Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Pargalı Damat İbrahim Paşa - Vikipedi

İbrahim Paşa'nın dönemindeki gücünü ortaya koyacak en önemli veri; Sultan Süleyman tarafından Seraskerlik makamına getirildiğinde İmparatorluğun o güne dek dört tuğla simgelenen gücünün yedi tuğa çıkarılması ve İbrahim Paşa'nın da altı tuğ taşımaya yetkili kılınmış olmasıdır. Padişahtan tek eksiği hilafet tuğudur. Tarihi gerçekliği tartışmaya açık olsa da Sultan Süleyman'ın kardeşi Hatice Sultan'la evlenmesi de iktidarında ilerleme kaydetmesinde büyük rol oynamıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nun o dönemde bilinen dünyayı şekillendiren üstün dış politikasının kontrolü tamamen İbrahim Paşa'nın elindedir.

haydaaa hadi buyur burdan yak ay kızlar benim kafam karıştı yaa hangi bilgi doğru nerden öğrenicem yaaa kitap alsam ordada yalnış bilgiler vardır

anaaa yeni bişy daha öğrendim:53:gülfem hatun hürremden sonramışmı ama dizide önce yapmışlar bak yine sinirlendim yaa niye dizi gerçekleri oynamamışlar gerçekler daha etkileyiciymiş :53::53::53: sultan süleymana bak sen :53:

Hürrem öldükten sonra olan cariyesi bu , başka bir yerde okumuştum , Hürreme çok benzetirmiş Kanuni Gülfem'i..

Hurrem suleymandan 7 sene evvel olur suleyman birdaha kimseye asik olamaz
SULTAN SÜLEYMAN'IN RÜYASI
Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan öldükten sonra gördüğü rüya
Sultan Süleyman gözlerini açtı.Heryer karanlıktı.Karanlığın içinden iki zarif çehre gözüküyordu.Biri Gülbahara;Diğeri Hürrem'e aitti.Sultan Süleyman Hürrem'e doğru koşmaya başladı.Tam sarılacakken Hürrem bir tabuta dönüştü.O sırada Sultan Süleyman'ın gözyaşları tabuta düşmekteydi.Gülbahar ise dimdik önüne bakmakt......aydı.Sultan Süleyman Gülbahar'a yaklaştı.Kolunu tutacakken Gülbahar Bir cam gibi kırıldı.Sultan Süleyman artık hıçkıra hıçkıra ağlıyordur.bu sefer Hürremin tabuta doğru koştu.Tabutu öptü,kokladı.Sonra bir ses ise Şöyle dedi
-Sen artık aşk yeteneğini kaybettin.Birdaha aşık olamayacaksın.Daha doğrusu sen tüm sevdiklerini kaybettin
Sultan Süleyman Bu sese karşılık vermek istedi.Ama tam o zaman uyandı.

ayy kızlar sinir küpü oldum ben bu bölümde sultan süleymanın malı cariyeler karısına kafa tutuyolar öldürmeye çalışıyolar çok saçma ! ama süleyman döndüğünde duyacak nasılsa hürrem daha ölmez o zmn nolcak bakalm o en öndeki saçaklı pörtlek kızın sonunu çok merak ediyorum ben bile elimi tv den içeri sokup saçlarını yolasım geldi bakalım sonu nasıl olacak süleyman ne yapacak :47:

güldürdün beni:9:
bende sinir oldum o kiza:47:haftaya hepsinin kellesi ucacak:47:

Allahım dun aksamkı neydı oyle esımel ızlerken adam bıle dıor one oyle mıbarekler fıshın tv de mankenlıkmı yapıorlar sılıkon reklamımı yapıorlar anlamdım dıor:D

benim anlamadigim mahi ve valide isbirligi yaptilar,gül aga ve nigari alikoydular hürremi kurtarmasin diye,peki dayeye neden söylemedi valide :44:hürremi daye kurtaracak,

Vatan gazetesinin arsivlerinde buldum.Suleyman hurrem oldukten sonra hayatina kimseyi sokmuyor kendini tamamen
siire ve dindarliga adiyormus

Hurremin yaptigi yardimlar camiler vs saymakla bitmezmis.
Mahide mustafa oldukten sonra saraydan ayrilip oglunun mezari basinda fakir olarak gunlerini gecircekmis.
Hurremin olmesinden sonrada tahta gecen oglu mahideye aylik maas baglayacakmis.
Buara en guzel mezarda hurreme aitmis gorenler o zamanlarda cennet bahcesi diye anarlarmis.

Ben dun bizim sehzadelerle mihrimah i goremediim.

