• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Ay o kadar helva yapalım dedim ama şimdi de boğazımdan geçmiyor, dokundu İbrahim'in öyle gidişi, keşke kibirli olmasaydı, biz Hürremseverler böyle vicdanlıyız işte:ssz:
Hürrem'i boğdursaydı Sülüman, İbrahim takla atardı sevincinden, o kadar fenalığına rağmen güle güle Paşa, çok emeğin geçti Sülüman'a:5::5:
Bir hafta geçmek bilmez şimdi, haftaya herkes öğrenecek, Hatice ne yapacak, Sülüman derin kederler içinde:ssz:

ne kadar takdire şayan kelimeler mune hanım:9:haklısın valla yine bile acıdık değil mi
o laflar neydi öyle o ibrahimde ki yok aslanmış hünkarı o da terbiyesiymiş de onun onayı olmadan bişi yapamazmış al sana nasıl yapılıyormuşş işte
:32::32::32:
ibrahimde ki kibir çok büyük düüü çokkkkkkk

Evet ibrahim paşa gerçekte böyle ölmüş.ayrıca kanuni haticeyle ibrahimin iki kızını da boğdurtmuş,ibrahimin soyu yürümesin diye.dehşete düştüm ya,insan bunu kızkardeşine nasıl yapar.daha önce de cem sultanın oğlu murat sultanla oğullarını öldürmüştü aynı şekilde

Birde neymiş te uyurken öldürülürse sözünü tutmamış olmazmış,sanki emri veren kendisi değil.oh ne güzel,emri ver,uyu,eee ben uyuyordum mesul değilim de.hiç yakıştıramadım kanuniye.böyle ikiyüzlülüğü,adamın yüzüne gülmesini,iftara çağırıp odasında uyumaya davet etmesi,sonra habersizce uykusunda öldürtmesi falan,hiç yakıştıramadım valla,şu anda kanuni benim gözümde ucuz bir katilden başka bişey değil.bari adam akıllı yargılanıp şanıyla şerefiyle idam edilseydi dimi,devlete bu kadar hizmet etmiş bir adamın en azından buna hakkı olmalıydı.
Şu ebu suud efendiyi de böyle pek şerefli pek namuslu,adaletin bekçisi bir alim gibi göstermelerine gıcık oluyorum,isteyen adından aratsın ne mal olduğunu öğrenmek çok kolay,buraya yazmayayım,mezarını bilsem gider tükürürüm

Birde neymiş te uyurken öldürülürse sözünü tutmamış olmazmış,sanki emri veren kendisi değil.oh ne güzel,emri ver,uyu,eee ben uyuyordum mesul değilim de.hiç yakıştıramadım kanuniye.böyle ikiyüzlülüğü,adamın yüzüne gülmesini,iftara çağırıp odasında uyumaya davet etmesi,sonra habersizce uykusunda öldürtmesi falan,hiç yakıştıramadım valla,şu anda kanuni benim gözümde ucuz bir katilden başka bişey değil.bari adam akıllı yargılanıp şanıyla şerefiyle idam edilseydi dimi,devlete bu kadar hizmet etmiş bir adamın en azından buna hakkı olmalıydı.
Şu ebu suud efendiyi de böyle pek şerefli pek namuslu,adaletin bekçisi bir alim gibi göstermelerine gıcık oluyorum,isteyen adından aratsın ne mal olduğunu öğrenmek çok kolay,buraya yazmayayım,mezarını bilsem gider tükürürüm

