Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
HArem kapatma yok sadece Padişah ki burada sülüman oluyor hareme bir daha yaklaşmayacak cariye istemeyecek, harem sadece gönül eğlendirme yeri değil ki, o kadar işleri kim yapıyor, hamamı ,çamaşırı kim yapıyor sanıyorsunuz....
Hürrem nikahı kıymadan çook çook önce Sülüman kendi isteği ile (hürreme olan aşkından) hareme kendisi için kız istenmesinden vazgeçiyor....
hürrem döneminde kapanacak demek istemiştim.malum devir onun devri

Ona göre hacı...
Bilelim de...

yaşamak denirse tabi üzülüyorum kadına yalan yok. ömür boyu sevgisiz,erkeksiz

almasaymış mazlumun ahını..
ne güzel dediydi gülfem hatun ona dimi
gülfemin canı can değil miydi,de aldı sülümanı onun elinden mahi

kaşınıyolarrr çok fenaa coştular anacım coştular valıde arkalarında dıye gaza geldiler zinnnhar yanlış yapıyolar

kaşınanı kaşırlar iştee akıl olsa süloya nikah bilem kıydırmış ooo siz kim, o kimm

siz onnla baş edebilir misiniz bee

yok artık dedim yaa yok artık !
bu kadar mı saçmalanır bir yanda sultan süleymanın nikahlı karısı- diğer yanda paçoz cariyeler...
bu ne cürret böyle,yahu laf söylemeleri bile hadlerine değilken birde odasına kadar girip bu şekilde davranmaları ciddi saçma olmuş...
hürremin cariyelik dönemlerini hatırlarmısınız o daye hatunlara falan bile sesini çıkarmazdı cariyeler bunlar ne densiz ne cürretkar olmuşlar böyle...
sinirler izledim bu kadar saçmalanırdı ancak dedim...

çocukları göstermemelerinin sebebi bence adından söz edilecek oyuncular arıyorlar mehmet günsür gibi...
bakalım hürremin yavruları hangi ünlüler olacak....

vuuu hacı bi tehdit sezdim

almasaymış mazlumun ahını..
ne güzel dediydi gülfem hatun ona dimi
gülfemin canı can değil miydi,de aldı sülümanı onun elinden mahi

etme bulma dünyası

okuduğum hürrem,moskof cariye,muhteşem suleyman ve hurrem sultan bitane daha hurrem adlı kıtaplarda böyle yazıyor..harem kapatılıyor bu tarz olaylar ve hurremın ısteği ile..zaten suleyman hurrem den sonra gerçekte kımseyle olmuyor gerekte kalmıyor başka hatunlara..harem derken padışahın yatağına gıdenlerden bahsedıyorum yoksa tabıkı iş güç yapan cariyeler var sarayda..ama hurremden oncekı gıbı başka hatunlar halvete gelmıyor işte bitek şehzadelere gelıyor..suleymanın kendı ısteği zaten buda

bebeğim bir hürrem masalını oku sen,çok güzel

hürrem ölürken süoya seni hiç sevmedm, hep nefret ettm demiş. sülonunda içine dert olmuş kimseyi almamış hayatına

tam 35 yıl tek kadın sevmiş

O kitaplar biraz çarpıtıyor işte....
Örneğin reel tarihte sadece 3-4 olay (harem içi olan) ufak çapta bahsedilmiş, mahidevranın hürremi köteklemesi
Hamama zehirli yılan girmesi (hürrem içerideyken)
Hürremin kendini azad ettirip sülümanı evliliğe mecbur bırakması
Mahidevran dan yediği dayak yüzünden sülümanın önüne çıkmaması

bunlar dışında haremde geçen reel olaylar hakkında net bilgi yok...

Mesela Şehzade Mehmet çiçek hastalığından ölüyor, (bazı kitaplarda) hürremin bu ölümden mahiyi suçladığını
kimi kitaplar da mehmetin öldürüldüğünü ve çiçek hastalığını sahte olarak ortaya atıldığını iddia ediyor ama net bilgi yok...

o kıza noluyo bukadara kadar..pis mahlukatlar
15 - 16 yaslarındakı ezık carıyelerın bukadar cesaretlı dawranması sacma olmus..
valıde sultanda nekadar vicdansızlar hurremı ortadan kaldırayım derken kac can gıttı
tövbe yarabbım kemıklerı sızlamasın insancıkların bız dıızı ustune yorum yapıyoruz

hürremin amacı zaten osmanlıyı bitirmekmiş. bu uğurda çocuklarını bile harcamayı göze almış

izlediğimiz dizi tarihi gerçeklik aramak bile saçma geliyor
özellikle harem konusunda
o gözle bakarsak diziye
vah kanunim vah osmanlım

yaa kızlar bana biraz saçma geldi haremdekilerin bir olup hürrem sultanın üstüne yürümeleri öldürmeye teşebbüs etmeleri gerçekte böyle bişey olucanı sanmıyorum saçma yapmışlar orasını onun dışında çok güzel ve heyecanlı bi bölümdü...kızlar gecende tv gördüm gerçekte süleymanın damadı değilmiş pargalı sözde ekipte kabul etmiş ama senaryoyu değiştiremeyiz artık demişler doğrumu bu haber kızlar gerçekte ibrahim değilmişmi damatları:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…