Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Çok çok severek izliyorum ama cidden suyunu çıkarıyorlar artık. Yalan Rüzgarı'na dönecek iyice bu nedir yahu ! Ayrıca Süleyman, Hürrem prensesi öldürmeye kalktı diye bir de ona düşman olursa hiç şaşırmam.

46 yılı savaşarak at üstünde geçmiş olan bir padişah ı böyle şehvet düşkünü o kadından bu kadına koşan bi zat olarak göstermeleri çok yaralıyor beni..padişah ını çok afedersiniz zampara olarak göstermeye çalışan tek ülke bizizdir sanırım..millet 3 kuruşluk adamlarını kahraman olarak gösterir,biz koskaca padişahı mızı........................yazık...

46 yılı savaşarak at üstünde geçmiş olan bir padişah ı böyle şehvet düşkünü o kadından bu kadına koşan bi zat olarak göstermeleri çok yaralıyor beni..padişah ını çok afedersiniz zampara olarak göstermeye çalışan tek ülke bizizdir sanırım..millet 3 kuruşluk adamlarını kahraman olarak gösterir,biz koskaca padişahı mızı........................yazık...

3 kuruşluk adam kimmiş merak ettimde:27:

mih,rmah kim olcak acep bu arada fragmanı izledim sülüman isabelaya kolye vermiş hürrem görünce çıldıırdı

şimdi izledim fragmanı yuhhh diyorum yani yuhhhh bir tarih bu kadarmı değiştirilir bi ellemedikleri savaşlar kaldı .....süleymanın gözü hürremden başkasını görmemiş bu heryerde böyle ama maşallah birlikte olmadığı kadın bırakmadılar ben senaryonun bu hali almasına deli oluyorum bir kere kanuni süleyman çok dindar çok adaletli önüne gelen her hatuna sarkan bi tip değilmiş adamın mezarında kemikleri sızlıyordur eminim ....ayrıca tamam dizi bu tarihten alıntı yapılmıştır diyor diyoda ozaman kanuni ve hürremi anlatmaya çalışıp aşklarını rezil etmeselerdi:((( şimdi bu dizi birçok ülkede gösterilecekmiş böylemi gösterilecek osmanlı ve başındaki çapkın padişah...

aynen,kesinlikle katiliyorum

İsabella olayı gerçekten uzadı dizide, bu kadar üzerinde durulacak hiçbir özelliğide yok..yok savaşta kullanacağım şarlkene karşı felan, açıkça söyle yani "bugün salı halvet var!!!!!" bu yani..

Gerçekler, sanki çokta farklıydı da pehhh

Gerçekler, sanki çokta farklıydı da pehhh

gerçekler farklı olmasaydı osmanlı diye bütün dünyaya nam salmış bir imparotorluk düşmanlarının karşısında zangır zangır titrediği bir devlet olmazdı soyunuzu geçmişinizi atalarınızı bu kadar küçümsemeyin çok yazık mübarek insanların kemiklerini sızlatmayın..

bide benim anlam veremediğim dini kurallara göre yönetilen bi devlette padişah gözüne kestirdiği her kadınla yatıp çocuk yapıyor ama 5 vakit namaz oruç tutuyor ben bu zihniyeti anlamıyorum işte osmanlının son padişahlarına doğru adamların kaç yüz tane çocuğu karısı torunu var sayısı belli değil valla şahsen iyiki yıkılmış imparatorluk osmanlı hep arnavut,rus vs yabancılardan oluşan güzel kızları alıp harem yapıyor türk soyunu tam sürdürdüklerini düşünmüyorum ben şahsen kırma gibi bişey tam asil türk kanın dan bi kızla tek eşli neden evlenmemiişler bal gibi de zevke şehvete düşkünlermiş :20:

ya ben mihrimah sultan adlı kitabı okudum kitapta kanuninin gözü hürremden başkasını görmüyormuş onu tanıdıktan sonra hayatına başka kadın sokmamış ama dizide çok farklı kanuni hürremi bazen yok sayıyo anlamadım valla :50:

Isabella Fortuna olayı bence de çok sıktı. Hürrem e yeni aşık olduğu zamanlarında bile bu kadar boşlamamıştı bu kadar değişmemişti. Bambaşka biri oldu çıktı bu gacı peydah olalı. Hani Hürrem tek aşkıydı hani nerde Aşk-ı Derun. Çıksın diziden şu Türkan Şoray bozması, Hürrem i de psikopata bağlattı. :4:

Bakan kızı keşfedildi
Muhteşem Yüzyıl'a İsabella karakteriyle dahil olan isim bakın kim çıktı?
Güncelleme:28 Eylül 2011 08:02

- Eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova'nın kızı Melike İpek'i Bebek'te bir balıkçıda keşfeden 'Muhteşem Yüzyıl' ekibi, Yalova'yı, Kastilya Prensesi Isabella Fortuna karakteriyle diziye dahil etti. Fortuna, Hürrem Sultan'a rakip olacak

- Yalova, "Arkadaşımla öğle yemeği için Bebek'te balıkçıya gitmiştim. Mehmet Günsür, Meral Okay ve Nermin Eroğlu da oradaydı. Dizinin koordinatörü Eroğlu yanıma gelerek kendisini tanıttı. Kartını verdi" dedi.

- Bilkent Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün ardından Roma La Sapienza Üniversitesi'nde Uluslararası Politikalar ve Kriz Yönetimi' eğitimi alan Yalova, "Daha sonra Nermin Hanım'ı aradım. Rolün ne olduğunu anlamaya çalıştım. Böyle bir teklif almak herkesin çok hoşuna gider. Ama istemek ayrı, yeteneğinizin olması ve sizin karşılayıp karşılayamadığınızı bilmek ayrı bir şey... Deneme çekimi sonrasında onlar da uygun olduğumu söylediklerinde daha ciddi düşünebildim" diye konuştu.

