bişeyler yiyor ama. Bitince geri gidiyor o minik ayaklarıyla

pıtırcığın hayırlı olsun canım kuşlar eve alışana kadar biraz sessiz kalırlar sonra da başının etini (tatlı tatlı)yerler aldığın kuş erkekse erkek kuşlar daha cana yakın, dişiler biraz geç alışabiliyo bende de altı tane var hepsi çok tatlılar:)

1 temmuz benim doğum günümdü kuş hediye almışlar 12 gün oldu ama kuşum ötmüyo çokta hareketli değil su içtiğini pek görmedim ama yemek yiyo bizden korkuyo birtek tabletteki kuş sesini açınca bi iki ötüyo bana alışması için ne yapmam lazım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…