• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mükemmeliyetçiliğin bi tedavisi var mıdır?

pasarofca

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
1.238
385
123
merhaba kk üyeleri .
uzun süredir ya en iyisini yaparım ya da hiç yapmam şeklinde hareket ediyordum.
derslerde yazılıdan 100 alamayacağımı anlasam kağıdı boş veriyordum.
ta ki bunun mükemmeliyetçilik olduğunu ve bununda bana zarar vereceğini öğrenene kadar.
uzun süredir kendi kendime yenmeye çalıştım ama başaramadım.geldiğim noktadan en dibe boyladım.
yakın zamanda da korkularım çıkmaya başladı.her şeyden korkar oldum.
ve bunun ileri derecesinin insanlarda simetri hastalığına neden olacağını öğrendim.
bu gün iyileşme yolunda bir adım atıp rehber öğretmenle konuştum. bu gün ilk günüm.
sizlerde böyle bir sorunla karşılaştınız mı?
çözüme giden yolda nelerle karşılaştınız ?
ve en önemlisi gerçekten tedavi edebildiniz mi?
yorum ve yardımlarınızı bekliyorum sizlerden. :31:

aynı sorun bende de vardı :(
üniversitedeyken toplam kalite yönetimi ile ilgili bi konferansa katılmıştım. oradaki konuşmacının kurduğu bir cümle benim için dönüm noktası olmustu ve şöyle demişti: mükemmele ulaşmaya çalışırken iyileri ıskalamayın... bu söylediklerim işinize yarar mi bilmiyorum ama benim işime yaradı :12:

aynı sorun bende de vardı :(
üniversitedeyken toplam kalite yönetimi ile ilgili bi konferansa katılmıştım. oradaki konuşmacının kurduğu bir cümle benim için dönüm noktası olmustu ve şöyle demişti: mükemmele ulaşmaya çalışırken iyileri ıskalamayın... bu söylediklerim işinize yarar mi bilmiyorum ama benim işime yaradı :12:

öncelikle teşekkürler.
söz ne kadar anlamlı .oysa ki ya hep ya hiç derken ne çok şey kaybediyoruz :26:

evet maalesef öyle... ama ben bu durumu aştım sayılır ara ara zorlanıyorum ama olsun :) darisi başınıza:34:

bu sorunu aşmış birisi ile konuşmak benim için çok sevindirici
artık kendimi çok yıpratıyorum.
inşallah başaracağım.

İki yerde şuna denk geldim arkadaşım.

-Mükemmeliyetçilik tedavi gerektirir mi?
Mükemmeliyetçiliğin günlük yaşama uyumu zorlaştıran bir yanı vardır. Bu açıdan tedavi gerekir. Uyumsuz mükemmeliyetçilik depresyon, yemek bozuklukları, öfke kontrol güçlüğü, performans kaygısı, ilişki problemleri olarak karşımıza çıkar. Mükemmeliyetçilik bu konularda tetikleyicidir.

-Tedavisi
Çok küçük yaşlarda başlaması, kişi tarafından huy olarak görülüp bozukluk olduğunun düşünülmemesi gibi durumlar tedaviyi güçlendirmektedir. Buna rağmen kişi yaşamının bu durumu nedeniyle zorlaştığının farkındaysa, tedaviye gönüllü geliyorsa, değişmek için çaba harcıyorsa ve problemin sorumluluğunu üstleniyorsa tedaviden oldukça yarar sağlamaktadır. Tedavide sıklıkla psikoterapi kullanılmaktadır. Kişinin düşünce, duygu, davranışları arasında bağlantıyı kurarak değişim yaşaması amaçlanır. Hasta-hekim ilişkisi iyi olduğu takdirde terapi ile iyi sonuçlar alınabilmektedir.
Dr. Duygu Yiğittürk

bacım allah razı olsun bundan sonra sınavlardan sıfır aldığımda nasıl açıklayacağımı buldum, diycem ben mükemmeliyetçiyim ya yüz alırım yada hiç ...:D

İki yerde şuna denk geldim arkadaşım.

-Mükemmeliyetçilik tedavi gerektirir mi?
Mükemmeliyetçiliğin günlük yaşama uyumu zorlaştıran bir yanı vardır. Bu açıdan tedavi gerekir. Uyumsuz mükemmeliyetçilik depresyon, yemek bozuklukları, öfke kontrol güçlüğü, performans kaygısı, ilişki problemleri olarak karşımıza çıkar. Mükemmeliyetçilik bu konularda tetikleyicidir.

-Tedavisi
Çok küçük yaşlarda başlaması, kişi tarafından huy olarak görülüp bozukluk olduğunun düşünülmemesi gibi durumlar tedaviyi güçlendirmektedir. Buna rağmen kişi yaşamının bu durumu nedeniyle zorlaştığının farkındaysa, tedaviye gönüllü geliyorsa, değişmek için çaba harcıyorsa ve problemin sorumluluğunu üstleniyorsa tedaviden oldukça yarar sağlamaktadır. Tedavide sıklıkla psikoterapi kullanılmaktadır. Kişinin düşünce, duygu, davranışları arasında bağlantıyı kurarak değişim yaşaması amaçlanır. Hasta-hekim ilişkisi iyi olduğu takdirde terapi ile iyi sonuçlar alınabilmektedir.
Dr. Duygu Yiğittürk
teşekkür ederim.
Uyumsuz mükemmeliyetçilik depresyon, yemek bozuklukları, öfke kontrol güçlüğü, performans kaygısı, ilişki problemleri olarak karşımıza çıkar. Mükemmeliyetçilik bu konularda tetikleyicidir. :53::53::53:

netten belirtilere baktım da çoğu var,haklı olabilirsin.
yarın sormalıyım. :ssz:

Yok, ben bu konuda teşhis koyabilecek biri değilim, sadece bu takıntı halini alırsa olabilme ihtimaline karşı ilerisi için konuştum, sen zaten farkına varıp rehber hocanla görüşmeye başlamışsın.

Yok, ben bu konuda teşhis koyabilecek biri değilim, sadece bu takıntı halini alırsa olabilme ihtimaline karşı ilerisi için konuştum, sen zaten farkına varıp rehber hocanla görüşmeye başlamışsın.

yok canım kendisi de bahsetmişti ama ilerleyen zamanlar için demişti .
aslında ben fark etmedim başka bir hoca söylemiş. :26:

Back
X