- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
- Konu Sahibi garipbirhayat
Allah sizden ve sizin gibi insanlardan razı olsun.Geçen hafta köye gitmiştim, yavru en fazla 10 günlük bir kedi gelmiş ayakkabılarımın yanına mayışmış, o kadar tatlı ki , seveyim diye yaklaştım ki ayağa bi kalktıön bacağından birisi koptu kopacak sallanıyor.... içim parçalandı, başladım ağlamaya..
Kanlar içinde küçücük incecik bacağı..köpeğin ağzından kurtulmuş sanırım..
Hava da çok soğuktu, içeri aldım bir kolinin içine pamuktan yatak yaptım, bişeyler hazırladım karnını doyurdum, 5 tl su şişesine su kaynatıp koydum yattığı yerde kediye temas edecek şekilde yerleştirdim..
Bu bayağı rahatladı :)
Ertesi gün dönerken onu da yanımda getirdim veterinere götürmek için, çünkü köyde kalsa ölecekti..
Götürdüm, bacağına birkaç işlem uyguladılar, sardılar felan.. götürdüm kendi ortamına bıraktım, şimdi daha iyiymiş, anneannem de kremini sürüp geri sarıyor köyde .. onu kurtardım ona çok seviniyorum :)
Bence oraya tekrar bırakmanız da iyi olmuş. İstediği gibi hoplar zıplar. Bir daha benzer bir olay yaşamaz umarım.
Bir ay önce gece köpek sesine uyandık bahçede baktığımız kedilerden birini boğdular. Günlerce kendime gelemedim. Ölen kedi çok korkak bir kediydi. Mamasını yer kaçardı. Kısacık ömründe bir kez bile başı okşanmadı, mırlayamadı, huzurla mamasını bile yiyemedi diye üzüldüm en çok da.
Hayvanlar ölümsüz olsa keşke. Ya da hiç acı çekmeseler. Dilleri yok yazık. Bazen düşünüyorum kendimi onların yerine koyuyorum çok kötü gerçekten. Derdi var ama anlatamıyor.
Neyse konunuzu dağıttım iyice kedilerle :)
Çok bağlanmadan her türlü canlıya yardım etmeye devam