Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Şehzade Mustafa’nın karısı: Rümeysa Haseki Sultan’dır.
“Tarihte Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu şehzade Mustafa Rümeysa hatun ile evlendi. Aslen Bosna Hersek’li olan Nadia Frankos, müslüman olunca Rümeysa ismini aldı. Henüz12 yaşında iken Osmanlı haremine getirldi.Babası Cüreyc isimli orta halli Boşnak bir terziydi.Annesi Cabarrania ise Fransız bir ressamdı.Ağabeyi ile kendi adı yabancı olduğu için herkes onların Boşnak olduğuna inanmazdı.Annesi babası öldükten sonra başka bir adamla evlenip Fransa’ya gitmiştir.Ağabeyi ile geçinemeyen Nadia, zeki ve güzelliğiyle Şehzade Mustafa’nın gözüne girmiştir. 30 yaşında iki çocuğu Şehzade Mehmed ve Ayşe Sultan oldu. 39 yaşında gözü önünde boğdurulan Şehzade Mustafa ve oğlu Mehmed’den sonra Validesi ile beraber İzmir’e yerleşirler.Herkes ona Kadın Efendi Sultan derdi bu yüzden Ege’de herkes onu sayar severdi, padişah gibi görürdü.Adaletli,zeki,ağırbaşlı olduğu için Ege’de kime sorulursa direk o gösterilirdi

dizide merak edenler aybikeyle evlenmeyeceğinin kanıtı olsun diye alıntı yapdım eşi rümeysa sultanmış nadia isminden geçmiş dizideki norayla efsunlada evlenemicek sanırım ama evlendirirlerse yok artık diyeceğim bu kadar sapdırma olmaz:47:

habire Hürremci gibi çıkıyorum meydana öle olmasamda ben tarihte bu konuda netliğin olmadığını savunanlardanım istedimki birde şu bilgiyi okuyun....

ALINTIDIR

Hürrem Sultan’ın şahsında gâvur menşe’li fantastik romanlardan fırlamış, ihtirastan gözü dönmüş ve her tavr ü edâsından pespâye bir dişilik akan hayal mahsûlü bir karakterin resmedilişi, tarihimize ve dolaylı olarak da istikbâlimize karşı hiç de iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Görünür olan iyilik emârelerini görmezden gelip, görünmesi ve bilinmesi mümkün olmayan kötü kalbî niyetlere dair türlü yakıştırmalarla tarihi aydınlattığını zanneden şahıslar, ancak kendi iç dünyalarının karanlıklarını teşhir etmektedir.
....................

Haseki Hürrem Sultan’ın 1506 senesinde Ukrayna asıllı Ortodoks bir âilenin kızı olarak dünyaya geldiği tahmin edilmektedir. 1520 senesinde bir savaş neticesinde Tatar akıncılar tarafından esir edilmiştir. Becerikliliği ve zekâsı sebebiyle Kırım Hanı’nın tavassutuyla Osmanlı Haremi’ne tavsiye edilmiştir. Genç yaşında Harem-i Hümâyun’a kabul edilip Müslüman olan Hürrem Sultan, devrinin bu güzîde eğitim yuvasında, iyi bir İslâmî terbiye alma imkânına kavuşmuştur. Câriye olarak başladığı Harem hayatında ikbal yollarının kendisine açılmasıyla padişahın nikâhlı eşi, yani “haseki sultan” olmuştur. Aldığı İslâmî terbiyenin tesiriyledir ki, sahip olduğu maddî imkânları hayır-hasenât işlerine sarf etmiş ve böylece eşine az rastlanır zenginlikteki vakıf eserleriyle hayırsever bir hanım olarak tanınmıştır.
.....................

Ancak ne talihsizliktir ki, yaşadığı devirde padişah fermanıyla îdam edilen şehzâde ve sadrazamların vebâli, günümüzde hep bu hayırhâh hanım sultanın boynuna yüklenmek istenmektedir. Padişahların bile İslâm şeriatına sıkı sıkıya bağlı olan kanun-i kadîmden keyfî sûrette inhiraf etme fırsatlarının olmadığı, her işin -husûsen siyaseten katl kararlarının- âmme maslahatı gözetilerek ictihada dayalı fetvâ ile yürütüldüğü bir devirde, bütün şehzâde ve sadrazam idamlarını, hayırsever ve müşfik olmakla mâruf bir hanım sultanın şahsî ihtirâsına yormak, kasıtlı bir saptırmadan başka nedir?! Elbette ki tarih, hatâ ve günahtan berî olamayan insan nev’inin fiillerinin yekûnünden ibaret olduğu için, hiçbir hata ve zulüm yapılmamıştır diyemeyiz. Ama ille de bir hata ve zulüm emâresi bulmak maksadıyla öküzün altında buzağı aramak, “mahz-ı hata” değil de nedir?

