- 30 Aralık 2009
- 23.909
- 96.299
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Öncelikle merhaba kızlar..
Çalıştığım işyerinde muhasebe depertmanındaki elemanın çıkarılmasıyla birlikte muhasebeye artık ben bakmaya başladım ama çok geriliyorum..Eta tabanlı muh.programı kullanıyoruz..
İlk etap 770 li hesaplar ve fatura girişlerini yaptım şirketin aldığı inşaat malzemeleri üzerine sonra da aldığımız maldan iade faturası kesip o faturayı etaya işledim ama korkuyorum kızlar..
İşçü ücretlerini hesaplama ve ödeme de bana kalacak( muhasebe derin sorumluluğu olan bir iş acaba başarabilir miyim ? muhasebe bölümünde çalışan arkadaşlar bana bu konuda ne gibi bir yol takip ettiklerini söyleyebilirse çok sevinirim.
Ve derdime gelince dönüşü olmayan bir işlem oluyor mu bu programlarda ? Rahatlamaya ihtiyacım var sanırım
Çalıştığım işyerinde muhasebe depertmanındaki elemanın çıkarılmasıyla birlikte muhasebeye artık ben bakmaya başladım ama çok geriliyorum..Eta tabanlı muh.programı kullanıyoruz..
İlk etap 770 li hesaplar ve fatura girişlerini yaptım şirketin aldığı inşaat malzemeleri üzerine sonra da aldığımız maldan iade faturası kesip o faturayı etaya işledim ama korkuyorum kızlar..
İşçü ücretlerini hesaplama ve ödeme de bana kalacak( muhasebe derin sorumluluğu olan bir iş acaba başarabilir miyim ? muhasebe bölümünde çalışan arkadaşlar bana bu konuda ne gibi bir yol takip ettiklerini söyleyebilirse çok sevinirim.
Ve derdime gelince dönüşü olmayan bir işlem oluyor mu bu programlarda ? Rahatlamaya ihtiyacım var sanırım
Kesilen her fatura otomatik olarak zaten sisteme işlenir, ayrıca işlemeniz mükerrer işleme neden olur.
Bunu bir kontrol edin derim. Ayırca işvereninize çok şaşırdım doğrusu, muhasebe sorumluluğu ve zorunluluğu yüksek bir meslektir
nasıl olur da bu konuda yeterli donanıma sahip olayan bir personeli direkt buraya kaydırabilir.
Yanlış anlamayın sakın sizi eleştirmek değil amacım ama herkesin branşı ve iyi olduğu konu farklıdır.
hayırlı olsun. diğer konulardan hatırladığım kadarıyla açıköğretimi bitirip mali müşavir olma niyetindeydiniz zaten bu değişiklik iyi bir fırsat olmuş. ben yeterlilik sınavına hazırlanan ve yıllardır bu işin içinde biri olarak önce şunu söyleyeyim herşeyi ama herşeyi mutlaka bir deftere ajandaya ya da pcde bir dosya açıp oraya mutlaka not alın. işler yoğunlaştıkça aklımızdan çıkabilir ya da unutabiliriz bizim meslekte dikkat çok önemli biliyorsun.
her programda yaptığınız işlemleri geri alma şansı var. takıldığınız herşeyi nette araştırabilirsiniz. programın inceliklerini pratik yönlerini yaptıkça öğrenirsin zaten. boş kaldıkça geçen yıl kayıtlarına gözatabilirsin. aynı işlemi ilk yaptığında o kayda göre yapabilirsin. mesleğe uzak olmadığın için az çok hesap mantıklarıyla ilgili bilgin vardır zaten. bu da senin için artı olur.
patronun müşavir olduğu içinde avantajlısın çok takıldığın yerde ona sorabilirsin. buradan da elimiden geldiğince ben sorularını yanıtlarım.
gerçekten yapmak istediğin bir işse başarısız olman için hiçbir sebep yok zaten önce güven sonra herşeyi başarırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?