Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ben ingilizce işletme bitirdim dün bi tekstil firmasıyla görüştüm ama muhasebe müdürü bi tuhafıma gitti işte asgari ücret veririz dedi .. Sizce az deil mi asgari ücret okuduğum üniye göre.. İlk ayak işlerini yapmaktan başlarsın dedi .. Tecrübe için dayanırım ama bana iş öğretmeyip kullanırlar mı sizce.. Bir de dedi ki burada stres çok olur ağlayıp gitmezsin demi diye şaka yaptı müdür.. Salı gunüne kadar haber veririm dedi o zamana kadar belgelerini hazırla dedi.. Kafam çok karıştı hiç ısınamadım firmaya :/ babam başla tecrübe olur diyor sizce tecrübe kazanır mıyım oradan
Selam.İşine mani olmak istemem öncelikle ama muhasebe mesleğine girmeden önce bir daha düşün derim.
ilk işe başlamadan tecrüben yoksa muhasebe asgari ücret veriyorlarsa öpüp başına koy. Neden ? diyorsun eminim.
O kadar çooook muhasebeci var ki (bence herkes muhasebeci değil ön muhasebe yapan bile muhasebeciyim diyor ya hadi neyse) ucuz iş gücü bu iş alanında sürüsüne bereket.(Torpilli iyi bir şirkette iş bulursan daha yüksek alırsın aksi takdirde alamazsın) Zamanında üniversite okuyorken keşke yazın vs şirketlerde staj yapsaymışsın şimdi bu durumda olmazdın. Benim söyleyeceklerim farklı. İngilizce işletme okudum iyibir üniversiteden mezunum bunu mu reva görüyorlar demeyeceksin başlayacaksın tabi bu işi istiyorsan. Ben mali müşavir denetçi olacağım diyorsan illaki bence denetim firmalarında çalışmaya başla. Oradada asgari ücret verirler ama kanun mevzuat vs denetim ayağı daha iyidir .Ayrıca daha çok sektör öğrenirsin. Çünkü her sektörde farklı mevzuatlar var işlemler farklıdır tekstille sınırlama.
Ayrıca aşağıdakilerin bir kısmı veya tamamı ile karşılaşacaksın.
Bankalar vergi dairesi ssk vs ofisboy görevi görürsün. Fotokopi çek telefona bak vs bile yapabilirsin. Eğer iyi bir firma ise bunlar geçerli. Eğer uyduruk bir yer sosyal olanakları yoksa yeri gelir kendini masanı temizlersin çay bile getir götür yaptıtırlar. Orada yaptırırlar demiyorum ama başına gelebilir. Çünkü meslek ayaklar altına alınmış. İngilizce işletme okudum diye kendini boşuna şişirme muhasebe sektöründe çalışacaksan ancak smmm olduktan sonra falan senin işine yarar. Muhasebe konusunda istekli değilsen bence insan kaynakları alanında kendini geliştir derim tabi sen bilirsin.(yüksek lisans yaparsan dilinde olduğu için çok iyi yerlerde çalışabilirsin ik departmanı olan yerler büyük ve kurumsaldır rahat edersin ve akşam iş çıkışı iş aklına gelmez ama muhasebede yarın beyanname var şunu unutmamalıyım. Çünkü o gün son günüdür acildir cezası vardır. resmi makamlara sorumluluğu fazla olduğundan daha streslidir. Çünkü herşey paradır.) İlla muhasebe diyorsan ilk tecrübe için muhasebe ofisleri ve denetim firmalarında asgari ücretle çalışmanı tavsiye ederim. Oralardada süründürürler ama en azından öğrenirsin( özellikle denetim firmasında) Ofiste daha pratik şeyler öğrenirsin.(işin angaryasınıda sen yaparsın) Tek bir sektörle sınırlı kalmazsın
Sana kendimden örnek vereyim. 6 senedir muhasebe alanında çalışıyorum. Yapmadığım yapamadığım iş yok ama üç kuruş maaş alıyorsun çünkü firmalar iyi para vermiyor. Belli bir bilgi birikimim olmasına rağmen hala angaryalarla uğraşıyorum. Sen eğer hemen müdürlük vs o tarz olaylara atlarım kendi ofisimi kurarım falan diyorsan tamam ama yol yakınken bu mesleğe girmeden başka mesleğe yönel de kendini kurtar derim. Çünkü ben daha mutlu muhasebeci görmedim bunun evliliği çoluğu çocuğu var. (hele bayanlarda hiç mutlu görmedim) . Ayrıca şirketlerde en çok muhasebe departmanları ezilir. Çünkü herkesin arkasını toplar. Pazarlama bilmem ne satş yaptkça sırtı sıvazlanır ama sen onlardan daha çok çalışsan kendini yırtsan bile yaptığın görülmez çünkü muhasebe para demek parayı hep bir yerlere harcayan kişiyiz. Vergi çıkartırız yani patronların baş düşmanıyız ben bu işten öyle nefret ettim ki anlatamam. Yaşadığım stres nedeniyle kilo aldım. Şuan ömrümün sonuna kadar yaşamak zorunda olduğum kronik bir hastalığım var. (beyanname dönemlerinde nefes bile alamazsın stresi sıkıntısı hiç bir şeye benzemez.)Ben bir işkoliktim ama buna rağmen kıymetim bilinmedi. İk ya geçmeye çalışıyorum şuan. Ha söylemeden geçmeyeyim. Kendi smmm ofisin vs olursa paraya para demeyebilisin gayet zengin olabilirsin ama ciddi bir şekilde müşterin olmalı ve relax olman lazım aksi takdirde benden farkın kalmaz.Allah yolunu açık etsin...
Edit: Asıl sorunu cevaplamamışım. Öğretirler mi demişsin. Eğer sen öğrenmeye hevesli değilsen kimse tırnağını kımıldatmaz. (Ne olursa olsun karşına çıkan bir şeyde merak ettiğinde mutlaka internetten araştırmanı tavsiye ederim.) Hele iç çekişmesi iş mevki korkusu insanlar var ise kimse hiç birşey öğretmeyebilir belki kendi yüklerini azaltmak için fatura girme falan basit şeyleri öğretip üstünden atmaya çalışabilirler. Ama ortam iyiyse birde iyi niyetli birileri varsa öğretirler onun dışında iş ortamı vahşi orman gibidir. Herkes çok yırtıcı maalesef. Hayallerini yıkmak istemezdim.