Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
rakelin kafasındaki nedir yahu:1:

gayrı müslim zengin kadın imajı...
tüm dinlerin mensupları farklı kıyafetler giymek zorundadır ki müslüman-hıristiyan-yahudi karışmasın...
ayakkabı renkleri
evlerinin boyası bile farklıdır...
amaç kim cizye mükellefi
kim öşür verecek
kim müslüman kadın kim değil ayırdedebilmektir...
e bilişim tekonolojisi yok sonuçta:1:

Son düzenleme:
Korsanlar ; Türk ticaret gemilerini ve yollarını himaye eder , emir alınca Donanmay-ı hümayun’a katılıp sefere çıkar ve açık deniz muharebelerine katılırlar. Devletin sulh halinde bulunduğu padişahça aman verilmiş Hristiyan devletlere ve hiçbir şekilde Müslüman devletlere ait gemilere dokunamazlardı. Devletin harp halinde olmadığı devletin bayrağına saldıran korsan gemisi reisinin derhal başı vurulurdu.

Türk korsan sınıfının gerçek kurucusu onu cihanşumul bir kuvvet haline getiren şahsiyet II. Bayezid’in 3. oğlu ve Yavuz Sultan Selim’in ağabeyi Şehzade Korkuttur. Bu iş için çok dikkatli bir siyaset takip etmiş ve çok büyük paralar harcamıştır. Bu suretle Barbaros kardeşleri himaye etmiştir ki en büyükleri Oruç Reistir. Ondan sonra kardeşi Hızır Reis (Barbaros Hayreddin Paşa) ve onun İstanbul’a çağrılması üzerine de Turgut Reis korsan ocağının başına geçmişlerdir.

En büyük Türk korsanları olarak Oruç Reis, Hızır Reis, Turgut Reis, Burak Reis, Murat Reis, Küçük Murat Reis, Koca Murat Reis, Karamürsel Bey, Piri Reis, Salih Reis, Seydi Ali Reis, Kemal Reis, Mezomorto Hüseyin Paşa, Cezayirli Hasan Paşa sayılabilir.

Korsanlar ; Türk ticaret gemilerini ve yollarını himaye eder , emir alınca Donanmay-ı hümayun’a katılıp sefere çıkar ve açık deniz muharebelerine katılırlar. Devletin sulh halinde bulunduğu padişahça aman verilmiş Hristiyan devletlere ve hiçbir şekilde Müslüman devletlere ait gemilere dokunamazlardı. Devletin harp halinde olmadığı devletin bayrağına saldıran korsan gemisi reisinin derhal başı vurulurdu.

Türk korsan sınıfının gerçek kurucusu onu cihanşumul bir kuvvet haline getiren şahsiyet II. Bayezid’in 3. oğlu ve Yavuz Sultan Selim’in ağabeyi Şehzade Korkuttur. Bu iş için çok dikkatli bir siyaset takip etmiş ve çok büyük paralar harcamıştır. Bu suretle Barbaros kardeşleri himaye etmiştir ki en büyükleri Oruç Reistir. Ondan sonra kardeşi Hızır Reis (Barbaros Hayreddin Paşa) ve onun İstanbul’a çağrılması üzerine de Turgut Reis korsan ocağının başına geçmişlerdir.

En büyük Türk korsanları olarak Oruç Reis, Hızır Reis, Turgut Reis, Burak Reis, Murat Reis, Küçük Murat Reis, Koca Murat Reis, Karamürsel Bey, Piri Reis, Salih Reis, Seydi Ali Reis, Kemal Reis, Mezomorto Hüseyin Paşa, Cezayirli Hasan Paşa sayılabilir.

Hm bilmiyordum.Teşekkürler arkadaşım

kızlar ben dayanamıycam yine uyuyakalıyorum size iyi geceler şu sonunu bakmaya çalışayım ve yatayım

Gı sahhuban o ne bakıstı gııı,agzını da buzusturdun cemçuk gıbı.hurrem kurtarır yıne bakalım neler olucak

_rümeysa neden gitmek istemedi?
_mercan şahubana aşık mı?
_bu bölümler neden bu kadar yavan?
_mehmet ne zaman sancağa çıkacak
_hatice paşayla evlenecek mi?
_şahuban şimdi ne yaptı da ,hürremi saraydan göndermiş olmanın adımı nı attı anlamadım,cariyelerin gözüne girince bişey mi olunuyor yani?
ayyy ne sıkıcı bir bölümdü yaaa:43:

bende iyice diziden sıkıldım
koskoca hürrem sultan şu nigarın hakkından gelemedi...o kapı ağasının şahsultanın adamı olduğunu bildiği halde onun lafını dinledi...nasıl söz geçiremez saraya ...padişah sefere gitti bütün harem para diye çalkanıyo karınları tok sırtları pek valla iyice saçmaladılar...

