Muhabbet kuşum dişimi erkek mi ???

ayshe3

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2013
9
0
6
İzmir
Dişimi erkek mi acaba bilenlerinz yardımcı olabılrmı ve yavru mu değilmi anlayamadım bana yavru dediler alırken ama hala bana alışmadı 1 aydır bende..

Eki Görüntüle 800399 Dişimi erkek mi acaba bilenlerinz yardımcı olabılrmı ve yavru mu değilmi anlayamadım bana yavru dediler alırken ama hala bana alışmadı 1 aydır bende..

Çok tatlı maşallah .Uzun yıllar besledıgım ıcın bırazcık bılgım var
Öncelıkle erkek kuşun gagasının üstü mavı olur birde ayakları mavı olur
dısılerın pembe sarı arası gıbı olur
ama yavru ıken renkler tam bellı olmaz
resımden anladıgım kadarıyla Erkek
güle güle büyütün

tesekkurler..peki elime omuzuma nasıl alıstırıcam bı turlu alısmadı kafesten cıkardığımda sureklı avizeye konuyor :S

1 aydır bende..alırken yavru demişlerdi ama kaç aylık olduğunu sormadım ve ingiliz kırması olduğunu söylediler diğerlerine göre braz buyuk duruyo

1 aydır bende..alırken yavru demişlerdi ama kaç aylık olduğunu sormadım ve ingiliz kırması olduğunu söylediler diğerlerine göre braz buyuk duruyo

yavru değilse zor eğitilir, ama dediğine göre şuan için çok geç değil eğitilir galiba.
aç bırakcan, sonra salıcaksın elinin üzerine yem koycan, yeme gelcek, yere yanına yem koycak gelecek yiyecek, öyle öyle alıştırcan.
yalnız hep güven ver, sakın yakalama, değme, yoksa alışmaz.
çokta aç bırakıp öldürme sakın hayvanı:), takip ederek aç koy.....
sürekli sever ilgilenirsen konuşurda.....
sürekli aynı kelimeleri söyle.....
ş harflerini çabuk kapalar, adıda ş li olabilir.

Bende ac bırakarak alıstırmaya calısmıstım cokta beceremedım
aynayı cok sevıyorlar ayna elımde ben yatar pozısyonda aynayı gobegıme koyuyordum kuşuda aynanın önüne
ay ne ugrasıyordum kuşla
arkadasın dedıgı gıbı guven çok önemli
çıtır dı adı

ayy ne kadar sevimli maşallah
ben de erkek olduğunu düşünüyorum burnunun renginden dolayı

Benimde bir zamanlar vardıı kuşlarımm :)
Limonum ıle mavişimm..
Limon dışardan gelivermişti kuzenlerımın evıne ve onlarda benım cok sevdıgımı bıldıgı ıcın bana vermişlerdi.Ama benım kı hastaydı gagasında mantar vardı .Ve buyuktude sısko bıseydı :).Ben kuşçuya gidip ilacını aldım,gagasına surdum ve ayaklarına hergun zamanla ıyıleşme gösterdii ve gagasındaki mantar düşünce kız olduğunu anladım :).Beyazdı gagası..Ama yaşı buyuktu .Kafasındakı beyazlık ne kadar gerıye doğru gitmişse yaşı o kadar büyükmüş.
Neyse bende yalnız kalmasın yanına bır erkek alayım dedim
Gittim aldım ama çok genç bir kuş aldım mecbur cunku ;diğer erkek kuşların hepsinde bırsey buldum hasta ,mantarlı ve kuyruğu kesılmıs .Bende genç olanı alayım dedım.
Aldımda ılk hep kavga edıyorlardı alıştılar bırbırınee bızım genç maviş çok yakışıklıydı :) başını kabartıp tombiş hanıma hep kurlar yapıyordu ..Bıraz zaman gecınce çıfleştıklerını gördüm .Ama benım hasta olan kuşumun ıcıne ışlemıstı sanırım hastalığı uçamıyordu cok hemen yoruluyordu ve bırgun ölü buldum kafeste mavişte basbas bağrıyordu ..Kafese yapışık bir şekilde çok üzülmüştüm..
Ama ölen kuşum büyüktü ve bana alışmıştı kaçmıyordu öyle elımı gagalıyordu,göğsünden sevıyordum hep hoşuna gidiyorduu..

Ayyy canım ben kendı anımı anlatmaktan senınkıne cevap vermeyı unuttum

Senin kuşun erkek .Ve yaşını tam anlayamam ama baş kısmındakı beyazlık varya o ne kadar kafasının arka tarafına gıtmışşe yaşı o kadar buyuyor.

kıyamam ya ınsan alısıyor canından bı parca oluyo sankı,cok üzüldüm..benmkının kafası sarı arkaya doğru sırtı beyazz gri..ama bıturlu alıstramadım sanırım sabretmem fgeerek

Forum için çok değerli bilgiler. Bu deneyim ve tecrübeleri bu forum ortamında bulmak çok güzel. Buraya yazılan her şey için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Sağolun.

arkadaşlara katılıyorum,bana da erkek gibi geldi.
İlerleyen zamanlarda daha da mavileşir gagası ,kesin emin olursun.
Valla yaklaştırmak için ne yapacağını bilmiyorum,ben yemek kabını çıkartıp avucumun içine mama koyuyordum elime alışsın diye.Ama avucumu gagaladığında canımın acımasıyla ani haraket yapıyordum,ters tepti...
tam aramız iyi oldu derken şehir dışına gitmem gerekiyodu bi erkek arkadaşa verdim,terk ettim mi sandı yoksa o evde hoş olmayan bişi mi yaşadı bilmiyorum ama o günden sonra resmen benim düşmanım oldu
ne elime geldi,ne sevgi sözlerime karşılık..devamlı beni gagaladı-hatta saldırdı,kafama sadece pislemek için konar oldu
zorlu geçen 2 ayın sonunda,üstüne bi de evsiz kalmam eklenince evlerinde 3 muhabbet kuşu olan bir aileye verdim Eminim onları benden daha çok sevmiştir
inşallah sizin mubikinizle muhabbetiniz bizim gibi olmaz,ağzınızdan lokmanızı alan,omzunuzdan inmeyen -sıcakkanlı bir ilişkiniz olur uzuuuun yıllar boyunca...
bu arada uzman tv ye muhabbet kuşu yazıp uzman veterinerlerin videolarını izleyebilirsiniz,gerçekten çok yararı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…