Tam benim düşündüklerim Birde Zümer suresi alet ediliyorya yazıklar olsun bumu padişahların İslam eğitimi varmı Allahın verdiği canı başkasının alması hangi kitapta caiz.Pargalının suçu kibirli olmaktı da onu öldüren padişah sadrazamın kibrinden daha kibirli olmadımı onu öldürerek.Varmı uykuda adam öldürmek Allah katında bu caizmidir adamın en savunmasız anında bir insan bu katli düşmanına yapmaz plana bak birde mübarek iftar yemeğine çağırıyor bence Kanuni hakikaten muhteşemmiş katliyamlar konusunda oğlunu boğdurma kısmı daha acıklı Mustafa babasının onun öldüreceğine bilmesina rağmen babasının çadırında buluşur babam bana inanır başkalarına inanmaz beni dinleyince öldürmez der ama Kanuni oğlunu dinlemeden cellatlara boğdurur.Mustafa ve Pargalı evet çok suçlular çünkü en sevdikleri insan yani Kanuniye çok güvenmişler iman sahibi vicdanlı padişah sanmışlar.Pargalı kibirli olabilir ama Kanuni ondan daha kibirliymişki iktidar hırsı için dünya nimetleri için Sadrazamını,oğlunu ve onların ailelerini öldürtmüş.

Ha tabii Pargalı sütten çıkma ak kaşıktı çünkü Pargakı ne zaman sadrazam oldu pargalı öldü padişahın o kardeşi öldü. Hürrem Süleyman'ın ona verdiği hediyelerle edindiği altınlarla yaptırdı vakfını ama İbrahim'in saydığı şeyle Hğnkarı'ın yaptırdığı şeyleri onları kendine maletti İbrahim. Karısını aldattı, Leo'yu Hürrem'e öldürttü o zehrli lokumlarla, yazdırdığı ve söylediği şeylerden kendini ikinci bir padişah sanması zaten en büyük hata. Bugün bile izledik kendini padişah soyundan sanıyor. İbahim'in öldürttüğü onca insana ne demeli. Bu son olayda Hürrem'in hiç suçu yoktu eğer o boyundan büyük lafları kendisi dememiş olsaydı Hürrem'de böyle birşeyi sunamazdı değil mi yalanda değildi sadece Hürrem Süleymanın haberdar olmasını sağladı o kadar. Hürrem gibi biri ona düşmanken her ettii lafı ki kere düşünmeliydi. Bir de küçücük kızı ayırdı annesinden.

Peki dejavum pargalıyı geçtim eldi nihayetinde...

Ya hürremin etkisi ile kendi canını hemde osmanlıda gelmiş geçmiş

en şahsiyetli Kanuni'den bile adaletli bilgili mustafayı nasıl katlettirdi. ?

Hürrem nasıl masum olabilirki ?

Burda KK da bir kadın çıkıp aldatıldım dese hemen hepimiz vayyy ....... diyoz öbür kadına..

sonuçta mahidevrana o acıyı yaşatanda hürrem değilmi ?

Yahudi doktoru dibinden bir an ayırmayan hürrem değilmiydi?

Çok uzunnnnn karmaşık işler bunlar.tek bildiğim şimdi hepsini hesabı tek bir yerde mevlada...

Günaydınlarrr :3::3: akşam rahat rahat seyrettim diziyi hiç bişeyi kaçırmayım diye,aklımda burada kaldı ama ..

Gitti ibrammmmmmm gitti :5: :43::43: dağ gibi adamı öldürttün sülo,tamam ibramda az değildi ama kendi sonunu hazırladı birazda..

Son nefesini bile verirken nasıl hünkarım dedi öyle yaaa tıkandım kaldım hemen :43::43: bir damla göz yaşıda nasıl da aktı gözünden..

İbo'da giya uyandı ibrahim dedi,geçti sülo geçtiiii senin yatacak yerin yokmuş bu dünyada :47::47:

Biz bu kadar ibramın ölümüne üzüldüysek mustafa'da nasıl olacaz bilinmez :ssz::ssz:

Yılan hürremde öğrenince hemen allah taksiratını affetsin diyecek,için için sevinecek :22::22:

Offff daraldım akşam seyrederken,içim hoş oldu o çocukluğunu filan gösterdiler ya annesinden koparılıp alınması filannn :43::43:

Peki dejavum pargalıyı geçtim eldi nihayetinde...

Ya hürremin etkisi ile kendi canını hemde osmanlıda gelmiş geçmiş

en şahsiyetli Kanuni'den bile adaletli bilgili mustafayı nasıl katlettirdi. ?

Hürrem nasıl masum olabilirki ?