Bu arada esleri ve cocuklari hakkinda wikipediada soyle bir bilgi var:

Ailesi Eşleri
Fülane Hatun:Şehzade Mahmud'un annesi[135]
Hürrem Sultan:Kanuni nikahla almıştır. Ukrayna asıllıdır.4 Şehzade ve 1 Kadın Sultan'ın annesi[136]
Mahidevran Sultan: Şehzade Mustafa'nın annesi[137]
Gülfem Hatun: Şehzade Murad'ın annesi[138]

Erkek çocukları
Şehzade Mahmud(1512-1521)
Şehzade Mustafa (1515-1553)[139]
Şehzade Mehmed(1521-1543)
Şehzade Abdullah (1522-1524)
II. Selim(1524-1574)[140]
Şehzade Bayezid(1525-1562)[141]
Şehzade Cihangir(1531-1553)

Kız çocukları
Mihrimah Sultan(1522-1578)
Raziye Sultan
Fatma Sultan

Wikipediada asagida kaynaklarda veriliyor.
Gercekleri ogrenmemiz imkansiz.
Senaristler Gulfem hatunla Fulaneyi karistirmislar.
Ayrica Mustafa kucukken, Mahmud diye bir abisi varmis, ama o hastaliktan dolayi olmus.

Kanuni, Hürrem Sultan'ı öyle bir aşk ile sevmiş ki, Hürrem yaşadığı sürede nerede ise başka bir kadına bakmamış. Padişah, Hürrem sultanın 1558 yılında ölümü ile içine kapanmış, bu durumu fark eden saray görevlileri her gün yanına bir cariye göndermiş ise de hiçbirini kabul etmemiş, ta ki Gülfem Hatun’a kadar.
Gülfem Hatun da birçok cariyenin olduğu gibi, Ukrayna taraflarından küçük yaşta saray haremine getirilip, burada saray adabını ve İslâm’ı öğrenir. İlk zamanlar, geceleri rüyasında hayal meyal hatırladığı köyünü görerek uyanır ve haremin katı düzenine uymakta zorlanır; ama zamanla ortama alışır.Güzelliği,zarifliği ve yeni dinine bağlılığı ile haremdeki tüm kadınların göz bebeği olur. Kalfa denen yaşlı cariyelerden birini de anne olarak beller. Kanuni kendisine sunulan Gülfem Hatun’u, belki güzelliği, belki zekâsı, belki de Hürrem Sultan’a benzetmesinden çok beğenir. Sunulan başka cariyeleri ret ederek çoğu zamanını Gülfem Hatun’la geçirmeye başlar. Cariyelerin haremde belli harçlıkları olsa da, Kanuni, Gülfem Hatun’a her gelişinde çok değerli hediyeler sunar. Dinine çok bağlı olan Gülfem de maddi yönden kuvvetlenmeye başlayınca, Üsküdar’da bir cami yaptırmaya karar verir. Cami önce hızlı bir şekilde yapılmaya devam ederken, bir süre sonra parası bittiği için inşaat durur. Bu duruma çare bulmaya çalışan Gülfem’e saraydaki ve onu kıskanan başka bir cariyeden bir teklif gelir. Sırasını kendisine satması karşılığı maddi yardımda bulunacağını söyler. Çaresizlik içinde bunu kabul eden Gülfem, Padişah tarafından çağrıldığında, hasta olduğunu bahane ederek gitmez ve yerine bu cariye gider. Bu durum bir iki defa daha tekrarlanınca şüphelenen Kanuni, gelen cariyeye bu durumu sorar. Cariye de, Gülfem’i iyice gözden düşürebilmek için, sırasını para karşılığı kendisine sattığını söyler, ama cami için olduğunu söylemez. Bu duruma çok hiddetlenen Kanuni, Cariyenin ve Gülfem Hatun’un boğdurulması emrini verir(1566). Kızı bellediği Gülfem’in öldürülmesi ile perişan olan kalfa, bir şekilde bu durumu padişaha ulaştırır. Hürrem Sultan’dan sonra belki de ilk defa birini seven Kanuni, olayı duyunca çok üzülür ve derhal caminin bitirilmesi fermanını verir.
Ölümünün ilk günlerinde, mezarından geceleri nur yükseliyor söylentileri İstanbul’u saran Gülfem Hatun’un Şehide-i Saide (Kutlu Şehit) yazan mezarı, Üsküdar’ın Gülfem Hatun mahallesindeki Gülfem Hatun camisinde bulunmaktadır.

dizinin başlarında demiştim size gülfem hürremden sonraki diye ama dizide mahiden önceki gülfem diye göstermişler mahiden öncekinin adı bilinmiyor

Ben dun bizim sehzadelerle mihrimah i goremediim.

