• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
ne yani sülüman mahidevran'a da mı nikah kıymış?!Hiç inanasım gelmedi.Hani hürrem o kadar padişah sonra nikah kıydıran ilk kadındı?tarihte niye böyle geçiyor?Hem adam madem nikah kıyıyordu Hürrem'in o kendini azad ettirme numarasına ne gerek vardı.Mahidevran'a nikah kıyan adam hayatının aşkı Hürrem'e haylı hayli nikah kıymaz mıydı?

Şu resme bakarlarken aklıma geldi , üzüm kurusu Firuze zamanında rahmetli İbrahim'de sağken daha hani şu dünyanın en güzel kadını vardı , Hızır Hayrettin'le İbo hınzırca gülmüşlerdi Hünkar'larına getirme muhabbetiyle... Nerde o hatun niye gelmedi daha acaba...:9:

yemedi...getiremediler...hürremden korktular..hadi artık goznaga yaşlanmadıysa çocuklara gelir...

kendisi osmanlı tarihinin ilk adnan hocacıgillerden. :D
maşallah maşallah, inşallah inşallah,mazallah mazallah.
esmayı da şahla birlikte telepatiyle yaptıklarını düşünüyorum.

ovvv ayas paşa günlük azarınıda yedi rahatlıkla döner evine şimdi.
walla yaaa ..o zamanlar lütfünün sipermişkoları şahumana mı enjekte etmişler pipetlen falan..ne iş..anlamadım ..taşıyıcı annemi ne bu oolum yaa nasıl yaptın esmayı lütfüden..yoksa esma pargalının kızımı nedir...

şahuyu lütfü geberte geberte dövecek...oleeeeeyyyy...lütfü şahuyu dövecek oleeyyy...o da dayak yiyecek..oleeeeyy..hemde küçümsüyo ya hanedan kanı olmayanlar diye...lütfünün kan hanedanı geçelim bi garip bi kan..ne biçim dövecek lütfü şahı..ne güzel sevincem o gün..hoh hoh hoooo...kikirdeye kikirdeye güleceeemmm...

adamın canı burnunda valla.seferden geliy,hatuna yanasiy,hatun yuz vermiy.bı de adama kullarımız bılmemne dıyerek caka satiy :-D adama da yazık yaaa,padısah kızını aldatamıyo da dogru durust,hahahah,sahhuban kılpacınosu da bı koca bulmus dıye sevınıcegıne kök sökturuyo.saka bıyana kadına sıddete hayır,lutfunun dayak sahnesını de gostermezler umarım

Çok akıllı kadın vesselam...

Sağlıklı halleriyle 3 hatun , ne 3'ü 4 hatta " Şahuban+Mahidevran+hatice + birde neydi adı Sülüman'ın ilk hanımı " şimdiye kadar kurmadıkları plan kalmadı , hiç biri tutmadı..

Hürrem ise bu hastalıklı haliye anında durumu kılıfına uydurdu , tereyağdan kıl çeker gibi...

Hele hele ara ara Mahidevran'ın planlarına zamanında Hatice balıklama atlamıyormuydu , neremle güleceğimi şaşırıyordum :1:

gülfeeeeemmmm...kılım gülfeme...

Nigarın kulağında olur tabi mücevher , zamanının koskoca Paşa Metresiydi .. Şimdi de Paşa karısı... Ne şans varmış
Nigarda 'da , hey maşallahhh heyyy :ssz:

fare o fare..nigar varya tam tarla faresi..asalak sıçan..nerde mama oraya koşar o çelimsiz çirkin nigar...sadakatsiz üçkağıtçı fare..

ayşe nerelerdeydin bakemmm???*:20::20::20::20:

çok yorulmuşştummda dünnn canımmm...parmaklarım yorgunluktan dinlenmek istediler...eve geldim özetteyken yemeğimi yedim duşumu aldm.tertemis sevimli pijamalarımı giydim elma salatası yaptım kendime ..yedim hürremimi izledim...yazmamak için kendimi zor tuttum ama..hatçenin tüm bölüm boyunnca muşmulaya dönmüş suratı beni epey mutlu kıldığı için bu bölüm kendime yazmama tatili yaptım...dizimi izledim..sonunda üzüldüm ama fahriye tipi tipi aşşağı düşeceği için sıkmadım canımı ..dizimi izledim..mışıldaya mışıldaya uyudumm..ama sizi özledim hilkaaaaaa....canıımm...ama ne hoş dövdü hatçeyi yaa..iyi kıvırdı sülümanda çakmadı..iyiydi ya bölümm...