Burda KK da bir kadın çıkıp aldatıldım dese hemen hepimiz vayyy ....... diyoz öbür kadına..

sonuçta mahidevrana o acıyı yaşatanda hürrem değilmi ?

Yahudi doktoru dibinden bir an ayırmayan hürrem değilmiydi?

Çok uzunnnnn karmaşık işler bunlar.tek bildiğim şimdi hepsini hesabı tek bir yerde mevlada...

Eğer Hürrem'n yerinde Mahidevran olsaydı ilk şehzade Hürrem'e ait olsaydı Mahidevran'da bunu yapardı taht kavgası kendi çocuklarını devletin başına geçirme tüm yüzyıllarda süregelmiş. Yıldırım Bayazıt kendi oğullarını kendisi sırf tahtında gözü var diye öldrtmüştür hatta Kanuni'ye de zehirli kaftan göndertmiş annesi engel olmuştur giymesine yanii baba bile oğlunu tehsit olarak görmektedir o zamanlar ki bir kadın tehdit olarak görmesin.

Evet ne kadar sevinsemde İbrahim'in ölmesine Beyhan'ın da kocasına üzülmüştüm sürülebilir, azad edilebilir, elindeki herşeyi eşi, çocukları ondan koparılabilir ama bu şekilde öldürülmesi elbette hoş değil. Sonuç olarak o şekilde de o damatlar bir tehdit olamazlar Osmanlı'da hükümler açık sadece padişah soyundan kişiler tahta geçebilir. İbrahim'in böyle padişah olmak gibi bir şansı zaten yok haa diyelim ki oldu tahta oynadı o zaman boğdurtabilirler ama o zamanlar Osmanlı bu şekilde yönetiliyor tahttaki kişinin geleceğini kim tehdit ederse öldürülüyor. Bu zamanla karşılaştırmak mantıksız. Bir de Hürrem Osmanlının sonunu getirdi diyenler var Hürrem den sonra yüzyıllarca daha ayakta kalmış Osmanlı nasıl Hürrem getirmiş sonunu. Dediğin gibi şimdi diyoruz ki bir insanı öldüren için öbür dünyada hesabını nasıl verecek cezalar müeebbetler var o zaman hiçbir yaptırım yok insanlar katledilmiş. Taht ve hırs uğrna kardeş kardeşi katletmiş öbür dünyada yatacak yerleri olmaz bu insanların..

kizlar suleymanin uyuyarak oldurmesini yanlis anladiniz bence siz ama buradakiamac su degilki ben emri veriyim sonra uyuyim oh ben mesul degildim gunahi benim boynuma degil Allah i da kandirdim .hasa boyle bisey degil hatirlarsaniz kanuni bi ferman yayinlandi ve bu fermani tum divanda okuttu kendim dahil ibrahime zarar veremem dedi uyurken yaptirilmasinin sebebi bu iste kimse padisaha sen sozunden dondun ne bicim padisahsin diyemesin diye yoksa tabiki gunahin kendi boynuna oldgnu emri kendi verdgi icin mesuliyeti kendi ustune tabiki aliyor tek amac cevredekilere benim haberim yoktu ben uyurken biri bogdurtmus gibi gostermek .tabi herkes anliyor emrin sulonun bilgisi dahilinde verildgni ama kimse ses cikartpda bisey diyemez o sirada uyudgu icin kimse onu mesul tutamaz bu yani olay cevredeki insanlar kanuni sozunden dondu demesin diye yapiliyor bu uyurken oldurtmek baska hic bi sebebten degilki:43:

Son düzenleme:
Eğer Hürrem'n yerinde Mahidevran olsaydı ilk şehzade Hürrem'e ait olsaydı Mahidevran'da bunu yapardı taht kavgası kendi çocuklarını devletin başına geçirme tüm yüzyıllarda süregelmiş. Yıldırım Bayazıt kendi oğullarını kendisi sırf tahtında gözü var diye öldrtmüştür hatta Kanuni'ye de zehirli kaftan göndertmiş annesi engel olmuştur giymesine yanii baba bile oğlunu tehsit olarak görmektedir o zamanlar ki bir kadın tehdit olarak görmesin.

