Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
bende tartışmak istemiyorum

evet süleyman çok adaletliymiş. hürremde oğlu mehmeti başa getirmemiş,çünkü mehmet abisi musttafa gibi iyi bir şehzdeymiş

mehmetten sonra beyazıd düşünülmüş yeniçeriler beyazid çok severmiş. hürrem beyazıde iftira atıp iran şahına sığındığını

söyleemiş. yani beyazidin mührünü alııp iran şahına,sizden yanayım gibi bir mektup yazdırmış rüstem paşaya

rüstem paşa sülümana giidip beyazidin isyan ettiğini söyleyip mektubu vermiş. beyazidde öldürülmüş

sarı selim süleymandan değilmiş. hürrem selimi tahtın varisi bırakarak ölmüş

nefret değil nedir:34:

hadi yaaaa,gerçekten,Hürrem süleyman halvet isteyince korunuyormuymuş,nerden biliyormuş süleymandan olmadığını da onu padişah yapmaya çalışmış ki ?? yoksa bunu DNA sonuçlarına dayanarak mı söylüyorsun :1
:

bu dızıden tıksınıyorum nasılda ballandıra vallandıra anlatılyo tvler sırf mıllerın gozunu boyamak ıcın bayanlar masallah gogusler fora osmalı donemınde hıc de ole degıldı hatalrı ole cok kı ılk bolumu dahı ızlemedım ızlemem de tarıh dızı denılmesıne de cok kzııyorum bu dızı bızım tarıhımızı anlatmıyo kı
netten bakın ıstersenız namaz sahnesını ızledım netten bı bu ne ya ıclerınede bı kısı de mı namaz kılmayı bılmez yuh ya !!!!!!! daha bı suruhatalrı var say say bıtmez kanunı sultan suleyman bunları gorseydı kalpten gıderdı !!!!!!

bende tartışmak istemiyorum

evet süleyman çok adaletliymiş. hürremde oğlu mehmeti başa getirmemiş,çünkü mehmet abisi musttafa gibi iyi bir şehzdeymiş

mehmetten sonra beyazıd düşünülmüş yeniçeriler beyazid çok severmiş. hürrem beyazıde iftira atıp iran şahına sığındığını

söyleemiş. yani beyazidin mührünü alııp iran şahına,sizden yanayım gibi bir mektup yazdırmış rüstem paşaya

rüstem paşa sülümana giidip beyazidin isyan ettiğini söyleyip mektubu vermiş. beyazidde öldürülmüş

sarı selim süleymandan değilmiş. hürrem selimi tahtın varisi bırakarak ölmüş

nefret değil nedir:34:

iyide kim biliyor bütün bunların gerçek olduğunu tarihçilermi peki nasıl kimsenin giremediği bir saraya onlar nasıl yorum yapabiliyor...düşünün şimdi diyelim rüstem paşa mühür yaptı ben mühür yaptım diye söylermi birine kellesi gider alim allah peki Hürremmi der ben mühür yaptırdım oğlumu öldürdüm diye...

sarı selim in başkasından olduğunu kim bilebilir yeniçeriler mi demiş napmışlar test yapıp ispatlamışlarmı?

aslında demek istediğim o dönemlerde Kanuni Sultan Süleymanın çok iyi, akıllı dindar ve adaletli olduğu söylenir şavaşları bilinir ama heremin içi bilinemez çünki harem padişahın evidir.... kim başka birinin evinin içinde ne olduğunu bilebilir..... belki dışardaki hallerine bakıp yorum yapabiliriz sadece ama o kadar ....kaldıki 400-500 sene önce olanları...

ben ne Hürremciyim nede başkasını tutuyorum ama o dönemde koskoca padişah hiçbirşey anlamamışta şimdi mi anlaşılıyor yapılanlar kim nasıl biliyor........ ölmüş gitmiş insanlar neden bu kadar acımasızca eleştiriliyor hiç anlamıyorum....

