Tatlı Tarifi Mükemmel Cıkolatalı Sufle

yasemin1306

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
987
10
96
İstanbul
tereyağı ve çikolatayı teflon tavada düşük ısıda eritin,eridikten sonra içine yarım cay bardağı un, yarım cay bardağı seker koyun karıstırın ve ocagı kapatıp bır kenara alın hafıf ılıdıktan sonra yumurtaların sarısını koyup karıstırın.kopuren beyazlarınıda en son ekleyın ve bır ıkı kez karıstırn.sufle kaplarınızı yağlayın(kaptan cıkarmak ıstersenız unlayın)ve karısımı kabın yarısına gelecek kadar her bır kaba dökun.180 derecede 5 dk pişirin ve cıkartın .ustune pudra sekerı veya krema dokup sıcak servıs yapın.(ıstege gore,dılersenız hıcbırsey koymayın uzerıne)...ıcınden cıkolata akıcak ve bayılacaksınız...muthıs lezzetlıııı :) afıyet olsun

yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın.beyazlarını beyaz kopuk olana kadar cokk cırpın.veee en son beyazını ılık karısıma koyup cok hafıf karstırın :) en fazla 2-3 tur ...kabarırrrr kocaman boylece...cok karıstırısanız kabarmaz dıkkat :))

4 yumurta
yarım cay bardagı un
yarım cay bardağı seker
160 gr bıtter cıkolata
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
istege gore;pudra sekeri veya süt kreması

fırını onceden ısıtın. :)....bayılacaksınızzzz emınım :)

not: ben bırkez cıkolatayı 1 paket daha fazla koydum yagıda 1 kasık fazla koydum yıne super oluyor :))) ...evde cıkolata varsa fazla oyle yaptım bırkez yıne super oldu...bılgı vermekıcın yazmak ıstedım :))

Son düzenleme:
ilk işim bunu denemek olucak bayılırım sufleye umarım becerebilirim canım sağol paylaşımın için

ben yapamadım çünkü sufle kabım yok sonradan aklıma geldi sufle kabı olmadan başka nasıl bi kapta yapabilirim
yoksa illa sufle kabı mı olması gerekiyor?

ben yapamadım çünkü sufle kabım yok sonradan aklıma geldi sufle kabı olmadan başka nasıl bi kapta yapabilirim
yoksa illa sufle kabı mı olması gerekiyor?

ımmmmmmmm kucuk borcam kaplrın varsa onlardada olur yada kucuk fırın kplarındada olur...mınık kek kalıplarındada olur :) bence tabı :)

dediklerin maalesef yok :sinifsinif: biran öncede yapmak istiyorum normal borcama döksemde çıkınca kek gb kessek olmaz dimi
sufle için her defasında 9 tl para vermekten sıkıldım artık kendim yapmak istiyorum bu seferde kap yok iyi mi

dediklerin maalesef yok :sinifsinif: biran öncede yapmak istiyorum normal borcama döksemde çıkınca kek gb kessek olmaz dimi
sufle için her defasında 9 tl para vermekten sıkıldım artık kendim yapmak istiyorum bu seferde kap yok iyi mi

olmassss cıkolatalar akarrr :) ımmmm bence sufle kabı al cok ucusss zaten carrefourda bıle var :) heryerde bulursun canım

merhabalar
ben dün geçe en sonunda yaptım :lepi:
gittim toptancıdan fırında sütlaç için olan kaplardan aldım 50 tanesi 3 tl mi ne çok uygundu fiyatı ve adam olur bunlarda dedi
akşam tüm malzemeleri dizdim tezgaha ve yaptım
gerçekten çok lezzetli oluyor
ama! benimkisi kabarmadı dışırda yediklerim kaptan taşmış hatta üstü catlak bile oluyo ama benimkisi hiç kabarmadı neden acaba? :uhm:
eksik malzemede koymadım aynen dediğin gb yaptım bide arkadaşlar ben o fırın kaplarından 6 tane yaptım o kadar çıktı ama fırında sakın bırakmayın 3 tanesinin içindeki çikolataları katılaşmıştı sıcak sıcak yiyelim diye fırında bırakmıştık az az olduğu için eşim 3 tane birden yedi beni 1 tane kesti

tarifin için çok teşekkürler gerçekten çok pratik

Tek kelimeyle BAYILIRIM çikolatalı sufleye.ılk fırsatta deneyip,sonucu paylaşacagım.Yasemincim teşekkürler,emeğine saglık.a.s.

merhabalar
ben dün geçe en sonunda yaptım :lepi:
gittim toptancıdan fırında sütlaç için olan kaplardan aldım 50 tanesi 3 tl mi ne çok uygundu fiyatı ve adam olur bunlarda dedi
akşam tüm malzemeleri dizdim tezgaha ve yaptım
gerçekten çok lezzetli oluyor
ama! benimkisi kabarmadı dışırda yediklerim kaptan taşmış hatta üstü catlak bile oluyo ama benimkisi hiç kabarmadı neden acaba? :uhm:
eksik malzemede koymadım aynen dediğin gb yaptım bide arkadaşlar ben o fırın kaplarından 6 tane yaptım o kadar çıktı ama fırında sakın bırakmayın 3 tanesinin içindeki çikolataları katılaşmıştı sıcak sıcak yiyelim diye fırında bırakmıştık az az olduğu için eşim 3 tane birden yedi beni 1 tane kesti

tarifin için çok teşekkürler gerçekten çok pratik

afıyet olsun seker yumurtanın beyazını cokkk kopurttunmuuuuuuuu :) ve en son beyazını koy ve cok karstırma :) bıde onlarda nıye kabarıyo bılıyomusunnn cokk yumurta koyuyolarr :) sen 4 kışılığe 4 koyuyosunya ondan :) afıyet olsınnnnnn

:lepi:

oldukça kabarttım ve en son ekledim çok yumurta koyunca çok mu kabarır CADIARZU
ben o yaptığımı bide 6 kaba bölmüştüm acaba ondan mı kabarmadı
4 değilde 5-6 yumurtaylamı yapsam acaba :uhm:

Back
X