Muhsin balaban varikosel ameliyatı olanlar?

Hasheria

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
71
Puanlar
18
Merhaba kızlar,
Bu konu ile ilgili herhangi bir başlıkta bir şey yazdığını gördüğüm herkese belki de mesaj atmışımdır. Ama yine de böyle de sorup belki tecrübelerini paylaşmak isteyen olur bir umut diye açtım bu konu başlığını.

Eşim 2024 ekim ayında trabzonda bi devlet hastanesinde tek taraflı varikosel ameliyatı oldu. Ameliyat öncesi ml de 20 milyon olan değerleri ameliyat sonrası 2,5 milyona kadar düştü. Ameliyat üzerinden zaman geçtikçe ara ara yaptırdığımız testlerde hafif yükselmeler olsa da eski sayı ve hızına henüz hala ulaşamadı bile. Ameliyat sonrası kontrollerde de damarın hala orada kaldığı üstelik sağ tarafta da önceden daha küçük çaplı olan damarın büyüdüğü görüldü. Ayrıca ameliyat sonrası ağrısı da artarak devam ediyor.

Biz onun değerleri düzelmeyince tüp bebek kararı aldık. 2025 mayısta ilk denememizi yaptık. Pgt ye giden 3 embriyomuzun 3 ü de transfer edilemez olarak geldi. Sonrasında bir deneme daha yapalım belki öyle denk gelmiştir dedik. Trabzonda Karadeniz hastanesinde 2. Tüp bebek denemesini yaptık o denemede çok daha kötü oldu 2 embriyo oluştu ve 3. Gün donduruldular. Sonra 3. Denememizi Şişli memorialde yaptık. Orada çok şükür pgt den sağlıklı geldi ancak onda da kimyasal gebelik yaşadım. Tüm bu süreç içinde açıkçası eşimin değerlerinin sperm kalitesinin de etkili olduğunu düşünüyorum. 35 yaşındayım şu an. Beslenme danışmanlığı vs alıp takviyeler kullanarak yaptığımız 3. Denemede en azından pgt den sağlıklı embriyo gelmesi tabii bizim için umut oldu. Ancak süreç içinde daha kaliteli embriyolar ve belki sonrasında doğal yolla gebelik oluşması ihtimali için de eşim ameliyat olmak istiyor. Bu ve benzeri süreç yaşayanlar özellikle muhsin beyde ameliyat olmuş olan birileri varsa önerir misiniz? Sizce sürece faydası olacak mıdır?

Geçmiş olsun inşallah, tez zamanda sağlıkla gebe kalırsınız inşallah. Benim eşimde de varikösel var ama başka doktor tabiki ameliyat yapmak istemedi önce tüp bebek denememizi daha sonrasında ağrılarım olursa ameliyat yapalım dedi bazen şansı düşürüyormuş diye belirtti dediği gibi yaptık tüp bebek denedik şükür tuttu ve ağrıları da olmadığı için ameliyat olmadı da. İnşallah darısı başına 🧿🥰🥰

Geçmiş olsun inşallah, tez zamanda sağlıkla gebe kalırsınız inşallah. Benim eşimde de varikösel var ama başka doktor tabiki ameliyat yapmak istemedi önce tüp bebek denememizi daha sonrasında ağrılarım olursa ameliyat yapalım dedi bazen şansı düşürüyormuş diye belirtti dediği gibi yaptık tüp bebek denedik şükür tuttu ve ağrıları da olmadığı için ameliyat olmadı da. İnşallah darısı başına 🧿🥰🥰
Çok şükür sizin olmuş Allahım sağlıkla kıcağınıza almayı nasip eylesin 🤲🏼 bizde süreç kötü ilerleyince beklemek de daha fazla zaman kaybettiriyor da olabilir diye endişelendik açıkçası. Bir yerinden yakalayıp belki daha iyi ilerler süreç bir umut. Ağrılar olmasa biraz daha beklerdik belki de. Onun da konforunu çok etkiliyor bu durum. Bir kez de başarısız ameliyat geçirdik maalesef. O dönemde şu anki aklım bende olsaydı da direkt tüp bebek deneseydim keşke diyorum bazen 🥺

Teşekkür ederim
Tabiki burada önemli olan eşinizin sağlığı. Başka doktorlarla da görüşün fikir verirler sizlere. Umarım her şey gönlünüzce olur🌸

Teşekkür ederim
Tabiki burada önemli olan eşinizin sağlığı. Başka doktorlarla da görüşün fikir verirler sizlere. Umarım her şey gönlünüzce olur🌸
Çok teşekkür ederim. Burada bekleyen belki sadece yazılanları okuyan ama içinde aynı hüznü taşıyan tüm kadınlar için tüm kalbimle dua ediyorum.