ne yani sülüman mahidevran'a da mı nikah kıymış?!Hiç inanasım gelmedi.Hani hürrem o kadar padişah sonra nikah kıydıran ilk kadındı?tarihte niye böyle geçiyor?Hem adam madem nikah kıyıyordu Hürrem'in o kendini azad ettirme numarasına ne gerek vardı.Mahidevran'a nikah kıyan adam hayatının aşkı Hürrem'e haylı hayli nikah kıymaz mıydı?

dogrusun.bana da bazı tutarsızlıklar var gıbı geldı ama hurremın ılk nıkahlı padısah esı oldugunu bu dızıden sonra ogrendım ben.o kadar kıtap okudum kanunı ve hurremle ılgılı.boyle bı bılgıye hıc rastlamadım.hem nasıl ımam nıkahı yapmaz padısah sehzade annesıne :S ıborottının hatice ıle evlılıgının kesın olmaması gıbı bu da kesın bı bılgı olmayabılır

İntikam'daki Selen şu yaprak dökümünde ki Faresurat değilmi , Şahu yani Ferhunde öyle diyordu ya :1:

walla yaaa faresurat..aynen o..yurtdışına gidiyordu ya moda okumaya..komşusunun ooolu şevkeyi ayartıyodu ya iyi aile kızı aayaaaağına..sinsi fare..ordada sevmezdimmm intikamdada sevmiyorum..piiiissss...yaprak dökümünde oynayan sinsiler yeni dizilere yakışmıyor valla yaa...şahubana baksana..kılım şahuya..

Mahidevrana nikah kıyması gayet normal tabi ki kıyacak çünkü cariye yani köle değil ve müslüman yani nikah olmazsa zina olur. Hürrem'in özelliği cariye olup da nikah kıyılan kişi o da zaten o yüzden azad etirme numarısını yaptı hür ve müslüman olduğu için günah diye yaklaştırtmadı ya kendine hem firuze için de aynısı olmuştu müslüman olduğu öğrenildiği zaman haremde kalması için tek yol nikah kıymaktı...

Hürrem Sultanın tek kızı Mihrimah sultan tarihte güzelliği ile ün salmış kadın sultanlardan biridir. Mimar sinana bile güzelliği ile ilham olan Mihrimah Sultan Annesi ve babası kanuninin isteği ile Rüstem Paşa ile evlendirilmiştir.

Hneüz 17 yaşında iken Rüstem Paşa ile evlendirilen Mihrimah sultan bu evliliği istememiştir. Bunda en büyük etken ise aralarındaki yaş farkıdır.

Hürrem Sultan Rüstem Paşanın veziriazam olması için bu evliliğe onay vermiştir. Yani bir anlamda Mihrimah sultan iktidar kavgasına kurban olmuştur.

Rüstem paşa ile uzun yıllar evli kalan Mihrimah sultan, annesinden sonra devlet işleirnde etkin olmuş ve ağabeyi 2. selime tahta geçtikten sonra danışmanlık yapmıştır.

$mihrimahsultan.webp

Kanuni sultan süleymanın kız kardeşi hatice sultan hakkında tarih kitaplarında pek bir bilgiye rastlanmaz. 1496 yılında doğan Hatice Sultan eşi Pargalı İbrahim Pşaanın ölümünden sonra dul kalmış ve çok acı çekmiştir.

Hatice Sultan 1538 yılında eceliyle vefat etmiştir. Öldüğünde Hatice Sultan 42 yaşındaydı...

Muhteşem yüzyıl dizisinin Hürrem Sultanı Meryem Uzerli ile Can ateş nikah masasına oturuyor. Bir süre önce Uzerlinin ailesiyle tanışmak üzere Almanyaya giden Can ateş ile Uzerli sonrasında aynı eve taşınmışlardı.

Alınan bilgilere göre çift Muhteşem Yüzyıl sezon finali yapar yapmaz nikah masasına oturacak.Geçtiğimiz günlerde ilişkisi sorulan Meryem Uzerli, Bir ateşe kapıldım gidiyorum demişti.

Aynı duygularını İnstagrama koyduğu fotoğrafıyla da dile getiren Uzerli evlilik tarihini sabırsızlıkla bekliyor...

$meryemuzerlicanates.webp

Hürrem Sultanın tek kızı Mihrimah sultan tarihte güzelliği ile ün salmış kadın sultanlardan biridir. Mimar sinana bile güzelliği ile ilham olan Mihrimah Sultan Annesi ve babası kanuninin isteği ile Rüstem Paşa ile evlendirilmiştir.