Bu arada esleri ve cocuklari hakkinda wikipediada soyle bir bilgi var:

Ailesi Eşleri
Fülane Hatun:Şehzade Mahmud'un annesi[135]
Hürrem Sultan:Kanuni nikahla almıştır. Ukrayna asıllıdır.4 Şehzade ve 1 Kadın Sultan'ın annesi[136]
Mahidevran Sultan: Şehzade Mustafa'nın annesi[137]
Gülfem Hatun: Şehzade Murad'ın annesi[138]

Erkek çocukları
Şehzade Mahmud(1512-1521)
Şehzade Mustafa (1515-1553)[139]
Şehzade Mehmed(1521-1543)
Şehzade Abdullah (1522-1524)
II. Selim(1524-1574)[140]
Şehzade Bayezid(1525-1562)[141]
Şehzade Cihangir(1531-1553)

Kız çocukları
Mihrimah Sultan(1522-1578)
Raziye Sultan
Fatma Sultan

Wikipediada asagida kaynaklarda veriliyor.
Gercekleri ogrenmemiz imkansiz.
Senaristler Gulfem hatunla Fulaneyi karistirmislar.
Ayrica Mustafa kucukken, Mahmud diye bir abisi varmis, ama o hastaliktan dolayi olmus.

ben mahmudu padişahlıktan önce doğdu diye biliyorum yani mahmut kayıtlar yok bakımsızlıktan öldü diye biliyorum

ayrıca iki haftadır şehxzadeler ve sultan yok

yab bırak ya bu haremin hatunları tembelmiş işte ye iç yat...
herşeyin bir notu var savaşın ,kimin tahta çıktığının ama haremle ilgili tarihi doğru yansıtacak bi tek bilgi yok..yan gelip yatacaklarına şöyle oldu böyle oldu diye niye not tutmamışlar leo bile senelerce taşımış günlüğünü yanında..Alla alla sinir oldum bak :1:

ayrıca benim beynim bu kadar çalışıyor yanlışım varsa düzeltin,haremde olanları bilmiyoruz ama ye iç yat yerine hürrem neden hakim olmuş,haseki olmasa da yine keyfi tıkınrında bir hatun olacaktı ne uğraşıyo,demekki var bir rekabet ortamı,çekememzlik zaten kadının olduğu yerde muhakkak olay vardır bir çatı altında bir sürü kadın olacak skünet içinde kaç yıl yaşayacaklar hayatta inanmam

yab bırak ya bu haremin hatunları tembelmiş işte ye iç yat...
herşeyin bir notu var savaşın ,kimin tahta çıktığının ama haremle ilgili tarihi doğru yansıtacak bi tek bilgi yok..yan gelip yatacaklarına şöyle oldu böyle oldu diye niye not tutmamışlar leo bile senelerce taşımış günlüğünü yanında..Alla alla sinir oldum bak :1:

ayrıca benim beynim bu kadar çalışıyor yanlışım varsa düzeltin,haremde olanları bilmiyoruz ama ye iç yat yerine hürrem neden hakim olmuş,haseki olmasa da yine keyfi tıkınrında bir hatun olacaktı ne uğraşıyo,demekki var bir rekabet ortamı,çekememzlik zaten kadının olduğu yerde muhakkak olay vardır bir çatı altında bir sürü kadın olacak skünet içinde kaç yıl yaşayacaklar hayatta inanmam

Evet katiliyorum tek bilgi bile yok.
Padisahla halvet disinda bi mesguliyetleri yokmus anlasilan.
Baksana sehzadeyle halvete gitmek icin nasil siraya girdiler dizi dizi gel surda is var deseler yapmazlar ama halvet diyince dizilirler :27:
otekide bi kere halvete gitti diye sehzadenin gozdesiyim diyip durdu sonunda o cariyelerin kurbani oldu yazik

niyetim size birşeyler söylemek değil asla tartışma ortamı yaratmakta değil ama bir çok kişi Hürremle ilgili bunları söylüyor bense böyle düşünmüyorum Birkere Kanuni çok akıllı ve çok adaletli biriymiş bununla nam salmış düşmanları bile onu bu şekilde anarmış Hürrem böyle biri olsa mutlaka sezerdi diye düşünüyorum ...ikincisi o dönemlerde hareme dışardan hiçkimse girememiş olan olaylar yazılan yazışmalar dışında ne olabilir kulaktan dolma birine iftira atmak çokmu zor zaten cihan padişahının karısı olarak çok fazla kin duyulmuş kadına sonra çok fazla hayır yapmayı seven biriymiş
Aksaray’da bugün Haseki denilen semtte kubbeli bir cami ile şadırvan, yanında imaret, medrese, darüşşifa ve mektep yaptırdı. Medrese, 1539’da yapıldı. Şimdi belediyenin polikliniği olarak kullanılan darüşşifa da 1550’de inşa edildi. Bundan başka Mekke ve Medine-i münevverede birer imaret yaptırdı. Edirne’ye su getirtti ve bunları muhtelif çeşmelerden akıttı.ALINTIDIR...

