Merhaba. Benim kızım da sadece anne sütüyle besleniyor. 6 aylık olacak, 3 aydır zaman zaman yeşil zaman zaman da sarı ama sürekli mukuslu ve sıvı kaka yapıyor. İshal diyemem çünkü kaka yapma sayısı 4-6, çok sık yapmıyor yani ama yapınca da kakası ensesine kadar çıkıyor ve o koku, piiiiii... Ekşi ekşi, Amanın dostlar tadında bir koku. Tahlil yapıldı önce amip çıktı, flagyl antibiyotik kullandık, kakası gözle görülür burunla duyulur şekilde düzelmişti sonrasında temiz çıktı tahlili fakat bir iki gün içerisinde tekrarladı. Tekrar tahlil yapıldı, ve amip yeniden pozitif çıktı. 14 gün tekrar Flagyl kullandık ancak bu sefer ne kıvamda ne kokuda bir değişiklik var. Henüz kontrol amaçlı tahlil yapılmadı, antibiyotik tedavisi yeni bitti ama ben amip olduğunu düşünmüyorum çünkü hem sadece anne sütü alan bir bebek, emzikleri sık sık değştiriyorum, sterilizatöre koymadan asla vermiyorum, yıkama suyunu kaynatıyorum, evdeki herkes içme sularını kaynatarak içiyor, eşimle amip tahlili yaptırdık, bizimkiler negatif, kimseye temas ettirmiyorum bebeği. Artık her kaka yapışında üstünü baştan aşağıya değiştirip, o sarı lekeleri kıyafetlerinden zar zor çıkarmaya alıştım da bebeğimin durumu için endişe ediyorum. Gerçi oldukça iştahlı, keyifli, hareketli ve ağlamayan bir bebe, çok da endişelenmiyorum o yüzden ama 3 ay süren bir mukus da bir şeylerin yolunda olmadığını söylüyor sanki. Süt ürünleri alerjisi olsa 3. Ayından önce çıkmaz mıydı?