Evet ne kadar sevinsemde İbrahim'in ölmesine Beyhan'ın da kocasına üzülmüştüm sürülebilir, azad edilebilir, elindeki herşeyi eşi, çocukları ondan koparılabilir ama bu şekilde öldürülmesi elbette hoş değil. Sonuç olarak o şekilde de o damatlar bir tehdit olamazlar Osmanlı'da hükümler açık sadece padişah soyundan kişiler tahta geçebilir. İbrahim'in böyle padişah olmak gibi bir şansı zaten yok haa diyelim ki oldu tahta oynadı o zaman boğdurtabilirler ama o zamanlar Osmanlı bu şekilde yönetiliyor tahttaki kişinin geleceğini kim tehdit ederse öldürülüyor. Bu zamanla karşılaştırmak mantıksız. Bir de Hürrem Osmanlının sonunu getirdi diyenler var Hürrem den sonra yüzyıllarca daha ayakta kalmış Osmanlı nasıl Hürrem getirmiş sonunu. Dediğin gibi şimdi diyoruz ki bir insanı öldüren için öbür dünyada hesabını nasıl verecek cezalar müeebbetler var o zaman hiçbir yaptırım yok insanlar katledilmiş. Taht ve hırs uğrna kardeş kardeşi katletmiş öbür dünyada yatacak yerleri olmaz bu insanların..

inanin bende ayni seyi dusunuyordum ama su oldurtmek yerine surgun etmek yada azad etmek konusunda ama sonradan aklima su geldi ozamanin siyasal yapisi da goz onunde bulundurulmali cunku sulo ibrahimi oldurtmese surgun etse yada azad etse ibrahim sinirlenip guc toplayablrdi cunku onu sevmeyen halka karsin onu cok seven adamlari sadik askerleri vardi ve serasker oldgu icin askerler onu dinlerdi azad edldkten snra bile suleyman bence bu risklerden korktgu icin boyle bi karar alip tamameb tehlikeyi ortadan kaldrdi.ve aynen oyle gunumuzde padisahlarimizi melek gibi gostermeye calisiyorlar ama kiydiklari onca can isledikleri onca gunah da onlarla birlikte sonucta bu yzden hesap gunu geldiginde iki dudagndan cikan olum fermanlaryla aldgi canlarn hesaplarni vereceklerdr elbet...:ssz:

Merhaba herkese.

Okan Yalabık fena bir oyunculuk sergilemiş bravo. O , bu , şu diyoruz ancak Süleyman bizler gibi sadece ofis , ev , şirket , ülke yönetmiyor . Koskoca bir imparatorluk var sözkonusu. o zamanın şartları, yönetim , kurallar atalarından oyle gelmiş öyle gidiyor.. Elbetteki gerçek hayattada kendi ile çok fazla çatışmıştır, evlatlarını öldürttüğünde özellikle. tasvip edilesi değil ama zorunluluk işte..

Hürrem artık tamamen şeytana dönüştü ya :20: orada herkes kendi sonunu kendi hazırlıyor işte. aşırı hırs :20:

benim favorim mihrimah :1: çok fettan :27:

Herkes kötü işte, ayy hürrem melek, mahidevran şeytan, iboo şeytan..! değil, sülümana kadar herkes kötü.. :47:
İbrahimin kibiri evet çok büyüktü, sülüman keşke kendi iradenden koruyacak kadar ileri gitmeseydin! Ben üzüldüm yine de, ama anlamadığım sülüman uykuda bile olsa, sonuçta fermanı o veriyor, bilgisi var, haberi var yani.. Uykuda olması lazım ya hani, cellatlar uyuduğunu nerden anlıyor? Onu anlamadım ben? Sülüman uyuyamasa ne olacaktı? Adam güç bela uyudu oda ayrı bir mevzu Yarebbim o ne uykusu öyle, gören kaç saat, gün uyuymamış sanacak..:52:
Ulen 2 gün uyumayayım, yine sülo gibi dönmez gözlerim.. :27:

Mustafanın öldürülmek istenmesine ilişkin konuya gelirsekte;
Dizinin ilk başlarında mahidevran hürremin yüzünü dağıtta da nasıl acımasız, kötü olmuştu, herkesin dilinde o çok kötü, hürremi dövdü diye yer etmişti. Hürrem şimdi şehzade mustafayı öldürecek kadar ileri gidebiliyor ama bu sefer de o dönemde herkes aynı şeyi yapardı, mahidevran da yapmaz mıydı? ( bu genelde hürremin bir kötülüğünü haklı çıkarmak için ) deniyor.
Herkes yapardı diye hareket edilecekse ohooo.. :ssz::51::19:

Su an kanaltürk te tarihci Yavuz Bahadiroglu var.Pargali nin Hürrem Sultan a platonik aski varmis,Sultan Süleyman bunu hissettigi ve o yüzden Ibrahim i öldürttügünü falan anlatiyor.Ayrica haftaya daha kötü bir bölüm olacak gibi,cünkü Pargali nin cocuklari da ayni gece öldürülmüs.Zaten sonra da cok yasamamis Hatice Sultan

Su an kanaltürk te tarihci Yavuz Bahadiroglu var.Pargali nin Hürrem Sultan a platonik aski varmis,Sultan Süleyman bunu hissettigi ve o yüzden Ibrahim i öldürttügünü falan anlatiyor.Ayrica haftaya daha kötü bir bölüm olacak gibi,cünkü Pargali nin cocuklari da ayni gece öldürülmüs.Zaten sonra da cok yasamamis Hatice Sultan

evet bende izliyorum ama dizide hiç öyle bir şey hissettirmediler......

uyku olayı şöyleymiş hanımlar.

şimdi sülo pargalıya ben hayattayken kimse seni öldüremez gibi birşey demiş.
uykuda bir nevi ölüm hali olduğundan pargalı ölürken süloda uykuda olduğundan oda ölüymüş gibi olmuş.
ebu suud efendiyle birlikte şerri hukuka kayacak devlet.
yüzünü batıya değil artık doğuya irana dönecek.
belki pargalı duraydı romayı da alırdı :D

Aslında ibrahim'in tutanak tutulan o konusması padişaha gelmeseydi, biraz daha yaşardı. Guc insana hırslandırır, hırsda insanı kör eder. İbrahim nasılsa padişah bana
her yetkiyi verdi diyip haddini aşan icraat ve söylemlerde bulundu. Padişahı deynekle adam etme sözleri ise sülümanı çileden cıkartan zurnanın zart dedigi nokta oldu.
yaw be ibrahim yanında tutanak tutan adam var, sarayda zürrem var :)), onun yardakcıları paşalar var yerine göz koyan hic mi dusunmedin de oyle konustun.
Ama yazımın basına gelelim HIRS İNSANI KÖR EDER. Ibrahimde hırsının kurbanı oldu, zürrem sadece hani şu arabistanda intihar etmek isteyende etmeyeince polisin
deptiği adam gibi , itiverdi ibrahimi o kadar. Bu arada ibrahim cok iyi bir savascıydı yani onu anca süleyman yeniyordu. Unutmayın 10-15 kadar savascı ile zürrem
onu tuzaga dusurdu ve ibrahim yaralansa bile hepsini hakladı. Hani o an yatakda kılıc yada bıcak olsa o 4 adamın işi zor olurdu. Zaten padişah da o yuzden onu
kendi yatagında yatırdı, iyice kendini guvende hissetsin gardı düşsün diye. Yoksa baska bir yatakda kalsa buyuk olasılık silahıda yanında olurdu o zaman o 4 adama helva yapıyor olurduk. Tamam 4 adamda hepsi cam yarması gibilerdi, ibraaamı kollarından havalandırıverdiler, hani cocuklara yaparız ya hooop hopppp diye. Ayrıca koridorda uşakların sırtlarını dönmesi ve sonrasında gitmeleri, normalde o cıglıga birii mutlak gelirdi.

şimdi çocuklarda mı ölecek anlamadım ben hadi şehzadenin çocukları taht kavgasına girmesin diyeydi veziriazamınkiler niye öldürülmüş bilen var mı?

Back
X