Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
MUhteşem yüzyıl dizisinde karşımıza çıkan Yahya Efendi Kanuni Sultan Süleymanın süt kardeşidir. Annesi Hafsa Sultan Kanuniyi Trabzonda dünyaya getirdiği zaman sütü az gelmiş ve Yahya Efendinin annesi Afife Hatun Kanuninin süt annesi olmuştur..

Dizide Hamdi Alkanın canlandırdığı karakter aynı zamanda Bektaşi olup astronomi,ilim, irfan konusunda ehil kişilerdendir.Evliya Çelebi seyahatnamesinde ondan bahsederken her cuma gecesi Hızır Aleyhisselamla buluştuğunu ve ondan ilmini öğrendiğini nakleder.

Dizide Yahya Efendi Hürrem Sultanın hastalığına çare bulmak için gelmiştir....

Hmm demek ki Yahya Efendi,Afife Hatunun oğlu imiş..
Afife Hatun zaten Kanuni'nin ve kardeşlerinin süt annesi olarak tanıtılmıştı..

akşamki yorumlardan anlaşılıyor ki dizide hürremin hatice sultanı dövmesi hürremciler tarafından 3 pare top atışıyla kutlanmış :9: şapşi hatice de yine saflığını gösterdi,hürrem gibi düşmanlarının canına okuyan cinsten olmadığı için karabüyü yerine uyduruk bişey yapmasını istemiş büyücüden,gerçi sonrasını izlemedim,büyücü cidden karabüyü mü yapmış haticeyi dinlemeyip bilemiyorum ama hürremin iboya yaptırdığı ölüm büyülerinden yaptırmayıp asaletini gösterdi hatice sultan :46: şahıhuban da gördüğüm kadarıyla lütfüyü kışkışlıyodu,yakında nigar rüstemden boşanıcak eğer ölmiyosa tabi,bu sefer de lütfüyü ayartırsa görür şahıhuban :52:

Akşam ,sırf şu hürremin ölü gelin hallerini görmek için, bi kilo çekirdek yedim,keyiften...:56::8:
o kollarında bacaklarında çıkan şeylerde fesatlıktan çıktı..kurdeşendi onlar..:23:
ona ne yapayım, buna ne yapayım derken, kafa yora yora stres oldu,işte ondan...:23:

hürrem aygın baygın yatarken, müstakbel bitli atçı damadı ile nasıl oldu da, rahmetli paşamızın mal varlığını düşünebiliyor..:32:
aklı tahtta, malda ,altında işte.:15:.sanki osmanlının defterdarı o..:19:

Karabasanlar üzerine çöktükçe, coştum ..:62::64::66:
bi de süslenip püslenip hareme indi, yıkılmadım ayaktayım imajını vermek için:63:, ama iyi oldu yığıldı orada...:33:
çok soluk,çökmüştü,ölü gelin hallerine hürrem girdi şimdi,bi de zayıflayınca pek beter olmuş..:89:
mahiye diyordunuz zayıfladı ,kemikleri çıktı diye,hürrem daha kötü oldu vallaaaaa:1::130:

Atçi rüstem kendini yiğit,atletik :98:malkoçumuzla bir tutuyor,rakip görüyor,sen hiç onunla bir olabilirmisin:57:
sahi o değiştirdiği mektuba rüsto ne yazdı,kaçırdım o kısmını..:44:

Pargalının kayıp, 50 kere bilmem kaç dukka altunlarını da, Lütfüyle şah sultan hiç ettiler..:5:
araştırmaya geldiklerinde pek bi telaşlandı şah sultan:6::6:

mıstıkcanla gabriella arasında bi elenktrinklenme oldu fakat, o kadından cariye olmaz,:28:
kadın ekonomik özgürlüğüne sahip, öööle haremde oturamaz gibi geliyor..:10:

nigar kalfa da fırıldak gibi mübarek, kimden taraf olduğunu şaşırıyorum:35:

gelelim can alıcı sahneyeeee..:42:
hatçe sultan gitti abisine verdi veriştirdi,ohh iyi etti..
her zaman cariye,haremağası ordularıyla gezenler şimdi,
düello yapan kovboylar gibi tek başınaydılar,yanlarında yörelerinde koridorlarda kimse yok..:45:
olmıyacak bişey di ama neyse yine de.:31:..
hürrem panter emel gibi atladı hatçeye..:10:
hepimizin gözünde mahiyle hürremin kavga sahnesi canlandı..:96:.

saf süleyman hatçeye kızgın olduğundan, herzamanki gibi hürremin tarafında olur..
oğluna karşı doldurdu,kardeşini bertaraf ediyor..
eh geriye kimse kalmıyor ayağına dolanacak..:47:
cadılar şahı hürrem:51:

Mıstık da hep hür ve hristiyan hatunlara yanık son zamanlarda :1: hatunun da gözü göz değil,taktı mıstığa.hürremin sahnelerini ben de izledim başlarda,hürremi sevmesem de mryem uzerli performansının zirvesideydi,bravo dedim mimiklerine,oyunculuğuna

Akşam ,sırf şu hürremin ölü gelin hallerini görmek için, bi kilo çekirdek yedim,keyiften...:56::8:
o kollarında bacaklarında çıkan şeylerde fesatlıktan çıktı..kurdeşendi onlar..:23:
ona ne yapayım, buna ne yapayım derken, kafa yora yora stres oldu,işte ondan...:23:

hürrem aygın baygın yatarken, müstakbel bitli atçı damadı ile nasıl oldu da, rahmetli paşamızın mal varlığını düşünebiliyor..:32:
aklı tahtta, malda ,altında işte.:15:.sanki osmanlının defterdarı o..:19:

Karabasanlar üzerine çöktükçe, coştum ..:62::64::66:
bi de süslenip püslenip hareme indi, yıkılmadım ayaktayım imajını vermek için:63:, ama iyi oldu yığıldı orada...:33:
çok soluk,çökmüştü,ölü gelin hallerine hürrem girdi şimdi,bi de zayıflayınca pek beter olmuş..:89:
mahiye diyordunuz zayıfladı ,kemikleri çıktı diye,hürrem daha kötü oldu vallaaaaa:1::130:

Atçi rüstem kendini yiğit,atletik :98:malkoçumuzla bir tutuyor,rakip görüyor,sen hiç onunla bir olabilirmisin:57:
sahi o değiştirdiği mektuba rüsto ne yazdı,kaçırdım o kısmını..:44:

Pargalının kayıp, 50 kere bilmem kaç dukka altunlarını da, Lütfüyle şah sultan hiç ettiler..:5:
araştırmaya geldiklerinde pek bi telaşlandı şah sultan:6::6:

mıstıkcanla gabriella arasında bi elenktrinklenme oldu fakat, o kadından cariye olmaz,:28:
kadın ekonomik özgürlüğüne sahip, öööle haremde oturamaz gibi geliyor..:10:

nigar kalfa da fırıldak gibi mübarek, kimden taraf olduğunu şaşırıyorum:35:

gelelim can alıcı sahneyeeee..:42:
hatçe sultan gitti abisine verdi veriştirdi,ohh iyi etti..
her zaman cariye,haremağası ordularıyla gezenler şimdi,
düello yapan kovboylar gibi tek başınaydılar,yanlarında yörelerinde koridorlarda kimse yok..:45:
olmıyacak bişey di ama neyse yine de.:31:..
hürrem panter emel gibi atladı hatçeye..:10:
hepimizin gözünde mahiyle hürremin kavga sahnesi canlandı..:96:.

saf süleyman hatçeye kızgın olduğundan, herzamanki gibi hürremin tarafında olur..
oğluna karşı doldurdu,kardeşini bertaraf ediyor..
eh geriye kimse kalmıyor ayağına dolanacak..:47:
cadılar şahı hürrem:51:

Gacımmm çakıyom imzamı o kadannnnnnn :13::13::13: :16::16:

Mıstık da hep hür ve hristiyan hatunlara yanık son zamanlarda :1: hatunun da gözü göz değil,taktı mıstığa.hürremin sahnelerini ben de izledim başlarda,hürremi sevmesem de mryem uzerli performansının zirvesideydi,bravo dedim mimiklerine,oyunculuğuna

Ama bazen abartıyor o mimiklerini delleniyor resmen :27::27:

kızlar.. atçı bitli rüsto, değiştirdiği mektuba ne yazmıştı? biriniz deyiverin hele ...
bodur tavuk mihride de bi afra, bi tafra, trip filan..:82:
sanki malkoçoğluyla sevgiliydiler de ,adam sms lerine cevap vermedi:33:

aynen,bazen çok abartıyo da dün akşam iyiydi :40:

Yok ya bana göre aynıydı bide gözlerini kapatıyor ya bazen kafasını yana yatırıyor :27::27:

kızlar.. atçı bitli rüsto, değiştirdiği mektuba ne yazmıştı? biriniz deyiverin hele ...

