Tatlı Tarifi Muhallebili çıtır telkadayıf (RESİMLİ)

prensesin__uykusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
35
0
36
İstanbul
hanımlar çok güzel ve hafif bir tatlı sizler için resim ekleyerek yaptım.

*Muhallebisi için
1) 1 su bardağı un
2) 1 su bardağı toz şeker
3) 1kg. süt
4) 2 tatlı kaşığı toz tarçın (isteğe göre katabilirsiniz)
5)1 Paket toz kremşanti

*Kadayıflarlar için
6) 1 su bardağı fındık veya ceviz içi
7) 3-4 bardak ölçüsünde tel kadayıf
8) 2 veya 3 yemek kaşığı tereyağ
9) yarım su bardağı toz şeker (kadayıfları kavururken kullanılacak)

1) Öncelikle orta dereceli ateşte un,şeker ve tarçın tencereye koyulur süt yavaş yavaş eklenir.(kremşanti hariç)
2) İsteğe göre muhallebinizin içine tarçın koyabilirsiniz muhallebiye çok hoş ve ferah bir tat veriyor.
3) muhallebiyi orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin,koyu kıvamı aldıktan başka bir kaba soğuması için alın.
4) Bir tencere veya tavada tereğayını eritin,eridikten sonra içine kadayıfları koyun.
5) kadayıfları rengi değişene kadar kavurun.içine fındık veya ceviz içini ekleyin.
6) kadayıfların rengi iyice değiştikten sonra ocaktan almadan 5 dk. önce yarım su bardağı şekeri eklerin ve biraz çevirin. ocaktan aldıktan sonra kadayıflarınızı soğumaya bırakın. (her iki malzemeyi soğutmamızın sebebi kadayıfların yumuşamaması için ve çıtır kalması için)
7) muhallebi soğuyunca içine 1 paket kremşantiyi dökün ve mikserle çırpın,zaten toz kremşantiyi ekleyince muhallebi daha bi yumuşak kıvama gelecektir.
8) kadayıflarınız soğuyunca bi borcamın alt tabakasını kadayıfların yarısı ile kaplayın daha sonra ara katına muhallebinin tümünü dökün ve en son üzerini yine kadayıfla kaplayın.
9) buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakın. hatta 1 gece buzdolabında kalınca kıvamı daha güzel oluyor.
10) dilerseniz aynı malzemelerle ve aynı şekilde kuplara da koyup servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun =))

Eklentiler

• $CIMG4608.webp
    $CIMG4608.webp
    34,2 KB · Görüntüleme: 124
  • $CIMG4610.webp
    $CIMG4610.webp
    40,9 KB · Görüntüleme: 85
  • $CIMG4612.webp
    $CIMG4612.webp
    60,6 KB · Görüntüleme: 128
  • $CIMG4613.webp
    $CIMG4613.webp
    38,8 KB · Görüntüleme: 117
  • $CIMG4615.webp
    $CIMG4615.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 100
  • $CIMG4616.webp
    $CIMG4616.webp
    53,8 KB · Görüntüleme: 208
  • $CIMG4617.webp
    $CIMG4617.webp
    41,3 KB · Görüntüleme: 126
  • $CIMG4618.webp
    $CIMG4618.webp
    45,5 KB · Görüntüleme: 117
  • $CIMG4621.webp
    $CIMG4621.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 132
Çok güzel bir tatlı annem sürekli yapar

bir püf nokta: kadayıfı baya kavurun şekerle ve böyle kıtır kıtır olsun hafif yanmaya yakın çok daha güzel oluyor...

ewt gerçekten çok hafif bi tatlı sürekli yapıyorum mutlaka herkezede tavsiye ederim hem hafifi hem pratik hemde muhteşem bi tatlı ımmm bak canım çekti orucu sakatlıcam şimdi :) tam benlik bi tatlı şerbetli sevmediğim için benim acçımdan ideal bi tatlı

burdan dehşet guzel görunuyo ALLAH izin ederse bayramda bu tatlıdan yapıcam bır sefer yemıştım ama tarıfını alamamıstım tevafuk oldu.Emek verip bızlerlede paylaştınız için ayrıca teşekkurler

hayırlı bayramlar dılıyorum
:66:

Back
X