Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
şu şah sultana sinir oluyorum sinsi yılannnn şeytannn:47: ama napar ne eder hürrem sultanımız onun hakkından gelir:41::41::41:

valla hurros kotuyse diğerleri on bin kat daha kotu :41: hurrem bizi öldürmeye kalkti diye kosturuyor sulumana sah sultan ama hemen ardindan hurremi oldurmek istiyor madem icinde kin yok melek sah Sultanla hatce sultan iyi iste kurtulfular edirnede kaldi ne dertleri hala öldürmek istiyorlar:47:
hurrem bunlarla ugrasa ugrasa bu hale geldi hurremi bu hale getiren onlarEki Görüntüle 687431 Eki Görüntüle 687433 su hale bakin coktu guzelim kadin uzuntusunden:ssz:
ayrica sanki bu kadin kendi keyfi için mi borc aldida sah sultan bunu bir sucmus gibi suloya yetistirdi .sacmalik o cok kez hurreme hatirlattiklari osmanli hanedaninin sarayinda isyan cikmasin diye borc aldi hurrem .:36:

sah sultan hatice mahi bunlarin yapmadigi kötülük kalmadi hatta gülfemile nigarda basladi ama onlar melek
ne melek mezar kackini kelek hepside :41:

hürrem borc aldiysa nolmus?!..zamaninda mahidevranda rakel hatundan borc almsti.bunlar harem icin yapilan seyler.suleyman y.e hürreme dönecek.dogruya yani..hürrem zamaninda mahidvranin kiskanc kompleksleri yüzünden olay cikariyodu.saraydan gderek layigini buldu.smdi hatice ve sah var.onlarda elbey layigini bulcaktir.bakmayin önümüzdeki bölümde hürremib maglup geliyomus gibi olduguna..süleymanin hürrem aski hürremin hakli cikmasi yolunu bulur..ayrica sah hatce ikili cadi kazani cokmu harbilerde rüsteme hürremi öldürtmeyi emir ediyorlar..
hürrem bu ic savasida bu askida kazanir arkadaslar bu kadar basit 2kere2=4 :1:

hürremin bukadar aciz gösterilmesine tahamüll edemiyorum :19::19:
nerde tarihdeki hürrem nerde dizideki :19:
gidip rtüke sikayet etsek tarihde böyle degildi filan diye :44: bi faydasi olurmu acaba :9::9:

konu türk gelini değil megim:34:, padişaha eş olmuş bir cadı kadındır..:21:
eziklenmeye çalışılan gelinlerin arkasındayız....hep destek tam destek..:7:

o dava ayrı, bu dava ayrı...:31:

tamda öle işte bizde onu diyoruz ezikliyolar hürremi ....koskoca osmanlı hanedanına gelin oldu bu hanedan bizim atalarımız değilmi? eşini ezen kocalar yokmu ....ee haliyle kız ha türk ha yabancı fark etmezz...örfler adetler bu konuda aynı işte...bakınız ne kaynanaya yarandı ne eltilere ne de kocaya....tabiki her kadın gibi oda eşine istediğini yaptırabilmek ister karşındaki hükümdar olunca birde hep haksız çıkarılınca ...yazzıııkkkk valla ya ...

bu arada bişey okudum şimdi hürremden olma abdullah isminde bir çocuğu daha varmış oda bir iki yıl içinde vefat etmiş...bir kaç kaynakta rastladım...onu gösterdilermi hiç ?

bunlarda kaynaklarda olan çocuklarının tamamı:

Şehzade Mahmud: 1512 yılında, Fülane Hatun'dan doğan Süleyman'ın ilk oğluydu. 29 Ekim 1521'de, geçirdiği hastalık sebebiyle vefat etti.[141]

Şehzade Mustafa: 1515 yılında Mahidevran Sultan'dan dünyaya geldi.[142][143] Çeşitli sancaklarda, sancak beyi olarak görev yaptı. Tahta geçmek istediği söylentilerinin ardından 6 Ekim 1553 günü, Konya Ereğlisi'nde babası Süleyman tarafından boğdurtuldu.[87][108]

Şehzade Murad: 1521'de dünyaya gelen ve ekim 1521'de vefat eden Murad'ın annesi kesin olarak bilinmese de, Gülfem Hatun olduğu yönünde iddialar bulunmaktadır.[141][144]

Şehzade Mehmed: 1521 yılında Hürrem Sultan'dan dünyaya gelen Mehmed, 1543 yılında vefat etti.[145]

Mihrimah Sultan: 1522 yılında, Hürrem Sultan'dan dünyaya geldi, 1578'de vefat etti.