bu dızıden tıksınıyorum nasılda ballandıra vallandıra anlatılyo tvler sırf mıllerın gozunu boyamak ıcın bayanlar masallah gogusler fora osmalı donemınde hıc de ole degıldı hatalrı ole cok kı ılk bolumu dahı ızlemedım ızlemem de tarıh dızı denılmesıne de cok kzııyorum bu dızı bızım tarıhımızı anlatmıyo kı
netten bakın ıstersenız namaz sahnesını ızledım netten bı bu ne ya ıclerınede bı kısı de mı namaz kılmayı bılmez yuh ya !!!!!!! daha bı suruhatalrı var say say bıtmez kanunı sultan suleyman bunları gorseydı kalpten gıderdı !!!!!!

halvet sahnesi yazmaktan fırsat bulamıyorlar ki ciddi şeyleri adam akıllı göstersinler.
ben dün böyle uzun namaz sahnesi olduğunu şükrettim, o da büyük bişiy....

hadi yaaaa,gerçekten,Hürrem süleyman halvet isteyince korunuyormuymuş,nerden biliyormuş süleymandan olmadığını da onu padişah yapmaya çalışmış ki ?? yoksa bunu DNA sonuçlarına dayanarak mı söylüyorsun :1
:
ciddi bir şekilde sorsaydınız cevap alırdınız
iyide kim biliyor bütün bunların gerçek olduğunu tarihçilermi peki nasıl kimsenin giremediği bir saraya onlar nasıl yorum yapabiliyor...düşünün şimdi diyeli rüstem paşa mühür yaptı ben mühür yaptım diye söylermi birine kellesi gider alim allah peki Hürremmi der ben mühür yaptırdım oğlumu öldürdüm diye...

sarı selim in başkasından olduğunu kim bilebilir yeniçeriler demiş napmışlar test yapıp ispatlamışlarmı?

aslında demek istediğim o dönemlerde Kanuni Sultan Süleymanın çok iyi akıllı dindar ve adaletli olduğu söylenir şavaşları bilinir ama heremin içi bilinemez çünki harem padişahın evidir kim başka birinin evinin içinde ne olduğunu bilebilir belki dışardaki hallerine bakıp yorum yapabiliriz swadece o kadar kaldık 400-500 sene önce olanları...

ben ne Hürremciyim nede başkasını tutuyorum ama o dönemde koskoca padişah hiçbirşey anlamamışta şimdi mi anlaşılıyor yapılanlar kim nasıl biliyor........ ölmüş gitmiş insanlar neden bu kadar acımasızca eleştiriliyor hiç anlamıyorum....

test yapmış kelimesi hoşunuza gitti galiba:)

kitaplar öyle yazıyor. e bu yazarlar kafadan yazmıyorlardır hepsini de mi

bende yoruma yorum yapanları anlamıyorum

Kesin tüyo:Fatma hatun tam hürremi yakacakken daye hatun ve askerler içeri girer ve cariyeleri etkisiz hale getirir.süleymanın avrat diye dalga geçtiği şarlken savaşmaz ve saklanır.bunun üzerine süleyman ve ordusu geri döner.süleyman geldiğinde tüm olan biteni öğrenir.valideye iyice kızar ve haremi kapatır.ibrahim paşa ise birkaç bölüm sonra çok büyük bir hata yapacaktır.yapacağı bu hata onun ölüm fermanı olur

ALINTIDIR

dün o cariyeleri gebertesim geldi izlerken :47::47: hele biri vardi kiskirtici onu elime gecirsem bi kasik suda bogarim :47::47:

umarim hürremim haftaya hepsini beterrr eder :41:

Bu arada Aybige FOS çıktı :))) Asi kız fena madara oldu :52::52::52:

aynen :9: ama on kışı daldılar kızı şimdi o da haklı bide aybıkeyı sevdım bu bolum hurrem i korudu adaletlı davrandı aferım koçum benım gozume gırdın :9: :52:

Vatan gazetesinin arsivlerinde buldum.Suleyman hurrem oldukten sonra hayatina kimseyi sokmuyor kendini tamamen
siire ve dindarliga adiyormus

bende öyle bılıyorum aynen..

