• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
sen yorum yap burdakilere sonrada bana yorum yapmayin olur baska :20:
kurgu deniliyor kurgu senaristleri iyi dinleyelim

hakaret etmek okadar kolay degil :kkk:

ablam istanbul üniversitesi radyo-tv bölüm mezunu canım kurgunun senaristin babalarını tanıyorum sen kaygısız ol:51:
ayrıca ben sadece fikrimi beyan ettim yorumuma sazan gibi atlayan sen oldun:31:

Son düzenleme:
Sülocuğum duymuş mu herşeyi:52: Malkoçoğlu ve aybikeden bıkmıştım ama sonları böyle olmasın ya:27: Hatice adam taktı peşine ibonun ama birşey yakalayamayacaktır. Efsunun hamile olduğu öğreniliyor sanırım bu bölüm. En azından Gülşah öğrenir. Ama mustafa korur onu. Sonuçta çocuk doğacak yani. Ben bu bölüm en çok validenin hürreme karşı nasıl davranacağını merak ediyorum:24:

Mini Hürrem kocanin kellesi gidiyor aybige yüzünden:5:
Burda bi arkadas yazmiski Süleyman affetcek Insallah afeter, ama aybigeyi yollasin gitsin gicik oldum:19:

malkoçoğlu ölmeeeezzz..fragmanda ayak yapıyorlar işte.o kadar yağuşuklu çocuğu bitli aybige için harcamazlar..:52::52::52:

muhteşem kıt aybige hatun yüzünden adam canından oldu..değil mustafa sümbül ağaya verseler müstahaktır !!!

Muhteşem Yüzyıl'da şok ayrılık
Muhteşem Yüzyıl'ın fanatikleri bu habere çok üzülecek

Güncelleme:16 Nisan 2012 11:15

Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı 'Gül Ağa' karakteri ile izleyici karşısına çıkan Engin Günaydın'ın dizi ile yaptığı anlaşma 8 bölüm sonra bitiyor.

Muhteşem Yüzyıl'ın Gül Ağa'sı Engin Günaydın, Vatan gazetesine verdiği röportajda kadrodan ayrılacağını söyledi. "Benim 40 bölümlük anlaşmam vardı" diyen Günaydın; "En başta konuk oyuncuydum. Hayatımı ekonomik olarak devam ettirmem gerekiyordu, dizilere de baktım aklıma yatan sadece Muhteşem Yüzyıl oldu. Bu seneyi geçiştirmek için girdim. 8 bölüm sonra anlaşmam bitiyor" dedi.
Engin Günaydın dizinin senaristi Meral Okay'ın ani ölümüyle ilgili olarak ise; "Bir defa insan ölümlü olduğunu unuttuğu vakit insanlığını da unutuyor. İnsanlık ölümlü olduğunu unuttuğu için bu karmaşa, karaktersizlikle devam ediyor. Akıl belası bütün insanların üzerine çökmüş durumda. Vicdan, ahlak gibi duygularını yok etmiş durumda. Ölüm insan olduğumu hatırlatıyor. Meral Okay güzel izler bırakarak öldü. Ben de öyle ölmeyi tercih ederim." ded

Muhteşem Yüzyıl'da şok ayrılık
Muhteşem Yüzyıl'ın fanatikleri bu habere çok üzülecek

Güncelleme:16 Nisan 2012 11:15

Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı 'Gül Ağa' karakteri ile izleyici karşısına çıkan Engin Günaydın'ın dizi ile yaptığı anlaşma 8 bölüm sonra bitiyor.

Muhteşem Yüzyıl'ın Gül Ağa'sı Engin Günaydın, Vatan gazetesine verdiği röportajda kadrodan ayrılacağını söyledi. "Benim 40 bölümlük anlaşmam vardı" diyen Günaydın; "En başta konuk oyuncuydum. Hayatımı ekonomik olarak devam ettirmem gerekiyordu, dizilere de baktım aklıma yatan sadece Muhteşem Yüzyıl oldu. Bu seneyi geçiştirmek için girdim. 8 bölüm sonra anlaşmam bitiyor" dedi.
Engin Günaydın dizinin senaristi Meral Okay'ın ani ölümüyle ilgili olarak ise; "Bir defa insan ölümlü olduğunu unuttuğu vakit insanlığını da unutuyor. İnsanlık ölümlü olduğunu unuttuğu için bu karmaşa, karaktersizlikle devam ediyor. Akıl belası bütün insanların üzerine çökmüş durumda. Vicdan, ahlak gibi duygularını yok etmiş durumda. Ölüm insan olduğumu hatırlatıyor. Meral Okay güzel izler bırakarak öldü. Ben de öyle ölmeyi tercih ederim." ded

aaaaa gitmesin bence ben seviyorum gül ağa yı

Sultan Süleyman hasta olduğu günlerde haremde yaşananların farkındadır. İlk karşılaşmalarında Mahidevran'a karşı tavrını koyar. Mahidevran ise bu tepkiyi hazmetmekte zorlanır. Suçu Hürrem'e atar. Hürrem ve Mahidevran arasındaki kavgayı süpriz bir isim ayırır.