tekrar söylemek istiyorum bence o döneme ait kesin bilgiler yok ,varsayımlar üzerine ölmüş insanları kötü olarak nasıl ilan ederiz?

arkadaşlar bi de şu durum var haksızsam yanlışsam düzelti.eğer hürrem mustafayı ortadan kaldırmasaydı,mustafa padişah olunca hürremin tüm erkek çocuklarını öldürtmeyecek miydi?devlatin bekaası dirliği için taht kavgası çıkmasın diye göööyaa?hürrem herşeyi kendi çocukları için yapmış olamaz mı?gerçi çocukları da hastalıktan kırıldı gitti yaa neyse:50:

arkadaşlar bi de şu durum var haksızsam yanlışsam düzelti.eğer hürrem mustafayı ortadan kaldırmasaydı,mustafa padişah olunca hürremin tüm erkek çocuklarını öldürtmeyecek miydi?devlatin bekaası dirliği için taht kavgası çıkmasın diye göööyaa?hürrem herşeyi kendi çocukları için yapmış olamaz mı?gerçi çocukları da hastalıktan kırıldı gitti yaa neyse:50:

Evet öyle olacaktı aynen. Hürrem o dönem içinde zirveye giden yolda oyunu kuralına göre oynayıp kazanmıştır sadece. Ama genelde olaya Mahidevran ve şehzade Mustafa penceresinden bakıldığı için Hürrem tarihte hep hırslı ve kötü bir kadın olarak düşünülüyor. Ama bana göre hem kendisi hem de çocukları için tüm bunları yapması gerekiyordu ve yaptı.

o değil de, ben dizinin finalini merak ediyorum..:31::32:
hürremle aşkından ölen kanuniyi nasıl karşı karşıya getirip, hangi durumda göstericekler?..:51:

aşk safsatasını, o zaman göricem..:45:

kesinlikle katılıyorum
O dönemin zihniyetiyle düşününce anlıyorum.
Bir taht,5 şehzade var.
Geçmişte de padişahlar kardeşlerine oğlullarına kıymış.Kardeşler bırbırlerını oldurmuş.
Ben oğullarımın ölmesini istemiyorsam,onlardan biri padişah olsun istiyorsam herşeyi göze alırım.
Ozaman bu zihniyet var.
Ki hürremin büyük oğlu mehmet in de suikast sonucu olduruldugu yazıyor bıçok tarıhı kıtapta.çiçek hastalığının özellikle bezle bulaştırıldıgı hastalıklı carıye yollandıgı yazıyor..
Ki pargalı ölümünü kendi eliyle hazırlamıştır.kendini resmen sultan ılan edıyor adam.zamanında elçilere hunkarda benım muhurde benım dıyor var mı ötesi ?
Mustafa nın gözden duşmesınde mahıdevranın buyuk rolu var.Kendı elıyle yapıyor sonunu resmen.Mustafanın ısyan konuşmaları zaten sonu oluyor.
Süleyman tahtını kımseye vermek ıstemıyor,tıpkı diğer tüm padişahlar gibi...
Sorgulamak çok anlamsız şu devırde.Sonuçta kardeş katli yasası var..Yasa ya yasa bıldıgın yasal öldürebilirsin yani..benım şuan aklım almıyor o donemde yaşamak gerek..

mustafayla aybike nasıl evlenir aklım almıyor aybike yaşaca cooooooooook büyük olması gerek ayrıca hürremin ve hatcenin bebeleri bi biz göremedik

evlenmezler bence ya..hurremın ve hatıcenın çocuklarını haftaya umarım gosterırler yeter sakladıkları bulamadılarmı acaba hala oyuncu..

