muhabbet kuşu ve kedi??

DenizYildizi

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2008
633
32
643
merhabalar bir tane çok sevdğim muhabbet kuşum var ama kedileride çok seviyorum ve yavru bir kedi almaya karar verdim tabii korkuyorumda ilerde sorun olurmu diye size sorum yavru olduğu için zarar vermesi dahamı az büyüyünce yani bir sorun olur mu yoksa hiç almasaammı ama çokta istiiyorum ne yapmalıyım:(

1 tane muhabbet kuşum 5 tane kedim var
Açıkçası ilk zamanlar kedilerin gözleri kuştan ayrılmıyor kafesin önünde bekliyorlar
Kontrol etmek bazen zor oluyordu kuşum kaç kere yerle bir oldu kafesini düşürüyorlardı
Ama sürekli uzak tutunca ve kedilere biraz kızınca uzak durmaları gerektiğini anlıyorlar
Hala arada sorun yaşamıyor değiliz ama eskisi gibi değiller
Uzuun uzun kafesin önünde kuşumu seyrediyorlar ama yaklaşamıyorlar :)
Ama kedilere güven olmuyor,köpeklerden çok daha zeki olmalarına rağmen işlerine gelen şeyleri yapıp diğerleri umurlarında olmuyor :)
İkisi bir arada kesinlikle olmaz mı,elbette olur biz 5 kediyle baş edebiliyorsak bir kedi çok rahat idare edilebilir diye düşünüyorum

1 tane muhabbet kuşum 5 tane kedim var
Açıkçası ilk zamanlar kedilerin gözleri kuştan ayrılmıyor kafesin önünde bekliyorlar
Kontrol etmek bazen zor oluyordu kuşum kaç kere yerle bir oldu kafesini düşürüyorlardı
Ama sürekli uzak tutunca ve kedilere biraz kızınca uzak durmaları gerektiğini anlıyorlar
Hala arada sorun yaşamıyor değiliz ama eskisi gibi değiller
Uzuun uzun kafesin önünde kuşumu seyrediyorlar ama yaklaşamıyorlar :)
Ama kedilere güven olmuyor,köpeklerden çok daha zeki olmalarına rağmen işlerine gelen şeyleri yapıp diğerleri umurlarında olmuyor :)
İkisi bir arada kesinlikle olmaz mı,elbette olur biz 5 kediyle baş edebiliyorsak bir kedi çok rahat idare edilebilir diye düşünüyorum

cevap için teşeküür ederim alcağım kedi 2 aylık umarım bir sorun olmaz siz baya bilglisiniz bakım için önerilerde bulunurmusunuz:)birde aşı olması gerekiyor değilmi ücretsiz duymuştum ama öyle birşey yokmuş para biriktirip aşı yaptırcam ilk olarak artık:kkk:

yaşım olmuş 31:)) 31'den fazla da kedim olmuştur:)) Şu anda evde 3 kedi bir de papağanım var. Papağan şarkı söylüyor en büyük kedim başını koyup kafese dinliyor onu:)) Allah hepsine uzun ömür versin hayat neşesi bunlar.

Kedicik eve ufakken gelince alışması daha kolay oluyor. Kesinlikle ilk başlarda belki hamle yapmak ister ama siz ona karşı bir tavır takındığınız zaman hatasını anlıyor:) Ve kedi artık kuşa yaklaşmaması gerektiğini anlıyor.

Uzun lafın kısası alışıyorlar ve hiç bir şey yapmıyorlar. Gelelim aşı meselesine: 3 ay da bir kist aşısı(iç dış parazit), sene de bir kere de lösemi aşısı ve kuduz aşısı var.

Ücretsiz yapmıyorlar diye bilmekteyim. Aşıya diğer bir alternatif hap olabilir. Kist hapı da var. Aşı 35tl iken hap 20tl. Mamasının içine katabilirsiniz( yaş mama)

Sana kediciğinle mırmır sarılıp yatmalar diliyorum:))) Artık seni şartsız ve koşulsuz seven bir can var yanında:))

Aklına takılan bir şey olursa yine yazabilirsin.

cevap için teşeküür ederim alcağım kedi 2 aylık umarım bir sorun olmaz siz baya bilglisiniz bakım için önerilerde bulunurmusunuz:)birde aşı olması gerekiyor değilmi ücretsiz duymuştum ama öyle birşey yokmuş para biriktirip aşı yaptırcam ilk olarak artık:kkk:

Rica ederim,yavru kediler daha oyuncu oluyor ilk zamanlar çok dikkat etmelisiniz
Büyüdükçe daha sakin oluyorlar ve yapmamaları gereken şeyleri yapmamayı öğreniyorlar
Bakım için merak ettiklerinizi sorabilirsiniz
Aşılar,kediler sokak hayvanı olursa belediye tarafından ücretsiz olabiliyor
Benim kedilerim engeli olan sokak hayvanları,dışarıda da sokak hayvanlarına baktığım için belediyenin veterinerine götürüyorum
Petshoplardan alınan kediler ücretsiz bakılmıyor

Son düzenleme:
Merhaba. Benim muhabbet kuşum var ve ilk göz ağrım benim için çok değerli. 3 haflık kedi yavrusu alıcam :( ama korkuyorum kime sorsam yer dedi :( siz aldınız mı alıştılar mı ?

Back
X