Bilmeden muhasebe yapmak zor olur. Çalışırken keyif de almazsınız. Bence konuşun çözün yada öğretin deyinYapabilirsin diye düşündük dediler en başta. Ama benim aklım almıyor ezbere yapıyorum resmen. Sürekli hata yapıyorum şeften yardım istiyorum cebellesiyorum resmen muhasebe servisiyle
Ben lisede muhasebe okuduğum halde zar zor mezun oldum hatta üniversiteye geç başladım tek ders sınavını beklerken derken üniversitede de karşıma çıktıMerhaba arkadaşlar.
Devlet kurumunda çalışıyorum yaklaşık 6 aydır muhasebe servisindeyim ama kafam bir türlü almıyor bu işi. Çok fazla iş yükü var daha önce hiç bilmediğim işler.
Damga, muhtasar, işçi çıkışları, sgk girişleri, emekli sandığı girişleri, ba/bs, KDV bildirimleri hepsini bana verdiler. Bana işi öğreten arkadaş sadece gösterdi ben mantığını anlamadım bu işlerin ve 6 aydır ezbere yapıyorum hepsini. Bir şey sorduklarında donup kalıyorum resmen.
Ayrıca ilerlemiş anksiyete ve ilerlemiş depresyon tanısı koydu psikiyatrist ve bu birim benim hastalığımı iyice tetikliyor gibi hissediyorum.
Tayin isteyip buraya gelmek isteyen arkadaş gelene kadar da bu birimden beni alın diyemiyorum müdürlere, tabi o arkadaşın da tayini gelirse..
Ne yapmamı önerirsiniz ? Var mı muhasebeyi sevmenin bir yolu ?
Konuşacağım müdür yardimcisiyla ya vallahi içim şişiyor işe gideceğimi düşündükçeBilmeden muhasebe yapmak zor olur. Çalışırken keyif de almazsınız. Bence konuşun çözün yada öğretin deyin
Of benim de 10 senede orada çalışsam kafam almayacak gibiBen lisede muhasebe okuduğum halde zar zor mezun oldum hatta üniversiteye geç başladım tek ders sınavını beklerken derken üniversitede de karşıma çıktıyok asla anlamıyorum. Matematiğim iyidir onda sıkıntı yok ama muhasebeye beynim kapıları kapatmış
Bende muhasebeciyim bir firmada tabi işe önce mali müşavirlik ofisinde başlamıştım ilk başladığımda beyannameler çok karışık geliyordu bazen nasıl öğrencem diye panik yapıyordum sonra hırs yaptım. Netten vidolar muhasebeyle ilgili ne varsa araştıra araştıra öğrendim. Not aldım sürekli kafam karışmasın diye SGK defteri ayrı , muhtasar defteri ayrı , KDV beyannamesi defteri ayrı ,genel bilgiler defteri ayrı notlarımı aldım bir şeye takıldığımda deftere bakıyordum hemen bide işyeri de sürekli pratiğe dökünce çabuk çözdüm. sadece yansıtma ve kurumlarda baya bi zorlandım onuda bi şekilde çözdüm. Öğrendikçe sevdim ben muhasebeyi en sevdiğim yanı muhasebe yaparken hiçbir şey düşünmüyorsun kafanı sadece yaptığın işe vermek zorunda kalıyorsun bir şey düşününce yanlış yapma ihtimali çok yüksek o yüzden kafam dağılıyordu benim sorunlardan uzaklaşıyordum. Size tavsiyem sizde böyle yapın zamanla seversiniz.Merhaba arkadaşlar.
Devlet kurumunda çalışıyorum yaklaşık 6 aydır muhasebe servisindeyim ama kafam bir türlü almıyor bu işi. Çok fazla iş yükü var daha önce hiç bilmediğim işler.
Damga, muhtasar, işçi çıkışları, sgk girişleri, emekli sandığı girişleri, ba/bs, KDV bildirimleri hepsini bana verdiler. Bana işi öğreten arkadaş sadece gösterdi ben mantığını anlamadım bu işlerin ve 6 aydır ezbere yapıyorum hepsini. Bir şey sorduklarında donup kalıyorum resmen.
Ayrıca ilerlemiş anksiyete ve ilerlemiş depresyon tanısı koydu psikiyatrist ve bu birim benim hastalığımı iyice tetikliyor gibi hissediyorum.
Tayin isteyip buraya gelmek isteyen arkadaş gelene kadar da bu birimden beni alın diyemiyorum müdürlere, tabi o arkadaşın da tayini gelirse..
Bilmediğiniz bir konuda nasıl devlette çalışabiliyorsunuz nasıl girdiniz oraya. Cidden ciddi ciddi soruyorum çünkü devlete girmek kolay değil belli başlı sınavlardan geçmek lazım. Uzmanı olmadığınız bir konuda devlete bu kadar kolay girilebiliyorsa bizde şansımızı deneyelim en azından tecrübeli olduğum bir konuda.Merhaba arkadaşlar.
devlette iş tanımı olduğunu düşünmeniz beni güldürdü yahu. benim atandığım unvanla, kurumda yaptığım işin alakası yok. devlette çalışan personelin çoğunluğu da böyledir zaten.Bilmediğiniz bir konuda nasıl devlette çalışabiliyorsunuz nasıl girdiniz oraya. Cidden ciddi ciddi soruyorum çünkü devlete girmek kolay değil belli başlı sınavlardan geçmek lazım. Uzmanı olmadığınız bir konuda devlete bu kadar kolay girilebiliyorsa bizde şansımızı deneyelim en azından tecrübeli olduğum bir konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?