muhasebeciler..yardım edin

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
merhaba arkadaşlar..benim çalıştığım yerde sevk irsaliyesi ve fatura ayrı...şimdi benim koçanlarım çok azaldı sipariş verdik yenisi gelecek.neyse sevk irsaliyesi koçanımdan sadece 1 adet sevk irsaliyem kaldı..fakat fatura koçanım da daha 10 tane fln fatura var...şimdi bu durum da ne yapmam lazım benim. fatura var irsaliye kalmadı yani

sadece sevk irsaliyesi siparişi verin neden fatura da sipariş edeceksiniz ki...son cilde başlayınca da fatura siparişi verirsiniz.

Anormal bır durum yok kı her faturada sevk ırsalıyesı kesılmıyor cunku gelmesını bekleyeceksın, geldıgınde devam edeceksın hepsı bu

sadece sevk irsaliyesi siparişi verin neden fatura da sipariş edeceksiniz ki...son cilde başlayınca da fatura siparişi verirsiniz.

faturada sadece 10 tane fln kaldı işte oda bitiyo. ama sevk irsaliyesi 1 tane kaldı..şimdi ne yapmam lazım faturaları kesince irsaliyesi yok düzenlenecek ?

peki yeni gelen sevk irsaliyesini bu elimde kalan faturalara mı kesmem lazım
kesin ikisi de geldi ikisini aynı anda kullanacağım dersen elinde kalanları maliyeden iptal ettirebilirsin.
illaki birbirini takip edecek diye bir kural yok. daha fazla sevk irsaliyesi kullanırsın bu bir gerçek. çünkü fatura genelde haftalık kesilir .elinde fatura artar yani.
ya eskileri bitirip yeni irsaliyeye başlarsın ya da eskileri iptal ettirip yeni fatura ve yeni irsaliye kullanırsın. ama ben olsam eskileri bitirip yenilere öyle başlarım.çünkü yenilerde de durum aynı olacak irsaliye daha önce bitecek :)

kesin ikisi de geldi ikisini aynı anda kullanacağım dersen elinde kalanları maliyeden iptal ettirebilirsin.
illaki birbirini takip edecek diye bir kural yok. daha fazla sevk irsaliyesi kullanırsın bu bir gerçek. çünkü fatura genelde haftalık kesilir .elinde fatura artar yani.
ya eskileri bitirip yeni irsaliyeye başlarsın ya da eskileri iptal ettirip yeni fatura ve yeni irsaliye kullanırsın. ama ben olsam eskileri bitirip yenilere öyle başlarım.çünkü yenilerde de durum aynı olacak irsaliye daha önce bitecek :)

hımmm peki şimdi bu elimdeki faturaları kesince yeni irsaliyeler gelmedği için sıra numaralarını bilmiyorum diye faturaya irsaliye nosunu yazamıcam tabi..sıkıntı yaratmıcak mı?

hımmm peki şimdi bu elimdeki faturaları kesince yeni irsaliyeler gelmedği için sıra numaralarını bilmiyorum diye faturaya irsaliye nosunu yazamıcam tabi..sıkıntı yaratmıcak mı?
irsaliyesi olmayan şeyin faturasını nasıl kesicen, anlamadım ki ben?

faturanın alt kısmını mal faturayla birlikte teslim edilmiştir diye bir ibare düşerseniz irsaliyeye gerek kalmaz.birkaç gün böyle idare edin.her mala irsaliye kesilecek diye bir şey yoktur.
eğer malla birlikte faturayı da gönderiyorsanız sorun yok.ama siz irsaliyeyle mal gönderip,faturayı sonradan gönderiyorsanız şuan onu yapamazsınız.

hatta hazır irsaliye bitmişken, fatura az kalmışken irsaliyeli fatura bastırın en rahatı

faturanın alt kısmını mal faturayla birlikte teslim edilmiştir diye bir ibare düşerseniz irsaliyeye gerek kalmaz.birkaç gün böyle idare edin.her mala irsaliye kesilecek diye bir şey yoktur.
eğer malla birlikte faturayı da gönderiyorsanız sorun yok.ama siz irsaliyeyle mal gönderip,faturayı sonradan gönderiyorsanız şuan onu yapamazsınız.

hmm o o kaşeden yok bende ozamn patrona söyliim hemen alsın :S

peki yeni gelen sevk irsaliyesini bu elimde kalan faturalara mı kesmem lazım
bakın sizin kafanız çok karışmış.aslında bu bu kadar büyük mesele değil.güvenirmisiniz bilmem ama 8 yıldır bu işi yapıyorum.
irsaliye kalmadıysa faturayla malı gönderebilirsiniz.irsaliye numarası yazmanız gereken yere de bir şey yazmak zorunda değilsiniz.
önemli olan şey irsaliye değildir.malı gönderirken malla birlikte resmi bir belge ibrazıdır önemli olan.fatura olur,irsaliye olur.farketmez:KK66:

X