Şehzade Abdullah: 1522 veya 1523 yılında, Hürrem Sultan'dan dünyaya gelen Abdullah, doğumundan iki-üç yıl sonra vefat etti.[146][141]

Şehzade Selim: 1524'te Hürrem Sultan'dan dünyaya geldi.[145][141] Annesi Hürrem Sultan'ın ölümünden sonra, kardeşi Bayezid ile girdiği taht mücadelesinde babası Süleyman'ın da desteğini aldı. Süleyman'ın vefatının ardından, II. Selim olarak Osmanlı Padişahı oldu. 1574'te ölene kadar padişah olarak kaldı.

Şehzade Bayezid (1525-1561): 1525'te Hürrem Sultan'dan dünyaya geldi.[145][141] Hürrem Sultan'ın ölümünden sonra, kardeşi Selim ile taht mücadelesine girdi. Süleyman'ın Selim'in tarafını tutmasıyla İran'a kaçtı. 1561'de Osmanlı elçileri tarafından Kazvin'de boğularak öldürüldü.[147]

Şehzade Cihangir (1531-1553): 1531'de Hürrem Sultan'dan dünyaya gelen Cihangir, 1553'te vefat etti.[141]

Şehzade Orhan (1543-1562)

Şehzade Ahmed

Şehzade Osman (1545-1562)

Şehzade Abdullah

Şehzade Mehmed (1526-1533)

Şehzade Mehmed (3 yaşında boğdurulduğu bilgisi var)

Şehzade Orhan (1554-1562)

İsmi bilinmeyen bir kız[140]

Raziye Sultan

diziyi dizi olarak izliyoruz çoğumuz.... aslında neler olduğunun hakkında gerçek bilgilerin olmadığı zaten söyleniyor ....bu yüzden ben anlam veremedim birde siz okuyun...

RTÜK, Muhteşem Yüzyıl dizisinin 2011'de yayınlanan bazı bölümlerinin toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğu gerekçesiyle, o dönem dizinin yayınlandığı Show TV'yi uyardı. Daha sonra aykırılığın tekrar edildiği iddiasıyla kanala 782 bin 771 lira tutarında idari para cezası verdi.

KANAL DAVA AÇMIŞTI

Show TV, cezanın yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde dava açarak ve cezanın iptalini istemişti.

DANIŞTAY MAHKEME KARARINI ONADI

Habertürk'ün haberine göre; mahkeme, cezanın yasaya uygun olduğunu belirterek, davanın reddine karar verdi. Kanal avukatlarıysa mahkemenin kararını temyiz etti. Temyiz istemini reddeden Danıştay 13. Dairesi, yerel mahkemenin hükmünü onadı.

Son düzenleme:
Süleyman'ın Hürrem'e olan aşkına hürmet eden bir saraylı var da ben mi bilmiyorum,atlıyorum :44:

Validesi?
Veziri azamı?
Kardeşleri?
Paşaları?
Süt anaları?
Cariyeler?
Hürrem'den önceki cadılar?
vs vs vs

Bunların hepsi ve de her biri kumpas kurmaya kalkmadılar mı Hürrem'in başını belaya sokmak için ya da ölmesi için!
Hürrem,Hürem oldu artık :21::12::16:
Hepsinin kellesi tez vurula:117:

Fragmanları beğendim beğendim, sanırım güzel bir bölüm olacak... O şah sultan hazretleri hürremi daha da güçlendirecek haberi yok :1:
öldürmeyen acı güçlendirirmiş :34:
Hürremim edirnede temiz havayı da alacak, daha güzel planlar yapıp muhteşem bir şekilde geri dönecek :16:
Ve işte o zaman kötü görümceler kaçacak delik arayacak :51:

rüstoşunkader değiştirecek kararını bilen var mı kızlar

Muhtemelen Rüstoş Hürrem'in kızıyla evlenecek olduğu için kaynınvalidesini öldürmeyecek :2:
Zaten Hürremin ölümü Rüstoşun elinden olmuyor tarihte de..

Mahi de zaten borç aldığı için Sülüman Haremin yönetimini aldı ya ondan:31::31:
mahi'nin gulfemi öldurmeye kalktigini dusundugu icin gönderdi suluman mahiyi borc icin değil. o da bizim akilli hurrosumuzun oyunuydu o iyi yaptı haketmisti mahi uyarmisti hurros:32:

Son düzenleme:
Yoklama alınacaktır muhteşemcigillerim :126:

:16::16::16::16::16:

burdayım ama değilim :24:
bugün doğum günüm annemler geliyorlar kızlar hemde hüreeemmm akşamı :52: olmaaaaaazzzzzz :53:
napalım,bu sene böyle oldu artık tekrarını izlerim...

ayrıca mustafa ne yaparsa yapsın rümeysa ile birlikte olacak,tarihe göre mustafanın çocuklarının anası rümeysa,onu seçmemesi gıcık ablasından kaynaklı olabilir ablası aşıktı ya mustafaya ama zamanla alacak rümeysayıııı :56:

Back
X