Tatlı Tarifi Muhallebili Milföy (resimli)

mannak

heyecanlııııııııııııııııı
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2008
1.268
3
156
İstanbul
slm kızlar bugün bi tatlı yaptım ama adını bilmiyom eğer bileniniz varsa yazarsa sevinirim kafamdan baya bi uydurdum sonuç olarak bu ortaya çıktı

1 paket milföy hamuru
yarım kilo süt
5 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 kaşık margarin
hindistan cevizi,pasta süsü
1 yumurtanın beyazı

önce milföy hamurlarını yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz.bu arada içine koyulacak muhallebiyi yapabilirsiniz sütü şekeri ve unu katıp pudink gibi pişiriyoruz söndürmeye yakın margarini vanilyayı ve isteğe bağlı olarak hindistan cevizini ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
milföy hamurlarının her birini 4 parçaya bölüyoruz içine sıvı yağ sürüp üçgen şeklinde katlayıp tepsiye diziyoruz.son olarak üstlerine yumurtanın beyazını sürüp toz şeker ve hindistan cevizi serpiyoruz.önceden ısıttığımız fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz
piştikten sonra ortalarını açıp muhallebiden koyuyoruz ve kenarlarını pasta süsüne patırıyoruz üstlerine pudra şekeri serpiyoruz veeeeee afiyetle yiyoruzz

ellerine sağlık canım harika görünüyorkafamçokkarıştı genelde milföy pastası tatlısı deniliyor ama yalancı şöbiyete benzemiş görünümü tadını da merek ettim haa:smiley-cool:

bu muhallebili milföy canım çok güzel olur ben herzaman yaparım oratsına yag sürmedende yapabilirsiniz kendiliginden açılıyo hem daha az kalorisi olur o zaman

valla adını bilmiyorum ama tadı çok harika.. annem çok güzel yapıyo:icecream::icecream:

kaydirigubbakcemile5cok guzeller ellerıne saglık ben bı ısım buldum begenırsen AY PARCASI OLSUNN nedersın?

mrb canım piştikten snra ortasını açsak kırılmazmı ikiye ayrılmazmı yani CADIARZU

canım bunu adı mullebili milföy ben herzaman yaaprım tarifinide netten bi siteden aldım

arasına yag sürmesin
zde 2 ye katlayın hemen açılır kırlma olmaz

bizede yarın annemin misafirleri gelecek evde milföyde var yapsam mı acaba becerebilir miyim yaa. ya kötü olur saa??

Görüntü süper, isme gerek yok...kaydirigubbakcemile5
Bir ara gönder de tadına da bakalım kız...
cokacimcoook

canım tarifin laz böreğine benziyor, o da aynı seninki gibi milföy hamurunun içine muhallebi konuluyor ve üzerine biraz şerbet dökülüyor, değişik bir lezzet.........

ay bayildim ya milföyüde cok severim yani onunla yapilan herseyiiiiiiii :)
kessinlikle denicem
paylasimin icin cok tsklerrrrrrrrr

mmmmmmmhhhhhh...leziz görünüyoorrr...denemek lagzim...mutfaga giriyorum yavas yavas aslinda aram yoktur ama yakinda evleniorum maglum alismam lazim:kedi:hem böyle güzel tarifler gördükce motivasyon dahada yükselior mutfaga girmek icin.
sagol paylasimin icin ellerin dert görmessincokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…