Merhaba. Benim eşimde küçük yaşta geç kalınan testis ameliyatı ve varikosel vardı. Muhsin hocaya gittik. Yapsakta olan sayının çok çok artmayacağını direkt tüp bebek yapmamızı önerdi. 3 ay takviye verdi kullandı eşim. 3 ayın sonunda tüp bebek yaptık. 9 tane yumurta toplandı. 3 tane 3aa/3aa/4aa kalite embriyomuz oldu. İlki kimyasal oldu ikinci de tuttu. Oğlum şimdi 10 aylık. Darısı size olsun 🥰

Merhaba. Benim eşimde küçük yaşta geç kalınan testis ameliyatı ve varikosel vardı. Muhsin hocaya gittik. Yapsakta olan sayının çok çok artmayacağını direkt tüp bebek yapmamızı önerdi. 3 ay takviye verdi kullandı eşim. 3 ayın sonunda tüp bebek yaptık. 9 tane yumurta toplandı. 3 tane 3aa/3aa/4aa kalite embriyomuz oldu. İlki kimyasal oldu ikinci de tuttu. Oğlum şimdi 10 aylık. Darısı size olsun 🥰
Amin inşallah teşekkür ederim 🤲🏼 eşim henüz muayene olmadı ama bize de umarım doğru bi yol gösterir en azından süreci ona göre şekiillendimiş oluruz

Amin inşallah teşekkür ederim 🤲🏼 eşim henüz muayene olmadı ama bize de umarım doğru bi yol gösterir en azından süreci ona göre şekiillendimiş oluruz
Bizde nette araştırıp gitmiştik. Bize güzel vesile oldu. Şükürler olsun. Paramızı alıp ameliyat yapıp her şeyi zorlaştırabilirdi yapmadı. Buna bile şükreder olduk. Darısıda size olsun ☺️💛

Merhaba , hayırlı olsun🙏🏻neler kullanmıştı eşiniz öğrenebilir miyiz

Merhaba , hayırlı olsun🙏🏻neler kullanmıştı eşiniz öğrenebilir miyiz
Buradan takviye ismi vermeyeyim. Özelden yazayım size isterseniz. Onun yanında her gün havuç , kuru siyah üzüm ve kuru incir yemesini istemişti. Darısı isteyen herkese olsun inşallah 🙏🏻

Buradan takviye ismi vermeyeyim. Özelden yazayım size isterseniz. Onun yanında her gün havuç , kuru siyah üzüm ve kuru incir yemesini istemişti. Darısı isteyen herkese olsun inşallah 🙏🏻
Olur tabi ki , yazıcaktım size ama mesaj kısmınız kapalı siz yazabilirsiniz 🙏🏻

Muhsın hocaya sakın gıtmeyın. Hersey parayı alana kadar. Sadece amelıyat ettı ve gecti geriye kalan sureyle ılgılenmedı bıle.
Hatta onun anlaşmalı oldugu yerde sperm testi yaptırmadık baska merkezde yaptırdık emın olmak ıcın 3. Ay kontrolde.
Bizi fırcaladı ve sonuçlara bakmadı. Onun anlasmalı oldugu yerde 2 katı para veriyoruz cunku.
Cok kafa karıstıran asla net olmayan ılgısız bı doktor.
Sajın paranızı car cur etmeyın onda.
Amelıyatta onermıyorum bir bucuk sene once amelıyat oldu ama degisen bisey olmadı. Tüp bebege gecıcez. Aklım olsa dırek tup yaptırırdım bu kadar yıpratmazdım kendımı

Back
X