Hneüz 17 yaşında iken Rüstem Paşa ile evlendirilen Mihrimah sultan bu evliliği istememiştir. Bunda en büyük etken ise aralarındaki yaş farkıdır.

Hürrem Sultan Rüstem Paşanın veziriazam olması için bu evliliğe onay vermiştir. Yani bir anlamda Mihrimah sultan iktidar kavgasına kurban olmuştur.

Rüstem paşa ile uzun yıllar evli kalan Mihrimah sultan, annesinden sonra devlet işleirnde etkin olmuş ve ağabeyi 2. selime tahta geçtikten sonra danışmanlık yapmıştır.

Eki Görüntüle 651066

Amma velakin Bali Bey Mihrimah'ı isteseydi,yaşı başı düşünmez bayıla bayıla varırdı ona bizim Mihri:86:

en yapılan son araştırmalara göre haticeyle evli degilmiş pargalı tarih profları açıkladı diziye fazla kapılmayalım arkadaşlar:34:

Son düzenleme:
Dizi devam ediyor ve Parga'lı, artık veziriazam da olmuştur. Dolayısıyla, büyük bir ihtimalle, dizide Hatice Sultan'la evlenecektir. Gerçekte ise, 'Makbul', daha sonra da 'Maktul' diye anılan İbrahim Paşa'nın, Hatice Sultan'la evlenip evlenmediği konusu tartışmalıdır: Ord.Prof.Dr. İsmail Hakkı Uzunçarşılı'ya göre (Belleten, XXIX 1965), Parga'lı, Hatice Sultan'la değil, Muhsine Hatun adında biriyle evlidir; dolayısıyla 'padişah damadı' değildir. Hatice Sultan'ın kocası, İskender Paşa'dır. Uzunçarşılı, bu kanaatini, Celalzâde, Lütfi Paşa ve Gelibolu'lu Ali'nin tarihlerine dayanarak öne sürüyor.veeeeeeeeeeeeeeeeee öldügünde 86 yaşındaydı Hatice hanım sultan 1496'da doğdu. 1582'de İstanbul'da vefat etmiştir.:34::34:

Dizi devam ediyor ve Parga'lı, artık veziriazam da olmuştur. Dolayısıyla, büyük bir ihtimalle, dizide Hatice Sultan'la evlenecektir. Gerçekte ise, 'Makbul', daha sonra da 'Maktul' diye anılan İbrahim Paşa'nın, Hatice Sultan'la evlenip evlenmediği konusu tartışmalıdır: Ord.Prof.Dr. İsmail Hakkı Uzunçarşılı'ya göre (Belleten, XXIX 1965), Parga'lı, Hatice Sultan'la değil, Muhsine Hatun adında biriyle evlidir; dolayısıyla 'padişah damadı' değildir. Hatice Sultan'ın kocası, İskender Paşa'dır. Uzunçarşılı, bu kanaatini, Celalzâde, Lütfi Paşa ve Gelibolu'lu Ali'nin tarihlerine dayanarak öne sürüyor.veeeeeeeeeeeeeeeeee öldügünde 86 yaşındaydı Hatice hanım sultan 1496'da doğdu. 1582'de İstanbul'da vefat etmiştir.:34::34:

dızıde hatıce ıbrahım muhabbetı ılk cıktıgında cok sasırmıstım zatı.o kadar kaynak okudum kutuphanede.hıc bıyerde yazmıyodu pargalının hanedanın damadı oldugu

mimar sinan mihrimah sultana çok aşık olmuş onuniçin yaptırdığı caminin minarelerinden bakınca birinden ay batarken diğerinden güneş doğuyomuş

ama mihrimah sultan istemesede rüstemle evleniyo ve çocuklarıda oluyo

tarihte anlatılanlara göre rüstempaşa ile evlenecek ama ondan topal rüstem paşa diye bahsediliyor tarıhte yanı anlayacagınız rustem ne zaman topal kalırsa mıhrımah ozaman rustemle evlenıcek :40:

Herkes bir şeyler söylüyor harem kapalı bir kutu olduğu için hiçbir şey net değil o yüzden her şeye inanmamak lazım iyice araştırmadan tarihçinin biri de çıkıp Selim 'in Kanuni den olmadığını ve hiç ona benzemediğini Hürrem'in Kanuniyi aldattığını söleymişti diziyle birlikte herkes saçma sapan şeyler ortaya atıyor...

Back
X