mühendisliğe alışamadım yardımmm :(

Serayyerdemm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2015
7
0
kızlar tam 3 yıl sınava hazırlandım ve istediğim bölümlere puanim yetmeyince mühendislik yazmak zorunda kaldım buna üzülürken bir de hem ailem hem de etrafimdakiler kazandığım bölüme burun kıvırdılar çok kırıldım iki yıl oldu hala çok üzgünüm hem isteksiz olduğum için zorlanıyorum hem de hala çevremdekiler gözümün içine baka baka küçümsüyorlar beni artık okula gitmek bile istemiyorum bu saatten sonra bitirmekten başka çarem yok ama canıma tak etti düşündükçe ağlıyorum hiç başarılı olamayacağımı ve hatta işsiz kalacağımı ve hep ezileceğimi düşünüyorum kendime güvenim kalmadı.Hiçbirşeyden tat alamıyorum artık bi akıl verin bana tükendim üzülmekten :KK43:((

kızlar tam 3 yıl sınava hazırlandım ve istediğim bölümlere puanim yetmeyince mühendislik yazmak zorunda kaldım buna üzülürken bir de hem ailem hem de etrafimdakiler kazandığım bölüme burun kıvırdılar çok kırıldım iki yıl oldu hala çok üzgünüm hem isteksiz olduğum için zorlanıyorum hem de hala çevremdekiler gözümün içine baka baka küçümsüyorlar beni artık okula gitmek bile istemiyorum bu saatten sonra bitirmekten başka çarem yok ama canıma tak etti düşündükçe ağlıyorum hiç başarılı olamayacağımı ve hatta işsiz kalacağımı ve hep ezileceğimi düşünüyorum kendime güvenim kalmadı.Hiçbirşeyden tat alamıyorum artık bi akıl verin bana tükendim üzülmekten :KK43:((
alanın ne canım ?

Merhabalar.
Mühendislik sevilmeden okunacak bir şey değildir. Mühendislikte başarılı olmak için mesleğinize aşık olmanız gerekir.

Kimsenin dediğini umursamadan, yol yakınken dönün. 3. sınıfa geçmediyseniz bırakın. Her üniversitede aynı mı bilmiyorum ama ilk sene bölüm değiştirebilirsiniz. Hatta kasarsanız, üniversite bile değiştirebilirsiniz. (Ama çok zor.)

Yok yapamam diyorsanız, zaman insanlar için var. Düşülen yerden kalkıp yeniden başlamayı bilmek gerekir. Bir hata yapmışınız belli ki, mutlu olacağınız bir şey bulun. Kendinizi daha dibe çekmek yerine, başa dönün. Bu sefer istediğiniz yere gidin.
İnsanların ne dediğine de kulak asmayın. Onlar hep konuşacak, küçümseyecek bir şey bulacaklar.
En azından siz, istediğiniz şeyi yapın.

eger 3. sınıfsanız dısınızı sıkın sabredın okul bıtsın yuksek lısansınızı baska alanda yapın, baska alanda uzmanlasırsınız
bunca emegınız ve sıze guvenenlerın ve kendınıze guvenmenız bosa gıtmesın...
yok eger 1. sınıftaysanız cok ıyı ders calısın ,bolum degısın ...ben bılgısayar muhendıslıgınden ınsaat muhendıslıgıne gecenı bılıyorum .

Çevrendekilerin küçümsemesi nedeniyle bölümünü sevmiyorsun ve sana zor geliyor olabilir mi?
Bence çok güzle bi bölümde okuyorsun :) yazları staj yaparak, bu alanda okuyup iyi yerlere gelmiş insanların biyografisini okuyarak belki ısınabilirsin.

ben yeni mezun mühendisim. nette iş ilanlarına bakıyorum da ilanların yüzde 70 80 i elektrik mezunu istiyolar. keşke elektrik okusaydım dedim ama sevmiyosan elektrik zor gelir. bak geçen gün kim milyoner olmak istere adam katıldı metalurji okumuş yüksek lisansını işletmeden yapmış şimdi işletme bölümünde öğretim görevlisi. yani illa okuduğun bölümde kalmak zorunda değilsin bence yolun yarısını geçmişsin zaten bitirmeye çalış derim.

X