Show tvde yayına başladığı günden beri hayranı olduğum Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Harem sahneleri abartılı diyenlere, Radikal gazetesinde bugun yayınlanan Haremin Sırları yazı dizisini okumasını tavsiye ederim. Ünlü bir Osmanlı tarihçisinin yazdığı kitabından öyküleri anlatan yazı dizisi; Saray entrikalarından ve Harem hayatına kadar, tüm gerçekçiliğiyle anlatıyor.
Bence çok büyük emeklerle yapılmış gerçeklerden oluşan güzel bir dizi.
Allah aşkına bihtermiş lale devriymiş saçma sapan zengin dizilerinden bıkmıştık.
Hele fatmagülün sucuni herseferinde izlemicem diyorum ama başka bişey olmadığından dolayı izliyorum. O kadar ağır gidiyorki baydı şimdiden.
Bu dizideki harem olayı midemi bulandırmıştı ama şimdi konusunu anladıkça sevmeye başladım.
Vede hürremin hayatını okudum Mahidevranı saraydan sürdürüp ileride küçük mustafayı padişah olmasın diye öldürtücekmiş. Bide ibrahimi öldürtücekmiş. Ve osmanlıda ilk defa bir padişahın nikahlı eşi olacak 4 çocuk verip, çocuklardan biri tahta çıkmadan ölecekmiş. Cocuğu tahta çıkınca çok fakir olan mahidevrana maaş bağlatacak ve o öldüğünde mustafayla mahidevranı yanyana mezar yapıp türbesini yaptıracakmış. Sultan süleymansa hürrem öldükten 7 sene sonra ölecekmiş. Güzel bir konusu var. Bence güzel ilerleyecek bir dizi olacak