Bebek Beslenmesi Mukuslu ve kankı kaka

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Eren zekimm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2016
9
4
1
31
Bbeğim 5 aylık 1 aylıkken ishal oldu ve hala ishal şeklinde kaka yapıor tabi bu kakada mukusda oluyor alerji olablir dediler diete başladım 10 gün öncesine kadar diyet yapıordum fakat kakası hiç düzelmedi iki gündür kanda olmaya başladı aynı durumda olan anneler yardım edin

İnşallah çıkmaz alerji ise inek sütü alerjisi olabilir benim oğlum da da olmuştu aynısı

Merhabalar Bebeğinizde gıda alerjisi var fakat en önemlisi neye var. Diyete çoklu gıdayı keserek başlayın. Süt ve süt ürünleri içeren her şey. Tukettiginiz her şeyin içindekiler kısmını okuyun ve peynir altı suyu ve bitkisel gıda dahi iceren her şeyi hayatınızdan çıkarın. Kuru bakliyat, çerez, yumurta. Bir süre bunları tüketmeyin. Süreden kastım 1 ay. Sonrasında kuru bakliyat ekleyin. 1 hafta tüketin ve bebeğinzi gözlemleyin. Ardından deneme yanılma bebeğinizin neye alerjisi olduğu ortaya çıkar. Emziriyor musunuz? Yoksa mama mi veriyorsunuz?

Benim bebeğimin süt ürünlerine alerjisi var. Yaşına girecek yavaş yavaş geçmeye başladı. Merak Ettiğiniz bir şey varsa sorun lütfen. Sizin alerjiyi de en kısa zamanda sonuclandirirsiniz umarım.

merhaba ccereen..bebeğim 6 aylık. yanaklarında ilk önce kızarıklıklar oldu daha sonra küçük sivilce şekline döndü.alerji testi yaptırdık.kısa süreli ( koldan yapıldı) alerjisi çıkmadı. sonra sırttan yama testi yapıldı..keçi sütü,inek sütü,yumurta akı ve beyazına bi de buğdaya..keçi sütü ve buğdaya alerjisi çıktı.ege üniversitesinde yaptırdık testi ama bana pek inanadırıcı gelmedi. yaklaşık bir aydır diyetteyim ve oğlumada yedirdimiyordum 1 haftadır teker teker denemeye karar verdin.yoğurt yediğinde kustu(çok değil) 7 gün sonra yumurta sarısını denedim ve yedikten yaklaşık 1 saat sonra yine çok olmayacak şekilde kustu.ne yapacagımı şaşıdım sanki herşeye alerjisi var gibi geliyor şimdi.. sen alerjisi olduğunu nasıl anladın??

Benim bebeğim de 3 aylik 10 gündür kakasida mukuslu antibiyotik surup kullanıyoruz yaklaşık 7 gündür kakasi hala mukuslu farklı bi durum gözlemlemedim bebegim de alerji varsa eğer neden 3 ay sonra bu durum oluşsun ki

Merhaba. Benim kızım da sadece anne sütüyle besleniyor. 6 aylık olacak, 3 aydır zaman zaman yeşil zaman zaman da sarı ama sürekli mukuslu ve sıvı kaka yapıyor. İshal diyemem çünkü kaka yapma sayısı 4-6, çok sık yapmıyor yani ama yapınca da kakası ensesine kadar çıkıyor ve o koku, piiiiii... Ekşi ekşi, Amanın dostlar tadında bir koku. Tahlil yapıldı önce amip çıktı, flagyl antibiyotik kullandık, kakası gözle görülür burunla duyulur şekilde düzelmişti sonrasında temiz çıktı tahlili fakat bir iki gün içerisinde tekrarladı. Tekrar tahlil yapıldı, ve amip yeniden pozitif çıktı. 14 gün tekrar Flagyl kullandık ancak bu sefer ne kıvamda ne kokuda bir değişiklik var. Henüz kontrol amaçlı tahlil yapılmadı, antibiyotik tedavisi yeni bitti ama ben amip olduğunu düşünmüyorum çünkü hem sadece anne sütü alan bir bebek, emzikleri sık sık değştiriyorum, sterilizatöre koymadan asla vermiyorum, yıkama suyunu kaynatıyorum, evdeki herkes içme sularını kaynatarak içiyor, eşimle amip tahlili yaptırdık, bizimkiler negatif, kimseye temas ettirmiyorum bebeği. Artık her kaka yapışında üstünü baştan aşağıya değiştirip, o sarı lekeleri kıyafetlerinden zar zor çıkarmaya alıştım da bebeğimin durumu için endişe ediyorum. Gerçi oldukça iştahlı, keyifli, hareketli ve ağlamayan bir bebe, çok da endişelenmiyorum o yüzden ama 3 ay süren bir mukus da bir şeylerin yolunda olmadığını söylüyor sanki. Süt ürünleri alerjisi olsa 3. Ayından önce çıkmaz mıydı?