- Yalova, dizinin ilerleyen bölümlerinde Hürrem Sultan'a rakip olacak Isabella Fortuna karakteri için İspanyolca dersi aldı

:63::47:prenses evine dön..

bide benim anlam veremediğim dini kurallara göre yönetilen bi devlette padişah gözüne kestirdiği her kadınla yatıp çocuk yapıyor ama 5 vakit namaz oruç tutuyor ben bu zihniyeti anlamıyorum işte osmanlının son padişahlarına doğru adamların kaç yüz tane çocuğu karısı torunu var sayısı belli değil valla şahsen iyiki yıkılmış imparatorluk osmanlı hep arnavut,rus vs yabancılardan oluşan güzel kızları alıp harem yapıyor türk soyunu tam sürdürdüklerini düşünmüyorum ben şahsen kırma gibi bişey tam asil türk kanın dan bi kızla tek eşli neden evlenmemiişler bal gibi de zevke şehvete düşkünlermiş :20:

bu dizi belgesel değilde tv dizisi gibi çünkü dizi başlarken bi yazı çıkıyor

Evet Osmanlı Devleti dini kurallara göre yönetiliyordu ve padişahların birden fazla kadını olması da gayet olağan bir şey. Tek eşlilik konusuna gelince de, ülkemizde tek eşliliği yasal ve zorunlu hale getiren Medeni Kanun, 1926 yılında alınmıştır. Bugünkü bakış açısıyla değerlendirmemek lazım diye düşünüyorum ben.

gerçekler farklı olmasaydı osmanlı diye bütün dünyaya nam salmış bir imparotorluk düşmanlarının karşısında zangır zangır titrediği bir devlet olmazdı soyunuzu geçmişinizi atalarınızı bu kadar küçümsemeyin çok yazık mübarek insanların kemiklerini sızlatmayın..

Napıyım , yüceltiyimmi , gerçekleri görmemezlikten gelip ?
Ben sizin gibi padişahım çok yaşa diyemiyeceğim , bi zahmet sızlasında kemikeri..

Evet Osmanlı Devleti dini kurallara göre yönetiliyordu ve padişahların birden fazla kadını olması da gayet olağan bir şey. Tek eşlilik konusuna gelince de, ülkemizde tek eşliliği yasal ve zorunlu hale getiren Medeni Kanun, 1926 yılında alınmıştır. Bugünkü bakış açısıyla değerlendirmemek lazım diye düşünüyorum ben.

Hayır aşktan dinden imandan bahsedipte bu harem meselesini bu kadar keyfi bi şekilde istedikleri gibi yönetip en güzel kadınları yataklarına almaları bana komik geliyor dinimiz 4 tane kadınla illa evlenin diye bi kural getirmedi ki islam tarihine bakarsanız Paygamber Efendimiz bile dul durumu iyi olmayan bayanlara nikahına almış ama onlarla evlilik yaşantısı yaşamamıştır maddi olarak yardım etmiş dul oldukları için kimse namuslarına zarar vermesin kötü gözle bakmasın diye nikah kıymıştır.

ama maşallah sülümana adamın aklı uçkurundan başka bişeye çalışmamış diğerleride öyle osmanlının ilk padişahlarından sonra diğerleri hep böyle keyif zevk şehvet düşkünü olmuştur.ha diyeceksiniz savaşlar bilmem ne kazandı en parlak dönemini yaşattı devlete ama zaten sülüman tek şehzadeydi taht mücadelesi vermedi babası selimden dolu bi hazine ve otoritenin sağlanmış olduğu bi ülkeyi devraldı onun herşey zaten kolaydı.

o günün şartlarıyla kıyaslarsakta aynı yola çıkıyor para güç onda istediği gibi kadınlarla düşüp kalkmıştır.bugünde zengin güçlü erkekler aynı şeyi yapar geçmiştee yaparmış zaman bunda bi ölçüt değil :19:

ben artık izlemiyorum kızlar çok igrendim çünkü, sen benim tarihimin içindeki insanların, kahramanların adını alıp kullanarak onları önüne gelen herkesle yatağa sokamazsın, o padişahın ecdadlarına bunu izletemezsin ben kanuniyi böyle ögrenmedim böyle tanımadım, benim çocugum böylemi tanıcak bilicek tarihini, böyle bize gösterdikleri gibimi yaşamışlar hayır tabiki hükümdar oldugu 50 küsür sene boyunca istanbulda geçirdigi zaman toplam 1.5 yıl adam savaştan savaşa koşmuş. Ama bizim dizideki kanuni yataktan yatağa kadın kadına atlıyo, sapıkça kadınlara bakıp sakal kaşıyo savaştan bi haber ömrü at binmek, kadın begenmek al yatmak:47: yazıklar olsun tarihini kirleten senaristlere bi kere saraydaki bütün hanımlar örtülüymüş kıyafetleri gayet kapalıymış hadi örtüyü attınız bu kadınların gögüslerini sereserpe göstermenin anlamı ne onlar öyle degildilerki yalan yanlış pervasızca tarihteki kişılerı yansıtıp tanıtamazsın, illada bel aşagı yazıcam diyor iseler padısah dahıl tarıhte var olan bütün kısılerin adını degıstırceksın o zaman Kanunı Sultan Süleyman demıceksınde Fesai Abuzettın Sultan falan diceksın en azından gerceklık payı kalmıcak benım tarıhımı reyting ugruna kirletip ayaklar altına altına almıcaksın bayan senarıst:57:

Back
X