• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhabbet kuşum öldü :(

Geçen hafta köye gitmiştim, yavru en fazla 10 günlük bir kedi gelmiş ayakkabılarımın yanına mayışmış, o kadar tatlı ki , seveyim diye yaklaştım ki ayağa bi kalktı :KK43: ön bacağından birisi koptu kopacak sallanıyor.... içim parçalandı, başladım ağlamaya..
Kanlar içinde küçücük incecik bacağı..köpeğin ağzından kurtulmuş sanırım..
Hava da çok soğuktu, içeri aldım bir kolinin içine pamuktan yatak yaptım, bişeyler hazırladım karnını doyurdum, 5 tl su şişesine su kaynatıp koydum yattığı yerde kediye temas edecek şekilde yerleştirdim..
Bu bayağı rahatladı :)
Ertesi gün dönerken onu da yanımda getirdim veterinere götürmek için, çünkü köyde kalsa ölecekti..
Götürdüm, bacağına birkaç işlem uyguladılar, sardılar felan.. götürdüm kendi ortamına bıraktım, şimdi daha iyiymiş, anneannem de kremini sürüp geri sarıyor köyde .. onu kurtardım ona çok seviniyorum :)
Allah sizden ve sizin gibi insanlardan razı olsun.
Bence oraya tekrar bırakmanız da iyi olmuş. İstediği gibi hoplar zıplar. Bir daha benzer bir olay yaşamaz umarım.
Bir ay önce gece köpek sesine uyandık bahçede baktığımız kedilerden birini boğdular. Günlerce kendime gelemedim. Ölen kedi çok korkak bir kediydi. Mamasını yer kaçardı. Kısacık ömründe bir kez bile başı okşanmadı, mırlayamadı, huzurla mamasını bile yiyemedi diye üzüldüm en çok da.
Hayvanlar ölümsüz olsa keşke. Ya da hiç acı çekmeseler. Dilleri yok yazık. Bazen düşünüyorum kendimi onların yerine koyuyorum çok kötü gerçekten. Derdi var ama anlatamıyor.
Neyse konunuzu dağıttım iyice kedilerle :)
Çok bağlanmadan her türlü canlıya yardım etmeye devam:KK200::anne:

Allah sizden ve sizin gibi insanlardan razı olsun.
Bence oraya tekrar bırakmanız da iyi olmuş. İstediği gibi hoplar zıplar. Bir daha benzer bir olay yaşamaz umarım.
Bir ay önce gece köpek sesine uyandık bahçede baktığımız kedilerden birini boğdular. Günlerce kendime gelemedim. Ölen kedi çok korkak bir kediydi. Mamasını yer kaçardı. Kısacık ömründe bir kez bile başı okşanmadı, mırlayamadı, huzurla mamasını bile yiyemedi diye üzüldüm en çok da.
Hayvanlar ölümsüz olsa keşke. Ya da hiç acı çekmeseler. Dilleri yok yazık. Bazen düşünüyorum kendimi onların yerine koyuyorum çok kötü gerçekten. Derdi var ama anlatamıyor.
Neyse konunuzu dağıttım iyice kedilerle :)
Çok bağlanmadan her türlü canlıya yardım etmeye devam:KK200::anne:

Dağıtmak ne demek estağfurullah..
Ben sadece kuşlara değil, bütün hayvanlara karşı böyleyim..
Kedi,köpek ne olursa..
Bugün kuşum öldü ona üzüldüm, kedi beslesem o ölse ona da aynı üzülecektim..
Dili bağlı hayvanlar, dediğiniz gibi biyeri ağrısa anlatamaz edemez..
Benim kuşum neden öldü kim bilir, erkek kuş çiftleşmek isterken sanırım kanadını kırmıştı, o şekilde 3 senedir yaşadı, ondan dolayı olduğunu sanmıyorum..
Uçamıyordu mesela, diğerleri uçarken o yürüyordu :(
Ben de diğerlerini onun yanında uçurmuyordum, o da niyetlenip uçamayıp Canını acıtacak diye dayanamıyordum..
Bu kadar bağlanmak iyi değil, çok isterdim biraz soğukkanlı olmayı :(

Başınız sağ olsun sizin de..
Bundan sonra hiçbir hayvanı evde beslemeyeceğim, dışarıda doğal ortamında uzaktan severim..
Ağlamaktan gözlerim acayip derecede yanıyor..
O kadar çok bağlanmışım ki ona.. minik kızıma
bende böyle düşünüyorum .
daha önce de bir kaç civciv 2 tavşan baliklar ve şu kaplumbagasi besledim.
akillanmiyorum aliyorum alisiyorum ölünce üZülüyorum

Dağıtmak ne demek estağfurullah..
Ben sadece kuşlara değil, bütün hayvanlara karşı böyleyim..
Kedi,köpek ne olursa..
Bugün kuşum öldü ona üzüldüm, kedi beslesem o ölse ona da aynı üzülecektim..
Dili bağlı hayvanlar, dediğiniz gibi biyeri ağrısa anlatamaz edemez..
Benim kuşum neden öldü kim bilir, erkek kuş çiftleşmek isterken sanırım kanadını kırmıştı, o şekilde 3 senedir yaşadı, ondan dolayı olduğunu sanmıyorum..
Uçamıyordu mesela, diğerleri uçarken o yürüyordu :KK43:
Ben de diğerlerini onun yanında uçurmuyordum, o da niyetlenip uçamayıp Canını acıtacak diye dayanamıyordum..
Bu kadar bağlanmak iyi değil, çok isterdim biraz soğukkanlı olmayı :KK43:
Ben de aynı siz gibiyim mutsuz ve hasta bir hayvan görünce hiç aklımdan çıkmıyor. En azından kuşunuz kötü niyetli ellere düşmedi sevgi olan bir yerde yaşadı diye teselli bulabilirsiniz. Tekrardan başınız sağ olsun.

