Teşekkür ederim nevroşLunyam ellerine emeğine sağlıkYarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık canım benim, başarılar diliyorum
Hayır yaglamiyorum. Külahlar üstten sıkınca içeri giriyor, kolay çıkıyor. Müsait olunca o şekilde resmini çeker gösteririmKülah kalıplarını yağlıyor muyuz?
Not kağıdı
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık nana.. yalnız not kâğıdın gözümden kaçmadı
Tabi ki , yağlı kağıttan külah yapabilirsinYaaaaa çok şekerler. Ama böyle külahlardan yoksa bizde napıcaz, alternatifi var mı? :/
Tabi ki , yağlı kağıttan külah yapabilirsin
Ben zamanında bu külah kalıbını A4 kağıdıyla yapardım bi de yağlardım saatlerimi alırdı bu hazır kornet kalıplar ne büyük kolaylık.Teşekkür ederim nevroş
Teşekkür ederim canım
Hayır yaglamiyorum. Külahlar üstten sıkınca içeri giriyor, kolay çıkıyor. Müsait olunca o şekilde resmini çeker gösteririm
Teşekkür ederim canım
Peceteye yazacaktım ablam kızdı o çirkin yazma diye
Ellerine sağlık Lunya ,ilk görünce külahını kurabiye gibi sert olur sanmıştım ,halbuki milföyle yapmışsın ,yumuşak olmuştur.Çok iddialı değilim ama yinede sizlerle yarışın içinde olmak istedim
Muhallebi malzemeleri
Eki Görüntüle 2128179
- 1 lt Pınar süt.
- Vanilya
- 1 sb şeker
- Hindistan cevizi
- Nişasta
Külahı için milföy hamuru.
Eki Görüntüle 2128174
Eki Görüntüle 2128175
Eki Görüntüle 2128176
Yapılışı:
Milföy hamurlarını biraz oklava yardımıyla büyütüp 2 cm gibi ince ince kesiyoruz. Kestiğimiz hamurları Külaha sarıyoruz.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sütü ve şekeri tencereye atıp kaynatıyoruz. Bir kapta 3 yk nişastayı bir miktar soğuk tut ile sulandırıp tencereye döküyoruz. Koyulaşana muhallebi ye vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip altını kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 2128180 Eki Görüntüle 2128182 Eki Görüntüle 2128178
Üzerine; antepfıstığı, Hindistan cevizi ve pudra kullandım
Eki Görüntüle 2128189
Eki Görüntüle 2128192
Eki Görüntüle 2128193
Eki Görüntüle 2128194
Eki Görüntüle 2128195
Yumuşak puf puf olması için bir gün bekletin
Not1: milföy kulahtan kolay çıkması icin-kırılmamasi için- biraz soğuması gerekiyor.
Not2: muhallebiyi ılık iken Külaha dolduralım
Bugün küçük ablamlar gelin görmeye gitti, onun için yaptım tatlımEllerine sağlık Lunya ,ilk görünce külahını kurabiye gibi sert olur sanmıştım ,halbuki milföyle yapmışsın ,yumuşak olmuştur.
Mutlaka deneyeceğim canım ,başarılar dilerim
Dürüst ol kaç tane yedin?
Kimin gelini?Bugün küçük ablamlar gelin görmeye gitti, onun için yaptım tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?