Benim bebegimin sut alerjisi üçüncü ayda ortaya çıktı. Mukuslu köpüklü kaka kolik sebebiyle zaten yapıyordu. Kakasinda kılcal damarlara benzer kan oluşumundan dolayı farkettim. Sut ve yerfistigina alerjimiz olduğunu tahliller sonucu öğrendik. Bebeğim sadece anne sutu alıyordu. Beş ay çok sıkı bir diyete girdim. Şimdi dokuz aylik allaha sukur atlattık. Sürekli yesil kaka bir terslik olduğunun belirtisi. Goz ardı edilmemeli.

Benim bebegimin sut alerjisi üçüncü ayda ortaya çıktı. Mukuslu köpüklü kaka kolik sebebiyle zaten yapıyordu. Kakasinda kılcal damarlara benzer kan oluşumundan dolayı farkettim. Sut ve yerfistigina alerjimiz olduğunu tahliller sonucu öğrendik. Bebeğim sadece anne sutu alıyordu. Beş ay çok sıkı bir diyete girdim. Şimdi dokuz aylik allaha sukur atlattık. Sürekli yesil kaka bir terslik olduğunun belirtisi. Goz ardı edilmemeli.

Benim bebeğimde de süt alerjisi olmasından şüpheleniyoruz doktorumuzla, bayramdan sonra Ege Üniversitesi'ne götüreceğiz. O zamana kadar süt ürünleri, domates, çikolata, kakaodan uzak durmamı söyledi çocuk doktorumuz. Acaba siz kahvaltıda neler yiyordunuz? Peynirsiz kahvaltı ya da bir şeyler atıştırmayı düşünemiyorum. Bir de başka dikkat edilmesi gereken şeyler var mı ya da önerebileceğiniz şeyler?

Benim bebeğimde de süt alerjisi olmasından şüpheleniyoruz doktorumuzla, bayramdan sonra Ege Üniversitesi'ne götüreceğiz. O zamana kadar süt ürünleri, domates, çikolata, kakaodan uzak durmamı söyledi çocuk doktorumuz. Acaba siz kahvaltıda neler yiyordunuz? Peynirsiz kahvaltı ya da bir şeyler atıştırmayı düşünemiyorum. Bir de başka dikkat edilmesi gereken şeyler var mı ya da önerebileceğiniz şeyler?
Keci peyniri tukediyordum. Test yapılana kadar yumurta ve fistikda yememeni öneririm. Ayrıca hazır gıdalarla peynir alt suyu varmi diye muhakkak içindekileri oku. Testten sonra neye alerjisi varsa ona göre diyet yapıyorsun zaten. Hipp markanın alerjili bebekler için ürünleri var. Ben kendim onlardan tukettim.

Keci peyniri tukediyordum. Test yapılana kadar yumurta ve fistikda yememeni öneririm. Ayrıca hazır gıdalarla peynir alt suyu varmi diye muhakkak içindekileri oku. Testten sonra neye alerjisi varsa ona göre diyet yapıyorsun zaten. Hipp markanın alerjili bebekler için ürünleri var. Ben kendim onlardan tukettim.

Fıstık ve yumurta tüketiyordum onları da bırakayım o zaman, diyet yapmak zaten zor emrirken daha da zor ama alerji oldukça ciddi sonuçlar doğurabilecek bir durum, o yüzden her şeeye dikkat etmek gerekiyor dedğiniz gibi, çok teşekkür ederim

Back
X