Ben de aynı siz gibiyim mutsuz ve hasta bir hayvan görünce hiç aklımdan çıkmıyor. En azından kuşunuz kötü niyetli ellere düşmedi sevgi olan bir yerde yaşadı diye teselli bulabilirsiniz. Tekrardan başınız sağ olsun.

Çok teşekkür ederim, diğer erkek kuşumu eşim flört döneminde hediye almıştı bana , kuşu elime aldım ve öpecektim ki öyle bir sigara kokuyor ki...
O zaman da çok üzüldüm, onun küçücük akciğerlerini düşündüm..
Ben çok ufak detaylara takılırım böyle konularda..
İyi mi kötü mü bilmiyorum :)

Çok teşekkür ederim, diğer erkek kuşumu eşim flört döneminde hediye almıştı bana , kuşu elime aldım ve öpecektim ki öyle bir sigara kokuyor ki...
O zaman da çok üzüldüm, onun küçücük akciğerlerini düşündüm..
Ben çok ufak detaylara takılırım böyle konularda..
İyi mi kötü mü bilmiyorum :)
İyi düşünmüşsünüz demek ki sigarayı bırakmayı da düşünmelisiniz :p

Sigarayı içen ben değilim, geldiği pet shopta yanında o kadar çok içilmiş ki..
Hayatımda ağzıma sürmedim şükür, içsem bile bir hayvanın yanında dahi içmezdim sanırım :)
Yazık hayvana ya kim bilir yanında ne kadar içilmiştir, sizin bilinçli olmanız çok güzel :)

Yazık hayvana ya kim bilir yanında ne kadar içilmiştir, sizin bilinçli olmanız çok güzel :)

Küçücük kuşun tüyleri hep sigara kokusuydu..
Üzüldüm çok , onun akciğerlerinden ne olacak yazık ya.. ben birini kurtardım o ortamdan ya geri kalanlar :(
Bizim aklımız çıkıyor onlara aman tüllerine ayakları takılmasın, aman suları buharlaşmış olmasın,aman cereyanda kalmasınlar diye, uyku saatlerini bile düşünüyoruz yani..
Keşke herkes bilinçli olabilse.

Üzüldüm sizin için,alışılan hayvanı kaybetmek zordur ama ben hala hayatta olan ve sırf insanlara zevk vermek için kafeste hapis olan kuşlar için daha üzgünüm.Kedi , köpek nispeten daha özgür ama kuş ve balık gibi hayvanların yerine koyardım küçükken kendimi çocuk aklımla ve o zaman bile daralır sıkılırdım düşündükçe..

mıhabbet kuşu.6 yıl önce doguda görev yaparken oglum cok istedi diye muhabbet kuşu aldık.okadar alışmıştıkki .evcik hayvan gbi evde arkamızdan gezinir şarkılar söylerdi hiç unutmam.oğlumla çok güzel oynuyorlardı.bir akşam oğlum onu görmeyip kapıyı itekliyo .çünkü bildiğin yürüyerek gezerdi evde.hala gözümün önünde yeşilimsi sarımsı renkleri.sağ bacağı kırılıyor gbi oluyo ama kanıyor.kuş bi çığlık attı.oğlum çığlık attı.çok canı yandı demmki.ben bi baktım bacağı çok fena .geçe 3 oldu yok susmuyor ama ben ağlıyorum o acı çektikçe.eşim görevde.evimizin yakınında özel bi hastane vardı.aldım kuşu oğlanı çıktım yola.ozaman terör olayları fena.devriye atıyo polisler.devriye arabası geldi.elimde kafes tabiki şüphelendiler sanırım.yenge hanım hayırdır dediler ama belli ki şüphe war.hastaneye gidiyorum dedim oğlum hasta.desemki kuşu götürüyoeum gece 3 te kim bilir ne düşüncekler.neyse wardık hastaneye girdim sıraya .kış vakti .kuş çığlık attıkça içim parçalanıyor.ağlıyorum.hanım hanımcık bayan bi doktor war.dedim kuşumuz çok fena .baktı keşke işk olduğunda hamurla tuttursaydınız o yeri dedi ne bileyim ben.bi kremledi sardı(bence sırf gönlüm olsun diye.)geldik eve ertesi gunu zor ettik kuş yıne yürümeye çalısıyor ama topal.içim eriyo dayanamadım kuşu aldığımız yere götürdüm .abla yapcak bişey yokki dedi bu et parçası işlevini yitirmiş.vicdan azabım kat kat arttı.dursun burda dedim tamam dedi.2gün sonra öbür kuşlar bunu sıkıltırıp öldürmüş.halbukı bıraz psikolojisi düzelir diye düşünmüştüm.çok üzülmüştüm.2 yıl beraberdik ailecek o kuşumuzla.hala içimde bi dert.tabi oğlan büyüdü şimdi asla almam artık .kaç ay üzüntüden kötü oldum.vicdanım yanıp durur o aklıma geldikçe.

Back
X