Benden sana hayır gelmez igbilerinden bişiler yazdı rüsto,mihidebozuldu tabi:27::27:

Olsuuunnn rüyası bile güzel :21::21::21::9:

eğer bir de gerçekse sülüman bişey demese de ,şah sultanla, hatçenin elinden çekeceği var hürremin..
zaten hatçe kısa bi süre sonra vefat edecek..sebep bu tartaklamalar olmasın:51:...vayyyyyyy

ah yaaa,ne büyük şeyler kaçırmışım dün akşam,şimdi izledim de hatice sülümana ne güzel ayar vermiş,sülüman da kıvranıyo vijdan azabından.hürrem de ibrahim paşa öldü ama ruhu aramızda dolaşıyo diyo.tabi dolaşıcak ortağımmm pargalımsız bölüm geçmez oldu :2: arada bi ya adını anıcaklar ya da dün akşamki gibi paşamın yaşadığı zamanlardan kesitler koyucaklar ki sevenleri ihya olsun.hatice de hürreme bi tane çakamadı,şiddete karşıyım,dizide de bu şekilde kanlı,dayaklı sahneyi hiç içim kaldırmadı,ne alakaysa maho hürremi bi dövüyo,herşeye cırlayan hürrem elini bile kaldırmıyo,tatsız bi dayak sahnesi çıkıyo,şimdi de hatice hürreme hiç karşı koymadan dayağını yiyip boylu boyunca devriliyo,insan can havliyle bile olsa bi tepki verir, ama şu hürrem şu haticenin hayatını mahvetti,bi de halen güneşte leke var bende yok modunda dolaşıyo
neyse,dün akşam balibeyimin yakışıklılığının yanısıra paşamı uzun zaman sonra bi kere daha izlemek beni pek bi memnun etti,zira bitli rüstemin paşa paşa diye çağırılması yeterince gıcık ediyodu :51:
$untitled.webp

Hürrem yılanı sen vurdun hatçeye ama sülo bunu duyunca ne yapacak acaba,o yumruklar tokatlar senin yüzğnde patlasın inşallah :22::22: hain yılan zombi seni sevmiyorum zaten :36::36:beter ol emi ölde geber bir an önce helvanı dağıtcaz senin ..

Sülo efendi sabahlara kadar bekledin yılanın başında ama dur daha sen senin evlat katli olmana sebeb olan kadını ne beklersin ki :57::57: iboyu unutamıyorsun demi öküz gibi yüreğine oturacak daha dur bekle sen :ssz::ssz: hatçe iyi laf soktu sana vicdanınla hesaplaş şimdi sen sultan olmuşsun ama insan olamamışsın yazık yazıkkkk :47::47:

Mihi jr hürrem o mektubu bali bey yazmadı sana gelecekte kocan olacak o bitli atçı rüstem varya o yazdı :52::52:ucube bakışlı kafası yandan yandan bakan şimdide ibonun servetini araştıran haset gıcık kıskanç rüsto varya o işte ooooo :36::36::36:

Nigoşta iyi rol kesiyor ama,ahaaaa dedim hürreme herşeyi itiraf etti neyseki hatçeyle anlaşmalaıda kurtardı :28::28:

eğer bir de gerçekse sülüman bişey demese de ,şah sultanla, hatçenin elinden çekeceği var hürremin..
zaten hatçe kısa bi süre sonra vefat edecek..sebep bu tartaklamalar olmasın:51:...vayyyyyyy

hakkaten,ruya degılse sahıhuban yakar gecer.ama ruya degıl herhalde ya da hurrem hatıceyı karsısında gorunce bı guzel patakladıgını mı hayal ettı acep

kıııııııııızz tatlı gacıııım malkoçoğlunun 1.hatunu olarak civap vermek istiyorum :55: balicimin hiç bişilerden haberi yok :27: rüsto dediki boş hayallere kapılmayınız sultanım sadece devletimizin hünkarımızın hızmetındeyım fılan dedı :21: ama zatenn malkoçoğlum bali beyimde öyle derdi yaniii :19: mihri laylaylom galiba sana göre sevmeler annecim bu ne ya bi karar ver :52:
buaradaaaaa hürrooşş topiği salladın resmenn o nasıl guzel dayak atmaksa :23::27:

kıııııııııızz tatlı gacıııım malkoçoğlunun 1.hatunu olarak civap vermek istiyorum :55: balicimin hiç bişilerden haberi yok :27: rüsto dediki boş hayallere kapılmayınız sultanım sadece devletimizin hünkarımızın hızmetındeyım fılan dedı :21: ama zatenn malkoçoğlum bali beyimde öyle derdi yaniii :19: mihri laylaylom galiba sana göre sevmeler annecim bu ne ya bi karar ver :52:
buaradaaaaa hürrooşş topiği salladın resmenn o nasıl guzel dayak atmaksa :23::27:

biraz maziye gidersek:23: aynı dayağı sizin reyiz kendi yemişti,ordan idmanlı....:27::27::27::27:

son bölümde bi ara hürrem büyünün etkisiyle öyle bi hale gelmişti ki rüstemle konuşurken ikisi de bukalemun gibi titreşiyolardı,çok güldüm o hallerine,üzüm üzüme baka baka kararırmış diye buna denir

Back
X