_rümeysa neden gitmek istemedi?
_mercan şahubana aşık mı?
_bu bölümler neden bu kadar yavan?
_mehmet ne zaman sancağa çıkacak
_hatice paşayla evlenecek mi?
_şahuban şimdi ne yaptı da ,hürremi saraydan göndermiş olmanın adımı nı attı anlamadım,cariyelerin gözüne girince bişey mi olunuyor yani?
ayyy ne sıkıcı bir bölümdü yaaa:43:

canım bildiklerimi cevaplayım :) uydurma da yapabilirim :)
mercan sanırım aşk değilde sadakat patlaması yaşıyor olmasından dolayı bu kadar ilgi gösteriyor şah sultana...
bölümler yavan değil de, önceki gibi sülo hürrem aşkı biraz vasatlaştı, ee yaşlandılar haliyle nolcak aşk bizden geçti diyorlar sanırım...aşk olmadıkça heyecan da tükeniyor filmde...
mehmetin ne zaman çıkacağını bende bilemedim...
hatice tarihte başka evlilik yapmıyor evlenmeyecek bildiğim kadarıyla, ama senaristler bi abeslik yapmazsa şayet evlilik yok...
şahubanın cariyelere sevgi gösterisi onların gözüne girmek değil....hürrem borç altın aldı ya rakel hatundan, işte o altınları şahubanın eşkiyaları çaldı yanlış değilsem...
böylelikle hürrem hem cariyelerin parasını ödeyememiş oldu hemde rakele borçlanmış oldu...ve bu borçlanma olayını kanuni hiç hoş karşılamayacağı için, şahsultan bir taşla iki kuş vurmuş oluyor...nigarı boşuna muhbir olarak kullanmıyor şahuban, zeki kadın vesselam, hürremi altedecek zekaya sahip :27:

bende iyice diziden sıkıldım
koskoca hürrem sultan şu nigarın hakkından gelemedi...o kapı ağasının şahsultanın adamı olduğunu bildiği halde onun lafını dinledi...nasıl söz geçiremez saraya ...padişah sefere gitti bütün harem para diye çalkanıyo karınları tok sırtları pek valla iyice saçmaladılar...

mercanın şahsultanın adamı olduğunu bildiği halde neden böyle yaptığına bende mana veremedim..bu hürrem yaşlandıkça zekasını iyi kullanamaz oldu :)
hürremin aksiyonları azaldıkça filmin heyecanı da azaldı :)
bu arada esmahan neden ele vermedi mihrimahı ben anlamadım??

gazelcim ben dizinin yarısında duşa girdim de altınları çalmak üzerelerdi tam o ara gerisini kaçırdım
şu bali beyle (malkoçum) ilgili bi gelişme oldu mu, bi sahnesi var mı kayda değer
aşk meşk konularında yani:16:

gazelcim ben dizinin yarısında duşa girdim de altınları çalmak üzerelerdi tam o ara gerisini kaçırdım
şu bali beyle (malkoçum) ilgili bi gelişme oldu mu, bi sahnesi var mı kayda değer
aşk meşk konularında yani:16:

bali beyi geçtim, dizinin genelinde bi gelişme yokki asicim :)
öyle pembe dizi gibi izlyoruz işte :) altnları çaldılar şah sultanın marifeti....
haremde de yevmiye diye tutturan hatunların parasını şah sultan ödedi...hürrem de dişlerini sıka sıka yukardan izledi..:)
malkıç hala sfer yerindeler prutu geçemediler işte sinan geldi köprü yaptı vs oda öyle geçti...
valla bugün izledim ama düşündüm şimdi sen söyleyince malkoçun hiç bi ekşını olmadı :60:
sadece mihrimahla esmahanın bali beyi paylaşamama mevzusu vardı okadar :)

hüsrev paşanın ses tonundan bi ben mi rahatsız oluyorum
burnunda et var gibi konuşuyo bu adam:ssz:

hüsrev paşa namı diğer Luran Ahmeti yani Elveda Rumelinin Dimitrisi makedonyalı şivesi o canım onun. Elveda Rumelidede aynı tonda konuşuyordu.

Bu arada Prut nehrini nasıl geçecez diye sorarken sülüman sinanın SIKALIIIM GİTSİİİN diyeceğini sandım.:37::37:

bu bölüm biraz yavan geldi:19:..tamam dizi gibi düşünüyoruz da
cariyelerin mektubu öğrenci yurdunda kızlar yatakhanesinde arkadaşlarını küçük düşürmeye çalışan öğrenci edasında okumaları saçmaydı..
yine cariyelerin konuşma uslupları okul kantininde kankitolarıyla konuşan kız konuşmasıydı adeta..:19:

bu bölüm biraz yavan geldi:19:..tamam dizi gibi düşünüyoruz da
cariyelerin mektubu öğrenci yurdunda kızlar yatakhanesinde arkadaşlarını küçük düşürmeye çalışan öğrenci edasında okumaları saçmaydı..
yine cariyelerin konuşma uslupları okul kantininde kankitolarıyla konuşan kız konuşmasıydı adeta..:19:
o sahneyı ızlerken ılyas salmanın oynadıgı kızlar sınıfındakı ask mektubu sınıfı geldı aklıma.cok kolpa bı sahneydı cıdden
bu arada ben senarıstın bızım yorumları okuduguna ınanıyorum.bızım yorumlardan sonra hurremın yuruyusu degıstı.mımar sınan dedık memati geldı

mematinin tipinden üperirim ne zaman görsem o nasıl bir mimar sinandır yahu şarapçılara benzemiş sarsak haller sülümandan çadıra girince para isteyecek sandım:1: birde anlamadığım bu cariyeler parayla satın alınmış köleler sarayın sultanları niye bunlara yaranmaya çalışıyor:44: zaten dedikodu edip duruyorlar bütün gün bence o rümeysa mustafanın ve mahinin gözüne girmiş oldu ablasıyla gitmeyerek mustafa onu eşi yapacak tekrar mustafanın gözdelerinin ölüm kalım savaşını izleyeceğiz yani:22:

Back
X