kızlar bıde ne dıcem melısa sozen nora yani çok güzeldi beğendim ama kıza taktıları takma saçla kendı saçı arasında ki farkı gorememişler mi yaa rezil duruyodu yaniii inşalah bu hafta boyarlar da duzelır :9:
fragmanı merakla beklıyorum hurroşun çocukları umarım bu hafta ortaya çıkarrrrrrr :52:
zebuşum onerdıgın kıtabı okumadım tatlım en kısa zamanda alıp okuciim :38:

ciddi bir şekilde sorsaydınız cevap alırdınız

test yapmış kelimesi hoşunuza gitti galiba:)

kitaplar öyle yazıyor. e bu yazarlar kafadan yazmıyorlardır hepsini de mi

bende yoruma yorum yapanları anlamıyorum

gerçekten hoşuma gtiti:)))

ben eleştiryorlar derken sizden bahsetmedim sonuçta sizde okuduklarınıza göre yorum yapıyorsunuz ben bu şekilde yorum yapan yazarlardan bahsediyorum aklım almadığı için nasıl diye soruyorum ?

Ayrica selim hurremden olmadir bunu heryer bu sekilde yaziyor.
Yukardaki tuyoyu okudum da o zaman filmin finali yakindir ibrahim oluyorsa harem kapaniyorsa kim kalacakki filmde baska.
Final cok yakin diye dusunmekteyim

Yukardaki tuyoyu okudum da o zaman filmin finali yakindir ibrahim oluyorsa harem kapaniyorsa kim kalacakki filmde baska.

daha dur cnm bu sezon sonu valıde ölür anca hemen oldurmezler pargalıyı uzatabılırler obur sezon pargalı mustafa ölür obur sezon bıtıcek galıba ama :5: :5: :5: :5: :5:

bu dizi bir kurgu bunu kabul ederek izlenmeli ayrıca tarihi romanlarda böyle gerçeği yansıtmıyolar.Osmanlıya kesinlikle tarafsız bakan biriyim yanlışıyla, doğrusuyla ama, o romanlarda öyle tuhaf, öyle komik şeyler yazıyorki bunlara inanılmasına da şaşıyorum hiç bir tarih romanlardan öğrenilmez.Osmanlı tarihi hakkında gerçekten fikir edinmek isteyen arkadaşlar Erkan Afyoncunun, insanı sıkmayacak şekilde yazılmış sorularla osmanlı imparoorluğu serisini okuyabilirler.

mustafanın gözdesine yazık oldu,aybigenin bu kadar kolay teslim alınmasına da çok şaşırdım, direnemedi bile..sabırsızlıkla süleymenın dönüşünü bekliyorum hepsinin burnundan getirecek hürreme yapılanlar için

Hurrem suleymandan 7 sene evvel olur suleyman birdaha kimseye asik olamaz
SULTAN SÜLEYMAN'IN RÜYASI
Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan öldükten sonra gördüğü rüya
Sultan Süleyman gözlerini açtı.Heryer karanlıktı.Karanlığın içinden iki zarif çehre gözüküyordu.Biri Gülbahara;Diğeri Hürrem'e aitti.Sultan Süleyman Hürrem'e doğru koşmaya başladı.Tam sarılacakken Hürrem bir tabuta dönüştü.O sırada Sultan Süleyman'ın gözyaşları tabuta düşmekteydi.Gülbahar ise dimdik önüne bakmakt......aydı.Sultan Süleyman Gülbahar'a yaklaştı.Kolunu tutacakken Gülbahar Bir cam gibi kırıldı.Sultan Süleyman artık hıçkıra hıçkıra ağlıyordur.bu sefer Hürremin tabuta doğru koştu.Tabutu öptü,kokladı.Sonra bir ses ise Şöyle dedi
-Sen artık aşk yeteneğini kaybettin.Birdaha aşık olamayacaksın.Daha doğrusu sen tüm sevdiklerini kaybettin
Sultan Süleyman Bu sese karşılık vermek istedi.Ama tam o zaman uyandı.