Sultan Süleyman, duyduğu iddialardan sonra Bali Bey'i bizzat sorgular. Lakin bu sefer kararı kendisi vermez. Bu yetkiyi Şehzade Mustafa'ya devreder. Şehzade Mustafa belki de bütün istikbalini değiştirecek bir imtihanla karşı karşıya kalır. İbrahim ve Mahidevran, Mustafa'dan bu sadakatsizliği en ağır şekilde cezalandırmasını ister. Şehzade Mustafa sonunda çekinmeden Bali Bey'in idamına karar verir.

Fatma Efsun'un gebe olduğunu öğrenir. Durumu Mahidevran Sultan'a yetiştirmekten çekinmez. Mahidevran kaideleri uygulamak zorundadır. Lakin Şehzade Mustafa son anda durumdan haberdar olur. Efsun'u ve doğmamış bebeğini kurtarmak için annesini razı eder. Hürrem ise ikilinin planlarını bozmak için kararlıdır...

Hatice, İbrahim'in son zamanlardaki tavırlarından şüphelenir. İbrahim'i takip ettirmeye başlar. Hatice'nin gönderdiği Ağa çok önemli bilgilerle döner...

alıntıdır

Sadrazam Pargalı Damat İbrahim Paşa, Hürrem Sultan’ın şehzadelerinden birisi yerine Şehzade Mustafa’yı hükümdarlığa aday gösterenler arasındaydı. İbrahim Paşa’nın Irakeyn Seferi’nden dönüşte saraya davet edilip 6 Mart 1536 gecesi dairesinde uyurken boğdurulması, önemli bir engelin ortadan kaldırılmasını sağladı. Çocukluğundan beri Kanuni’nin yakın arkadaşı ve danışmanı olan İbrahim Paşa'nın gözden düşürülüp boğdurulmasında Hürrem Sultan’ın büyük rolü olduğu rivayet edilir. Bu olaydan sonra Hürrem Sultan’ın Kanuni’ye hükmetmeye ve devlet işlerini idare etmeye başladığı kanısı yaygındır

Kanuni’den sonra Şehzade Mustafa’nın tahta çıkarılacağından korkan Hürrem Sultan, çeşitli kaynaklara göre Mustafa’yı babasının gözünden düşürmek için kızı ve damadının yardımı ile komplo kurmuştur. Mustafa’nın, yaşlanan babasını tahttan devirmek için İran şahı Şah Tahmasb ile iletişim halinde olduğunu gösteren sahte mektuplar üretildi ve Kanuni’nin eline geçmesi sağlandı. Kanuni’nin emri ile Konya Sancak Beyi Şehzade Mustafa, 6 Kasım 1553’te Nahcıvan Seferi’ne giden Osmanlı ordusu Konya’da konaklamakta iken elini öpmeye gittiği babasının otağında, kendisini bekleyen cellâtlara boğduruldu. Bu olaya tanık olan Şehzade Cihangir de olayın duygusal etkisini üzerinden atamadı ve hastalandı; babası ile birlikte sefere devam eden genç Şehzade, Halep’te hayatını kaybetti. Tahta aday olarak Hürrem’in iki oğlu Şehzade Bayezid ve Şehzade Selim kaldı.
Kanuni, Bayezid'in af talebini reddedip yakalanmasını emredince Bayezid oğullarını alarak 7 Temmuz’da Amasya’dan çıktı. Ağustos ortalarında İran’a sığınmak zorunda kaldı.

İran’da Şah Tahmasb tarafından Kazvin'de büyük bir törenle karşılanan Bayezid, onun aracılığıyla babasından affını diledi. Tahmasb, Selim ve Kanuni arasında Bayezid’in teslimi konusunda yazışma ve pazarlıklar yapıldı.
Anlaşma sağlanınca Kazvin’e giden Osmanlı elçileri 25 Eylül 1561 tarihinde önce Bayezid’i ardından da oğullarını boğarak öldürdüler. Bayezid ve oğullarının cenazeleri Sivas’a getirilerek surların dışında bulunan "Melik-i Acem türbesi"'ne defnedilmiştir. Bu türbe Abdulvahabi Gazi Camii içerisinde bulunur.

alıntıdır

56. bölüm fotoraflarında BAlibey Mihrimahla karşılıklı sahnesi var görünüyor, Mustafa idamı durduruyor, Hürrem gene Mahidevrana dik dik bakmakta laf sokmakta...

[video=youtube;F8XTJjNlOPI]http://www.youtube.com/watch?v=F8XTJjNlOPI[/video]

aaaa mahiye bakın,ne diyo valideyeee :30:
asilim mahimm canımm,pamık kalplimm :39::9::9::9::9::9::9:

Back
X