Muhabbet kusu ve kizim

Birpapatyagolgesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2017
2.052
2.589
133
Merhaba arkadaslar.

İlk evlendigimde bir muhbbet kusu almistim ama hobi olarak kus besleyen ve ciftlestirip dogum yaptiran bi abiden. Hamile kaldigimda kus tuyunden rhaatsiz oldum ve ayni apartmandaki komşumuza verdim. Yaninda esi de vardi ama o ybaniydi. Benimkisi daha evcil ve konusurdu. Neyse cocugum oldu ve suan 2.5 yasinda. Gecnlerde kusumuzun yanindaki arkadasi ölmus. Kendisi oyle garip bir kosede yalniz duruyordu. Ve beni de dogdugunden beri bildigi icin cok seviyor. Sesimden bile mutlu oluyor . Neyse ben dedim alayim , aldim kusumu. Yalniz kizima da iyi gelir derken daha hasin ofkeli huysuz bir cocuk oldu. Kafesi alip salliyor. Sevicem diye kafesin icine bisiler as tip duruyor. Kusunoyuncak bebekle korkutuyor. Sabah kalkiyor direk onun ismini soyluyor. Gorene kadar huysuzluk aglamalar yerlere yatmalar.ve zor yatiriyorum aksamlari. Surekli mudahele etmek zorunda kaliyorum. Onu yapma bunu yapma hayvani birak , bak onun annesi yok aglr vs. Ama yok. Sabah basliyor 8 de 12 ye kadar. Kus da skldi ben de yiprandim. Kusu apartmandaki akrabamiza geri vermeyi dusunuyorum ama kusa da uzuluyorum beni cok seviyordu kizimdan korksa rahatsiz olsa da bizimle mutluydu sanki. Kizim da cok hasin huysuz oldu. Surekli bisiler firlatmalar , huysuzluk yapmalr ofkeli bakmalar. Ne yapmaliyim sizce. Cok hizli yazdim kusura bakmayin

Al birak al bırak yazık değil mi o hayvana da duygusal deprem yaşıyor hep. Bırakmayın yukarılara falan asın. Ağlarsa da kızınız siz başındayken sevin birlikte. Her ağladığında da istediğinin olmayacağını bilmeli
Oyle yapiyorum zaten. Kafesi rahatsiz ediyor. Bende kiziyorum ama ben bilgisayar basinda calisirken bazen gozumden kaciyor. Gerci bu hfata evdeydi krese de baslicak insallah. Kizdim , konustum , kendini yerlere atsa da dedigini yapmadim ama asiri huysuzluk yapiyor. Simdi ayakli kafes mi alsam acaba offf valla bunaldim. Aynen kusa da o travmayi yasatmak istemiyorum. O da benm cocugum gibi.

Oyle yapiyorum zaten. Kafesi rahatsiz ediyor. Bende kiziyorum ama ben bilgisayar basinda calisirken bazen gozumden kaciyor. Gerci bu hfata evdeydi krese de baslicak insallah. Kizdim , konustum , kendini yerlere atsa da dedigini yapmadim ama asiri huysuzluk yapiyor. Simdi ayakli kafes mi alsam acaba offf valla bunaldim. Aynen kusa da o travmayi yasatmak istemiyorum. O da benm cocugum gibi.
Bazen üşendiğimizden (ben de oyle) kolaya kaçıyoruz ama siz kolaya kacmazsiniz eminim oyle bir hissiyat edindim. Kreşe de başlayacakmış akıllanır kızınız merak etmeyin

Zamanla daha beter olur inanın aynısını ablam yaşadı artık pes etti. Ki çocuklu evde değil hayvan çiçek bile yetiştrmek zor. Aynı yasta çocuğum var
Aslinda saksilarim var , onlara dokunmamayi ogrettim. Ama kus icin zorlaniyorum cunku hareket rttikce seviyor canli ve duygusal bag kuruyor. Kus da mutlu suan bile size bunlari yazarken parmagimda duruyo. Kresteki arkadaslariyla daha kibar konusmayi davranmayi ogrenir belki ama iste asiri dedigim dedik caldigim duduk o boyle olcak surda duracak bunu yapacak. Surekli yapma hayir olmaz demekten de kizimin da benm de sinirlerimiz yiprandi

Ben de bekar evinde beslemistim zamanında , odada serbest bırakiyordum zaten serbest birakinca perdenin üst kısmında duruyor. Kizinız istese de ulasamaz o yontemi deneyebilirsiniz

O da benm cocugum gibi.
Kızın ergenliğe girince tüylenince veya saçları döküldüğünde rahatsız olup onu bir yere bırakacak mısınız?
Cevabınız hayır ise hiç de kuş çocuğunuz gibi değil.
Kuşa üzüldüm yazık ikinizin elinde de oyuncak olmuş

Merhaba arkadaslar.

