Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
en anlamlı konu, gelmiş geçmiş.![]()
Arkadaşlar muhasebe bürosunda çalışmaktayım.Sormak istediğiniz, bilgi edinmek istediğiniz tüm sorulara açığım![]()
Özlende soru sora biliyormuyuz ?
Zamanında 1,5 yıl kadar bende sgk da çalıştım, işverenler servisinde. Bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışırız.
unuttum acık ama![]()
Birşey daha Sormak istiyorum KazanÇ Yazıyor ya Kazancın altında 1.821.61
Yazıyor ama Benim Eşim 1.821 TL maaş almıyor Aldığı Maaş 1.450 Ama kazanç ta 1.821 Yazıyor o kısmı bana açıklarmısınız ? E-SGK DAN BAKINCA
Merhaba
Benım annem 1958 dogumlu ev hanımı ve emeklı olmak ıstıyor. 1985-1986 yıllarında 1,5 yıllık çalışmıslıgı mevcut(ssk) 2 tanede cocugu var bunların ustune gecen yıl yanı 2011 de bız sskdan bagkura gecırıp ıstege baglı odeme adı altında yalnıs hatırlmıyorsan dısardan 301 tl oduyoruz. Yalnız suan kı duyumlara gore bu 301 tl nın yarısını devlet karsılıyormus bunun dogrulugu ve detayları hakkında bılgı almak istiyorum.??? Ayrıca bu sartlarda ne zaman nasıl emeklı olur bılgıde verırsenız sevınırım.(biz baslatırken 5 yıl odedıkten sonra 2 yıl daha bıryerde calısırsanız olursunuz demıslerdı pekı bu dogrumudur?)
yanıtlarınızı ve yardımlarınızı beklıyorum
Canım öncelikle merhaba annenin işe giriş tarihi 1985 yılında olduğu için emeklilik yaşı 49 ve prim gün sayısı 5300 olması gerekli. Yaş tutuyor zaten suan için önemli olan prim gün sayısı. 1,5 yıl 1985 yılından ve 2011 yılından bu zamana kadar geçen süreyle birlikte 2 çocuk borçlanması ile prim gün sayısı 2.737 ediyor geriye 2.563 gün primi kalıyor. Bu primler ödendikten sonra emekli olabılır canım. 301 Tl konusuda ise ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi. Ama size şöyle bir öneri sunabılırım. Şuan patronum burada yok o yuzden hesaplamayı kendım yaptım. Dilersen sgk dan gün dökümü alıp özelden bana gönderirsen günü gününe emeklilik tarihini çıkartabılırım. Bu arada 301 tl konusunu araştırıp en kısa zamanda bilgi vereceğim canım.![]()
canım istediğini sorabılırsın hiç çekinme. Şirket açıldığından itibaren devlet direk bağkurlu yapar başvuruya gerek yok canım.Tatlıtelaş,
Eşimin primleri konusunda muhasebecisinin ekstra birşey yapmasına gerek ok değil mi? Şirket açılışı ile beraber otomatik olarak işliyor değil mi primler?
Kusura bakma ben bira evhamlıyım aklıma her geleni soruyorum
ben dokumu en kısa zamanda cıkarıp yollarım.. fakat bız dısardan oduyoruz ya hanı prım gunu tekrardan calısmasına gerek varmı? 7 yıl sonra dırek emeklı olabılıyormu o zaman ?
canım çalışmasına gerek yok isterseniz bir yerde sigortalı olarakda gösterebilirsiniz. isteğe bağlıda ödeyebilirsiniz. yani geriye kalan 7 yılı ister ssk çalışanı olarak istersenız isteğe bağlı olarak prim yatırmalısınız.
canım istediğini sorabılırsın hiç çekinme. Şirket açıldığından itibaren devlet direk bağkurlu yapar başvuruya gerek yok canım.![]()
bunlar pekı bıze nıye 5 yılın sonunda yıne ssk ya gecersınız 2 yılda bır yerde bılfııl calısırsınız oyle olursunuz demıslerdı yaa??ne karısık mevzular hıcte basmaz kafam bu ıslere...