Muhabbet kusu ve kizim

2.5 yaşındaki çocuk kuşun canlı olduğunu bile anlayamamıştır. Ön sayfada tuhaf tuhaf yorumlar, evet en hayvansever sizsiniz😂 acıkan, susayan, psikolojisi ve içgüdüleri olan, şiddet görünce canı yanan bir varlık ama aynı zamanda ufak ve şirin tıpkı oyuncak gibi. Kızınız avucuna alıp mıncıklamak istemiş engellendikçe kuşa öfke duymuştur. Ama nasıl çözülür bilemedim, çünkü çocuk çok küçük. Ben olsaydım hayvanı gönderirdim
Cok tesekkurederim , ne guzel anlatmissiniz. Sagolun anlayisiniz icin. 🙏❤️

Aslinda saksilarim var , onlara dokunmamayi ogrettim. Ama kus icin zorlaniyorum cunku hareket rttikce seviyor canli ve duygusal bag kuruyor. Kus da mutlu suan bile size bunlari yazarken parmagimda duruyo. Kresteki arkadaslariyla daha kibar konusmayi davranmayi ogrenir belki ama iste asiri dedigim dedik caldigim duduk o boyle olcak surda duracak bunu yapacak. Surekli yapma hayir olmaz demekten de kizimin da benm de sinirlerimiz yiprandi
Zaten 2 yaş çocukta bu dedikleriniz normal şeyler 2 yaş sendromu var hepsinde. Ayrıca felakat tellalı olmak istemem ama kreşe belli bir zamana kadar ara vermek durumunda kalacaksınız. Şimdi hem ortalık hastalığı hem de kreştki diğer çocuklardan virüs alıyor. 1 hafta gidiyorsa 2 hafta gitme durumu olamadı benim.oglumun. 1 ay önce mecbur ara verdik.
Çocuğumun ve benim sinirim neden yipransn ki sebep sevdgm bir kuş. Komşuda kalsın ona bir eş alın arada sevmeye gidin. Ki evde kuş olmasını da doğru bulmuyorum orası ayrı

Aslinda saksilarim var , onlara dokunmamayi ogrettim. Ama kus icin zorlaniyorum cunku hareket rttikce seviyor canli ve duygusal bag kuruyor. Kus da mutlu suan bile size bunlari yazarken parmagimda duruyo. Kresteki arkadaslariyla daha kibar konusmayi davranmayi ogrenir belki ama iste asiri dedigim dedik caldigim duduk o boyle olcak surda duracak bunu yapacak. Surekli yapma hayir olmaz demekten de kizimin da benm de sinirlerimiz yiprandi
Baska nasil öğrenecek, hayiri ogrenmesi gerekiyor bu yasta.

Merhaba arkadaslar.

İlk evlendigimde bir muhbbet kusu almistim ama hobi olarak kus besleyen ve ciftlestirip dogum yaptiran bi abiden. Hamile kaldigimda kus tuyunden rhaatsiz oldum ve ayni apartmandaki komşumuza verdim. Yaninda esi de vardi ama o ybaniydi. Benimkisi daha evcil ve konusurdu. Neyse cocugum oldu ve suan 2.5 yasinda. Gecnlerde kusumuzun yanindaki arkadasi ölmus. Kendisi oyle garip bir kosede yalniz duruyordu. Ve beni de dogdugunden beri bildigi icin cok seviyor. Sesimden bile mutlu oluyor . Neyse ben dedim alayim , aldim kusumu. Yalniz kizima da iyi gelir derken daha hasin ofkeli huysuz bir cocuk oldu. Kafesi alip salliyor. Sevicem diye kafesin icine bisiler as tip duruyor. Kusunoyuncak bebekle korkutuyor. Sabah kalkiyor direk onun ismini soyluyor. Gorene kadar huysuzluk aglamalar yerlere yatmalar.ve zor yatiriyorum aksamlari. Surekli mudahele etmek zorunda kaliyorum. Onu yapma bunu yapma hayvani birak , bak onun annesi yok aglr vs. Ama yok. Sabah basliyor 8 de 12 ye kadar. Kus da skldi ben de yiprandim. Kusu apartmandaki akrabamiza geri vermeyi dusunuyorum ama kusa da uzuluyorum beni cok seviyordu kizimdan korksa rahatsiz olsa da bizimle mutluydu sanki. Kizim da cok hasin huysuz oldu. Surekli bisiler firlatmalar , huysuzluk yapmalr ofkeli bakmalar. Ne yapmaliyim sizce. Cok hizli yazdim kusura bakmayin
Canım o yaştaki çocuklar canlıyı cansızı ayırt edemez. Animizm deriz buna. Onun bir canının olduğunu acıdığını vs öğrenmesi lazım. Çocukların boğarak öldürdüğü böyle çok hayvan dostumuz var malesef.