kesinlikle katılıyorum
O dönemin zihniyetiyle düşününce anlıyorum.
Bir taht,5 şehzade var.
Geçmişte de padişahlar kardeşlerine oğlullarına kıymış.Kardeşler bırbırlerını oldurmuş.
Ben oğullarımın ölmesini istemiyorsam,onlardan biri padişah olsun istiyorsam herşeyi göze alırım.
Ozaman bu zihniyet var.
Ki hürremin büyük oğlu mehmet in de suikast sonucu olduruldugu yazıyor bıçok tarıhı kıtapta.çiçek hastalığının özellikle bezle bulaştırıldıgı hastalıklı carıye yollandıgı yazıyor..
Ki pargalı ölümünü kendi eliyle hazırlamıştır.kendini resmen sultan ılan edıyor adam.zamanında elçilere hunkarda benım muhurde benım dıyor var mı ötesi ?
Mustafa nın gözden duşmesınde mahıdevranın buyuk rolu var.Kendı elıyle yapıyor sonunu resmen.Mustafanın ısyan konuşmaları zaten sonu oluyor.
Süleyman tahtını kımseye vermek ıstemıyor,tıpkı diğer tüm padişahlar gibi...
Sorgulamak çok anlamsız şu devırde.Sonuçta kardeş katli yasası var..Yasa ya yasa bıldıgın yasal öldürebilirsin yani..benım şuan aklım almıyor o donemde yaşamak gerek..

evlenmezler bence ya..hurremın ve hatıcenın çocuklarını haftaya umarım gosterırler yeter sakladıkları bulamadılarmı acaba hala oyuncu..

okul dönemi ve hava çok soğuk, bence bulamadılar çocuk oyuncu..:55:
ben çocuğumu vermem mesela bu soğukta..:emir_bebek:

valla oynatmış mı bilemedm :ssz:

onca seçeneğin içinden padişah bi onu seçmiş

her dediğini yapmış, köle olmuş adam ona ya ötesi var mı?

başarılı bi kadınmış. takdir ve tebrik ediyorum :kkk:

valla oynatmış mı bilemedm :ssz:

onca seçeneğin içinden padişah bi onu seçmiş

her dediğini yapmış, köle olmuş adam ona ya ötesi var mı?

başarılı bi kadınmış. takdir ve tebrik ediyorum :kkk:

takdir değil ,tenkittir o:23::23::52::52::52:

Evet onaylıyorum; Aybige ve de Bali bey evlenebilirler :51: münasiptir :9:

Hatice de Hürreme demişti ki vaktiyle; 'İbrahim benim nikahlı kocam,beni aldatırsa mahvederim onu,boşarım,süründürürüm.. '
'sense kölesin,tabii ki abiceyizimin kadınları olacak bol bol.. kes çeneni otur aşağı Hürrem'
bekliyorum neler olucak :21:

[/COLOR]
okul dönemi ve hava çok soğuk, bence bulamadılar çocuk oyuncu..:55:
ben çocuğumu vermem mesela bu soğukta..:emir_bebek:

evet olabılır hurremın çocukları buyumuş olcak artık çok merak edıyorum

''Muhteşem Yüzyıl ile Fetih 1453'ü değerlendiren tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil :

HÜRREM'E MUSTAFA'YI ÖLDÜRTECEKLER

Dizide Hürrem Sultan 22 yaşında saraya getiriliyor, oysa ki Hürrem Sultan'ın saraya gelişi 9 yaşında olmuştur. İyi bir Müslüman olarak yetiştirilir. Daha bolca hatalar göreceğiz, merak etmeyin. Senaryo gereği Hürrem'e Mustafa'yı öldürtecekler ve Türkiye'yi ağlatacaklar. Böyle bir şey yok! Mustafa'yı öldürten Kanuni'dir. Gerçekten de Hürrem, Mustafa'yı öldürtecek olsaydı, bunu 1541 yılında yapardı. Çünkü Mustafa o tarihte sancağından alınacak ve oraya Hürrem'in oğlu sancak beyi yapılacak. Oysa 1553'de öldürülüyor, aradan 12 sene geçtikten sonra. . ! '' dedi.

kızlar fragman çıkmış facebook sayfasında .....hürrem fatmaya bişeyin arkasından bana yaptıklarını hatırlıyormusun diyor
ve bir baltacı fatmayı öldürmek için sanırım yakalıyor...
baştan mustafa evliliğe karşı çıkıyor o ara aybige malkoç oğluna kaçacağız diyo

sonra mustafa ne oluyorsa kabul ediyor....norayı mahi eski saraya gönderiyor öle diyo ciyan gülşah

hürremle mahi karşı karşıya geliyor oğlumun yükselişine engel olamayacaksın diyor ...hürrem yanlız çk güzel olmuş kızlar saçı bası

sonra aybige süloya ben ailemi ziyaret edeyim diyor....ve sonra bali beye aybige hatun sana emanet diyo

Back
X