tabiki her dönemde de olduğu gibi Hürrem de padişahın gözdesi eşi olmayı, kendi oğullarının tahta çıkmasını ister bunun için de uğraşmışta olabilir

ölmüş gitmiş aradan kaç yüz sene geçmiş nerden bilebiliriz saray içinde yapılan konuşmaları hangi tarihçi bilebilir
gerçekten osmanlıdan nefret edip etmeğini?

bende tartışmak istemiyorum

evet süleyman çok adaletliymiş. hürremde oğlu mehmeti başa getirmemiş,çünkü mehmet abisi musttafa gibi iyi bir şehzdeymiş

mehmetten sonra beyazıd düşünülmüş yeniçeriler beyazid çok severmiş. hürrem beyazıde iftira atıp iran şahına sığındığını

söyleemiş. yani beyazidin mührünü alııp iran şahına,sizden yanayım gibi bir mektup yazdırmış rüstem paşaya

rüstem paşa sülümana giidip beyazidin isyan ettiğini söyleyip mektubu vermiş. beyazidde öldürülmüş

sarı selim süleymandan değilmiş. hürrem selimi tahtın varisi bırakarak ölmüş

nefret değil nedir:34:

o dönemler ne kadar zormuş savaş bile saraydan tehlikesiz en azından adı üstünde "savaş" gidersin ya öleceksin ya döneceksin
iki seçenek var...ama saray öyle mi her an her şey olabilir kelle koltukta ,entirikalar ,kadınlar ,
kanuni ve diğer padişahlar seferde daha güvenliymiş ,
hürrem nası yusuf yusuf du :) böyle yaşamakta zor ...yaşamak için mücadele hep,
sıra mahidevran ve diğerlerine gelecek bu olaydan sonra onlar yusuf yusuf gezecek.

elifin mustafa mustafa diye mızmızlanması çok komikti hemen nasıl da gözde olmuş:) bir de herkesin önünde kendini yakmaya kalkıyor herkes film izler gibi bakıyor cidden saçmaydı ama validenin istediği bu olduğu için kimse kurtarma girişiminde bulunmadı,
herkesi ayaklandıran o cariye neydi yahu :53: resmen korku filminden fırlamış gibi saçlar,gözler ...yakındır kelleri tez vurula !
valide sultan nasıl sıyrılcak bakalım bu işten,
hürremin mahidevrana "sen valideye sormadan su bile içmezsin "deyişi süperdi :1:
melisa sözeni beğendim rolü iyiydi bu kızla ilgili ilerde sürprizler bekliyorum,

bu arada mahidevran gün geçtikçe daha zayıflayıp ,çirkinleşiyor,rol gereği diycem ama gerçek hayatta da böyle sanki,rolüne iyi hazırlandı belli ne yapsın kıskançlıktan eriyip kuruması gerekiyordu ,

bende tartışmak istemiyorum

evet süleyman çok adaletliymiş. hürremde oğlu mehmeti başa getirmemiş,çünkü mehmet abisi musttafa gibi iyi bir şehzdeymiş

mehmetten sonra beyazıd düşünülmüş yeniçeriler beyazid çok severmiş. hürrem beyazıde iftira atıp iran şahına sığındığını

söyleemiş. yani beyazidin mührünü alııp iran şahına,sizden yanayım gibi bir mektup yazdırmış rüstem paşaya

rüstem paşa sülümana giidip beyazidin isyan ettiğini söyleyip mektubu vermiş. beyazidde öldürülmüş

sarı selim süleymandan değilmiş. hürrem selimi tahtın varisi bırakarak ölmüş

nefret değil nedir:34:

Sari selim suleymandan degilmis ne demek kimdenmis peki

evet yaa mahidevran aşırı derecede zayıflamış bide LCD ekranlar 6,7 kilo fazla gösteriyo kendi halini düşünemiyorum ıyy nasıldır acaba tahtadan beterdir acilen 10 kilo alması lazım yoksa gittikçe çirkinleşiyo:37: bende daha öncelerden duymuştum gerçekte hürrem sultan çok zayıfmış kuru bişeymiş kızıl saçlıymış,ama mahidevranı zayıf yapmışlar....annem küçükken zayıfken bişey yemiyoken hatırlıyorum hep hürremcik derdi bize ...yani hürremin öyle zayıf olması gerekiyodu aslında:)) ama masallahı var şimdiki hürremin taş gibi etli dolgu hatun:))))

Sulumanin aski kuruttu mahiyi
yaslandi bir de sulumani da yaslandirdilar farkindaysaniz filmin ilk baslarinda biraz daha zayifti kilo aldi sac sakal karisti gitti.
E boyu kadar oglu var olcak o kadar :27:

Back
X