Kekler - Pastalar Muhallebili kadayıf talısı

destina2323

Kardelen
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
389
0
46
İstanbul
Tarifi dün aksam denedim çok güzel oldu hafif bi tatli tavsiye ederim

Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Malzemeler:

300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Muhallebi Malzemeleri:

1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema

Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.

Eklentiler

• $Fotoğraf0010.webp
    34,1 KB · Görüntüleme: 92
  • $Fotoğraf0011.webp
    46,7 KB · Görüntüleme: 77
  • $Fotoğraf0012.webp
    39 KB · Görüntüleme: 79
  • $Fotoğraf0015.webp
    39,6 KB · Görüntüleme: 91

ben bunu yaklaşık 2 ay önce yapmıştım, fakat kadayıflar çok kıtır o yüzden tadını kaçırıyo, onu biraz şerbet ile yumuşatsak daha hoş olur kanımca ve kadayıfı şeker ile iyice karuştırın yoksa topak topak oluyo yumru yumru, şeker o yumruda kalıyo ve pek güzel olmuyo.. ama muhallebiye laf yok

Kıtır kıtır hoş oluyor aslinda ama birgün bekleyince yumusuyor kadayıflar dinlenince daha hoş oluyor tatli . bu resimler kendi yaptigim tatlidan topak topak olmadı bende

canım bu çok güzel görünüyor eline sağlık ben hiç bilmiyordum bu tarifi gerçekten lezzetliye benziyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…