İlk evlendigimde bir muhbbet kusu almistim ama hobi olarak kus besleyen ve ciftlestirip dogum yaptiran bi abiden. Hamile kaldigimda kus tuyunden rhaatsiz oldum ve ayni apartmandaki komşumuza verdim. Yaninda esi de vardi ama o ybaniydi. Benimkisi daha evcil ve konusurdu. Neyse cocugum oldu ve suan 2.5 yasinda. Gecnlerde kusumuzun yanindaki arkadasi ölmus. Kendisi oyle garip bir kosede yalniz duruyordu. Ve beni de dogdugunden beri bildigi icin cok seviyor. Sesimden bile mutlu oluyor . Neyse ben dedim alayim , aldim kusumu. Yalniz kizima da iyi gelir derken daha hasin ofkeli huysuz bir cocuk oldu. Kafesi alip salliyor. Sevicem diye kafesin icine bisiler as tip duruyor. Kusunoyuncak bebekle korkutuyor. Sabah kalkiyor direk onun ismini soyluyor. Gorene kadar huysuzluk aglamalar yerlere yatmalar.ve zor yatiriyorum aksamlari. Surekli mudahele etmek zorunda kaliyorum. Onu yapma bunu yapma hayvani birak , bak onun annesi yok aglr vs. Ama yok. Sabah basliyor 8 de 12 ye kadar. Kus da skldi ben de yiprandim. Kusu apartmandaki akrabamiza geri vermeyi dusunuyorum ama kusa da uzuluyorum beni cok seviyordu kizimdan korksa rahatsiz olsa da bizimle mutluydu sanki. Kizim da cok hasin huysuz oldu. Surekli bisiler firlatmalar , huysuzluk yapmalr ofkeli bakmalar. Ne yapmaliyim sizce. Cok hizli yazdim kusura bakmayin
Kafesi duvara asın.Kafes altında sehba falan olmasın. Üzüldüm hayvana. Çocugun oyuncağı olmuş ne yazıkki.

Keşke hiç almasaydınız 2.5 yıldır sizden ayrıymış zaten. Bir de yukarda bir mesajınızda kızım belki kreşteki arkadaşları ile daha sakin konuşmayı öğrenir gibi bir şeyler yazmışsınız. Bunun için kuşu kullanıyorsanız ve o kuş kızınızın hırçınlığı geçsin diye sizin deneme tahtanız ise, yazık o hayvancağıza, çok da büyük vebal. Çocuğunuzu eğitmek için ondan daha aciz ve küçük bir canlıyı kullanmayı düşünmemişsinizdir umarım. İlla da kuş bizimle kalacak diyorsanız o zaman daha yukarı ve düşmeyecek bir yere koyun kafesini mümkünse. Zira kızınız bu sefer kafese bir şeyler atıp kafesin düşmesine sebep olursa hayvan beyin kanaması geçirir. Ne diyim, kuş için gerçekten çok üzüldüm.

Ay ilk zamanlar hep öyle başından ayrılmazlar sonra aklına bile gelmez vermeyin geri hayvan beslemek çocuğunuz içinde çok iyi yemini suyunu ona koydurun mesela sorumluluk verin oyuncak gibi davranıyor onun bir canlı olduğunu idrak etmesi lazım 6 gün çok yeni biraz daha zaman verin

2.5 yaşındaki çocuk kuşun canlı olduğunu bile anlayamamıştır. Ön sayfada tuhaf tuhaf yorumlar, evet en hayvansever sizsiniz😂 acıkan, susayan, psikolojisi ve içgüdüleri olan, şiddet görünce canı yanan bir varlık ama aynı zamanda ufak ve şirin tıpkı oyuncak gibi. Kızınız avucuna alıp mıncıklamak istemiş engellendikçe kuşa öfke duymuştur. Ama nasıl çözülür bilemedim, çünkü çocuk çok küçük. Ben olsaydım hayvanı gönderirdim

Ay ilk zamanlar hep öyle başından ayrılmazlar sonra aklına bile gelmez vermeyin geri hayvan beslemek çocuğunuz içinde çok iyi yemini suyunu ona koydurun mesela sorumluluk verin oyuncak gibi davranıyor onun bir canlı olduğunu idrak etmesi lazım 6 gün çok yeni biraz daha zaman verin
Ama cok ilginc. Bakin simdi disari gittik gayet iyi sakin tatli tatli gittik geldik. Eve gelince cildirdi. Hemen onunla oynamalar. Kafesi sallamaya calismalar. Bence canli oldugunu idrak edemiyor sanirim cok erken. 2.5 yasinda. Bilemiyorum. En iyisi akrabamiza verim. Zaten inip hergun goruyorum, Allah omur verirse yeniden aliriim. Aslinda kus bizde olmaktan cok mutlu . O sonuklugu gitti. Daha cok konusmaya baskadi. Kizim deseniz bayiliyor cok egleniyor ama bence canli oldugunu idrak edemiyor. Oyuncak gibi goruyor. Bana kalirsa. Bu arada bu kadar uzun yazmisken , yorum yazan birini gordum beyin kanamasi gecirir kus falan diye. .. cocugum kusun kafasina bisi firlatmiyor.kafesin icine mesela parmagini sokuyor elindeki bebegi sokmaya calisiyor. bebegini gosteriyor , kus bebektten korkuyor ,.Kaciyor. Bu da guluyor. Ama bu durumdan ben hoslanmiyorum. Ben firlatiyor diyerek yanlis ifade etmisim pardon

2.5 yaşındaki çocuk kuşun canlı olduğunu bile anlayamamıştır. Ön sayfada tuhaf tuhaf yorumlar, evet en hayvansever sizsiniz😂 acıkan, susayan, psikolojisi ve içgüdüleri olan, şiddet görünce canı yanan bir varlık ama aynı zamanda ufak ve şirin tıpkı oyuncak gibi. Kızınız avucuna alıp mıncıklamak istemiş engellendikçe kuşa öfke duymuştur. Ama nasıl çözülür bilemedim, çünkü çocuk çok küçük. Ben olsaydım hayvanı gönderirdim

Back
X