Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
kızlar yaa sülümanın hürrem al duvağıyla içeri girdiğinde okuduğu şiiri bulan var mı çok güzeldi
O bölümü bulamıyorum yatağa oturup okumuştu haniii

şiir buydu...arkadaşım

Kuzum sanki son bölümlerde taktığı tacın kahve tülünü çıkartıp mavi takmışlar gibi geldi ama. Aynı taç gibi geldi. Bakalım belkim de budur meşhur valideninkinden büyük olan tacımız

evet cnm olabılır :26: meraktan tahmınler yürütüyorum işte
ıkıncı fragman çıksın biran önceeeee...

bende şunu ekleyeyim dedim

bugün kanaltürk te kanuni dönemi ibrahim mustafa vs anlatılıyordu tarihçi vardı...

dizinin bundan sonraki bölümlerine yansıyacak sanırım...çok kötü yaaa...
süleymanın sonuda kötü pargalınında mustafanın da mehmetin de...hakkaten film gibi bi dönem...
izleyince üzüldüm pargalıya da hepsine de...

Kızlar bu tarak hürroşun tarağıymış zamanla bu hale gelmiş tabi..Eki Görüntüle 331455
buda sultanların en nıkahlısının kokusu imiş Eki Görüntüle 331456
türbesi duvarlarında ki mavi iznik çinilerini sülüman yaptırmış..cennet tasviri yapın hurremım cennette uyusun demiş Eki Görüntüle 331457
hürroşumuzun bal mumuu heykelii Eki Görüntüle 331458
sultanların en cilvelisi
hürroşun yaptırğıdı şifahane şuanki Haseki Hastanesiymiş
bi mektubunda da sulumana zaten hamam yaptırdım şifahane yaptırdım param bıttı hunkarım fılan demış
sultanların en hayırseveri

o zamanlar cam şişelerde koku falan varmıymış çok şaşırdım
vayy be bu süleyman mahvediyorsun beni hacı yaa ne bu aşk ölünce bile kadınımm cennette uyusun diyor
bu arada şu bal mumu heykeline mı benziyordu gerçekten

Hürrem Sultan Türbesi, 1559 yılında, Hürrem Sultanın ölümünden bir yıl sonra Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Hürrem Sultan, Kanunî Sultan Süleyman ile birlikte çıktığı bir Edirne gezisi sonrasında 15 Nisan 1558de İstanbulda vefat etmiştir. Önce Süleymaniye Camii Haziresine defnedilmiş, türbenin tamamlanması sonrasında buraya (yine Süleymaniye Camii haziresinde inşaa edilen bu türbeye) nakledilmiştir. Türbe, dıştan sekizgen, içten onaltıgen planlıdır. 1558 yıllarına ait Süleymaniye Camii ve İmareti inşaatına ait muhasebe defterlerinin incelenmesinden, muhasebe defterlerinde sadece bir defter için masraf gösterilmesi ve bunun Hürrem Sultanın ölüm yılı olan 1558e ait olması bu türbenin Hürrem Sultan Türbesi olduğunu ve Kanunî henüz hayatta iken kendine ait bir türbe inşasının söz konusu olmadığı anlaşılmaktadır. Kanuni Mimar Sinan'a bu türbeyi özel olarak inşaa etmesini istemiştir. Türbenin girişinde ''Hürrem Sultan ve Türbesi'' başlıklı kitabe yer alır.
Eki Görüntüle 331463 Eki Görüntüle 331464 Eki Görüntüle 331465
hürrosun hamamı Eki Görüntüle 331466 sanırsam musluklara kadar altından yapılmıs

bende gorduğumde şaşırdım valla cnm ama ztn dizide de halvet hazırlığında b kokular fılan suruyolar artık ozmn yapılıyomuş demekkı doğal fln bişilerden öyle düşündüm
en sevdıgı renkte erguvan rengıymış herşeyi kumaşları ozel olark ondan yaptırırmış suluman da erguvan rengı mendıl atmış buyuzden dızıde mordu gerçi o ama neyse
taçlarınıda kendı tasarlıyomuş dizide ztn tarif etti,kendı söylüyomuş nasıl ıstediğini öyle yapılıyomuş çok gizemli geliiiy araştırmak ıstıyo ınsan sureklı

bende şunu ekleyeyim dedim
haliyle en güzel hallerini ekliycek haliniz yok, kompiliceliler siziiiiii..

o tarağı alsın kendine batırsın..demir mi ne o?
ayy ayyy laflara bak şifahane yaptırdım param bitti ,ne ajitasyon ne ajitasyon..
o hastane yaptırmasa kimsenin aklına gelmezdi hastane yaptırmak..
bi kere gittim hasekiye, bi daa da gitmem heralldeeee..:86:

ne kadar zarif iki kadın varmış yanında sülünün,
ne demeye o hürrem yarmagülünü hayatına aldın kine?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…