Tatlı Tarifi Muhallebeli Kadayıf (Resimli)

adaer

24.04.2010
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2009
9.946
11
358
44
İstanbul
Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.

Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.

Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor
 
Son düzenleme:
Çok leziz görünüyor
 
bu tatlıyı denemek isteyenler kesinlikle deneyin pişman olmazsınız ..ama bir gece önceden muhallebisini yapın muhalebinin soguk olması tadını daha bi güzel yapıyor..tarif için teşekkürler
 
tarifini denedim canım dün,iftara misafirlerime.çok beğendiler,resminide en kısa zamanda koyarım.ben kremasında kolaya kaçtım biraz.1 paket sakızlı muhallebiyle 1 paket tavuk göğsünü karıştırıp pişirdim.böylede çok güzel oldu..paylaşımın için teşekkür ederim.
 
işte resim kızlar

s5000981.jpg
[/URL][/IMG]
 
Back
X