Çok etkileyici....:5:

Final yakın olurmu canım , nerden baksan bi 5 yıl daha sürer. Daha çocuklar büyüyecek . Harem kapandıktan sonra halvet kavgası bitecek ama taht kavgası başlıyacak asıl :ssz:

Şehzade Cihangir, 1531 ve 1553 yılları arasında yaşamış Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın çoçuğudur. Hürrem Şah'ın doğurduğu 4. şehzadedir.
Kambur ve başka fiziksel hastalıkları konusunda öz kardeşleri tarafından alay konusu olsa da ona iyi davranan bir üvey abisi vardır. Şehzade Mustafa, her zaman ona iyi davranmış az kişilerden biridir. Öyle ki o öldüğünde kendisini öldürmüş olduğuna dair rivayetler veya üzüntüden öldüğüne dair rivayetler vardır.
Adına Kurulan Semt [değiştir]
Kanuni zaten Mustafa'yı öldürmesinden pişmanlık duyarken Cihangir'i de yitirmiştir. Ama bunu onun adına bir semt kurarak unutturmaya çalışmıştır ve kaybettiği oğlu Cihangir adına Cihangir adlı semti kurmuştur.

kambur olduğu için babası kanuni sultan süleyman'ın kendisine "dünyayı taşıyan atlas" diye hitap ettiği şehzade. ağabeyi mustafa'nın hürrem sultan'ın entrikaları ile boğdurulması üzerine fazla yaşayamamış kahrından ölmüştür.

:2::2::2:

Kesin tüyo:Fatma hatun tam hürremi yakacakken daye hatun ve askerler içeri girer ve cariyeleri etkisiz hale getirir.süleymanın avrat diye dalga geçtiği şarlken savaşmaz ve saklanır.bunun üzerine süleyman ve ordusu geri döner.süleyman geldiğinde tüm olan biteni öğrenir.valideye iyice kızar ve haremi kapatır.ibrahim paşa ise birkaç bölüm sonra çok büyük bir hata yapacaktır.yapacağı bu hata onun ölüm fermanı olur

ALINTIDIR

dün o cariyeleri gebertesim geldi izlerken :47::47: hele biri vardi kiskirtici onu elime gecirsem bi kasik suda bogarim :47::47:

umarim hürremim haftaya hepsini beterrr eder :41:
Aynen :) O yılanın başı cariyenin saçını başını yolasım geldi izlerken ...Ya Mahidevran ve Valide Sultan gözüme çok kötü göründüler..Sırf Hürrem i mahfetmek uğruna kaç masumun kanına girdiler..Hürrem az bile yapmış onlara...

Muhteşem Yüzyıl dizisi bu..Daha Sokollusu var,Mimar Sinanı var,Barbaros Hayrettin Paşası var...:) Yani daha bitmez bence...
bu dizi bir kurgu bunu kabul ederek izlenmeli ayrıca tarihi romanlarda böyle gerçeği yansıtmıyolar.Osmanlıya kesinlikle tarafsız bakan biriyim yanlışıyla, doğrusuyla ama, o romanlarda öyle tuhaf, öyle komik şeyler yazıyorki bunlara inanılmasına da şaşıyorum hiç bir tarih romanlardan öğrenilmez.Osmanlı tarihi hakkında gerçekten fikir edinmek isteyen arkadaşlar Erkan Afyoncunun, insanı sıkmayacak şekilde yazılmış sorularla osmanlı imparoorluğu serisini okuyabilirler.

mustafanın gözdesine yazık oldu,aybigenin bu kadar kolay teslim alınmasına da çok şaşırdım, direnemedi bile..sabırsızlıkla süleymenın dönüşünü bekliyorum hepsinin burnundan getirecek hürreme yapılanlar için

Aybige çabuk teslim oldu..Hayal kırıklığına uğradım valla...:(

Arkadaşlar final yakın değildir, zira Mimar Sinan'ın da dizi kadrosuna dahil olacağını duymuştum..

Siz de bi alemsiniz yanii kızlar. Cüneyt Arkın tek başına 20 kişiyi öldürünce
"pes yani yalana bak" dersiniz, Aybike onca kıza karşı koyamadı diye
küçümsüyorsunuz:1: Malkoçoğluna elbet kafa tutar cilveleşiyorlar da
ondan:23: Hem Malkoçoğlu ona zarar veremez sonuçta.

Sarı Selim'in kimden olduğunu ben de merak ediyorum açıkçası ama bu
konuda kesin birşey söyleyemez kimse anca varsayımda bulunulabilir :44:

Back
X