Kızınıza bu farkındalığı kazandırırsanız. Kuşu kurtarmış olursunuz. Kızınız için de önemli bir adım atmış olursunuz. Öte yandan siz birşey yapmasanız da 4 yaşına geldiğinde kendi bunun farkına varmaya başlayacak. Kendi kendine hareket edebilenlerin canlı olduğunu düşünecek kabaca. Sonra 6 yaşına geldiğinde tamamen canlıyı cansızı ayırabilecektir.

Canım o yaştaki çocuklar canlıyı cansızı ayırt edemez. Animizm deriz buna. Onun bir canının olduğunu acıdığını vs öğrenmesi lazım. Çocukların boğarak öldürdüğü böyle çok hayvan dostumuz var malesef.

Kızınıza bu farkındalığı kazandırırsanız. Kuşu kurtarmış olursunuz. Kızınız için de önemli bir adım atmış olursunuz. Öte yandan siz birşey yapmasanız da 4 yaşına geldiğinde kendi bunun farkına varmaya başlayacak. Kendi kendine hareket edebilenlerin canlı olduğunu düşünecek kabaca. Sonra 6 yaşına geldiğinde tamamen canlıyı cansızı ayırabilecektir.
Ne kadar harika bi cevap. Vay demek bilimsel bir aciklamasi da varmis. Tesekkurediyorum 🙏❤️

Ama bu dogru degil. Butun gun hayir olmaz yapma demekle gecmesi de normal degil ynai
Tamam da butun gun kuşu hirpaliyo gibi anlatmişsiniz, bi can almişsiniz, size emanet, kiziniz 2 yasinda sinirlari bilemez ki. Birakin hayir demeyin o zaman, kuşlar zaten cok narin. Uzuldum ben hayvana

Ay ilk zamanlar hep öyle başından ayrılmazlar sonra aklına bile gelmez vermeyin geri hayvan beslemek çocuğunuz içinde çok iyi yemini suyunu ona koydurun mesela sorumluluk verin oyuncak gibi davranıyor onun bir canlı olduğunu idrak etmesi lazım 6 gün çok yeni biraz daha zaman verin
Kedi köpek olsa dediğinize katılırdım ama kuşlar çok hassas aynı zamanda zeki canlılar, çocuk kuşu ciddi derece hırpalayabilir.

Bir kus sahibi olarak kalbim sizladi gercekten. O kadar zeki varliklar ki, ben bizi taniyacagini dusunmezdim bile ama bizden baskasina asla gitmiyor.

Kiziniz kafesine yaklastikca, korkuttukca minik kalbi pir pir ediyordur. Hayvancagizi bu derece korkutmak zaten akil kari degil. Cocugun elinden ölmese kalpten, stresten gidecek:(

Bence akrabaniza verin ve bir de arkadas alin yanina.

Merhaba arkadaslar.

İlk evlendigimde bir muhbbet kusu almistim ama hobi olarak kus besleyen ve ciftlestirip dogum yaptiran bi abiden. Hamile kaldigimda kus tuyunden rhaatsiz oldum ve ayni apartmandaki komşumuza verdim. Yaninda esi de vardi ama o ybaniydi. Benimkisi daha evcil ve konusurdu. Neyse cocugum oldu ve suan 2.5 yasinda. Gecnlerde kusumuzun yanindaki arkadasi ölmus. Kendisi oyle garip bir kosede yalniz duruyordu. Ve beni de dogdugunden beri bildigi icin cok seviyor. Sesimden bile mutlu oluyor . Neyse ben dedim alayim , aldim kusumu. Yalniz kizima da iyi gelir derken daha hasin ofkeli huysuz bir cocuk oldu. Kafesi alip salliyor. Sevicem diye kafesin icine bisiler as tip duruyor. Kusunoyuncak bebekle korkutuyor. Sabah kalkiyor direk onun ismini soyluyor. Gorene kadar huysuzluk aglamalar yerlere yatmalar.ve zor yatiriyorum aksamlari. Surekli mudahele etmek zorunda kaliyorum. Onu yapma bunu yapma hayvani birak , bak onun annesi yok aglr vs. Ama yok. Sabah basliyor 8 de 12 ye kadar. Kus da skldi ben de yiprandim. Kusu apartmandaki akrabamiza geri vermeyi dusunuyorum ama kusa da uzuluyorum beni cok seviyordu kizimdan korksa rahatsiz olsa da bizimle mutluydu sanki. Kizim da cok hasin huysuz oldu. Surekli bisiler firlatmalar , huysuzluk yapmalr ofkeli bakmalar. Ne yapmaliyim sizce. Cok hizli yazdim kusura bakmayin
Başka odaya alın kapısını örtün bebek girmesin hayvana yazık sizi seviyor madem az büyüsün hayvan sevgisi aşılayın ama 🙏

Back
X