Mülk edinme

Arkadaş bana bir liste atti o listeye göre 8 binlerden başlıyor peşinat ama dediğiniz gibi en ücra köşelerde oluyor o evler.Benim memleketimde TOKi yapılan yere baktım mesela,merkezi köy denilebilecek bir ilçede,kiraya da gitmez yani versen.
Tokilerin etrafı kisa surede sehirlesiyor en azindan izmirde öyle oldu. Millet kentsel donusumle aldigi 2+1 toki evlerini (o zamanin parasiyla 40.000tl odemislerdi ve asla istemiyorlardi) 700bine satiyor. Bahsettigim toki dagin basinda ama luks sitelerle kapisiyor. Manzara cok guzel, kapicili, asansorlu, otoparkli, icinde cocuk parki, marketi, saglik ocagi eczanesi vs. olan guzel yasam alanlari olusuyor. Tek sıkıntı kentsel dönüşümle orada yasayan kitle apartman hayatina uygun yasamayi beceremiyor.

Ha birde aklima su geldi arkadaşınızın pesinat olarak adlandirdgi ucret basvuru bedeli olabilir. Ornegin basvuru icin 10bin veriyorsunuz eger evi alacak konuma geldiyseniz uzerine 20 30bin daha koyuyordunuz. Eger evi almiyorsaniz basvuru bedeli iade ediliyor

tefe tüfe oranında her yıl artar sabit dğildir toki taksitleri.sadece gazi payları sabittir.onlar da satarken yüksek para istiyorlar bir şey değişmiyor
Normal kredi çekerken 3500 odeyecekken TOKİ de 2500 olacaksa her yıl artmasina razıyım,tabi ev talep görecek cinsten ise,elimde patlamayacaksa,işte bunları araştıracağım.

konu sahibesi sen beni dinle umudunu kaybetme evet şu sıralar herşey arttı ama buna pes edip geleni harcarsan hiç bir şeyin olmayacak. Biriktir kendini çok kasmadan ilerde ne olacağı belli olmaz eskiden toki diye bir şey bile yoktu. 17 senede neler olur bilemezsin.

Çocuğa babaya ne denilecek diye de kasma, zaten o babası yine evlenir durmaz.

Biriktir sen para parayı cekiyor İnan

Tokilerin etrafı kisa surede sehirlesiyor en azindan izmirde öyle oldu. Millet kentsel donusumle aldigi 2+1 toki evlerini (o zamanin parasiyla 40.000tl odemislerdi ve asla istemiyorlardi) 700bine satiyor. Bahsettigim toki dagin basinda ama luks sitelerle kapisiyor. Manzara cok guzel, kapicili, asansorlu, otoparkli, icinde cocuk parki, marketi, saglik ocagi eczanesi vs. olan guzel yasam alanlari olusuyor. Tek sıkıntı kentsel dönüşümle orada yasayan kitle apartman hayatina uygun yasamayi beceremiyor.

Ha birde aklima su geldi arkadaşınızın pesinat olarak adlandirdgi ucret basvuru bedeli olabilir. Ornegin basvuru icin 10bin veriyorsunuz eger evi alacak konuma geldiyseniz uzerine 20 30bin daha koyuyordunuz. Eger evi almiyorsaniz basvuru bedeli iade ediliyor
Biz karadenizliyiz,orada dağ başındaki evler dediğiniz gibi deniz manzaralı olduğu için daha kıymetli.
Teminat bedeli olarak geçiyor

konu sahibesi sen beni dinle umudunu kaybetme evet şu sıralar herşey arttı ama buna pes edip geleni harcarsan hiç bir şeyin olmayacak. Biriktir kendini çok kasmadan ilerde ne olacağı belli olmaz eskiden toki diye bir şey bile yoktu. 17 senede neler olur bilemezsin.

Ev /araba alsam da almasam da ihtiyacım harici harcamam,ne olur ne olmaz.Simdi olmasa sonra olur,bari peşinat derdim olmaz,en kötü ihtimalle kötü gün parası olur.

ben olsam çocukla ailemin evine sığamam ama siz buna bile olur diyorsunuz madem
bence aile evini tekrar düşünün
tayin alırsınız eşyanızı da baba evinizin deposuna filan koyarsınız. ailenizle hep birlikte geri dönersiniz.
kira ödemezsiniz çocuğunuzun üstünde ailenizin eli olur en azından kreşe bırakıp alırlar, siz de bol bol ek ders kurs açarsınız.
şu anda da birlikte yaşıyorsunuz zaten sizin için değişen fazla bir şey olmaz aslında.

tabi memleketiniz çok pahalı, hayatın ekstra zor olduğu bir yer değilse...

biraz dişinizi sıkar ev alır kendiniz otursunuz, bence en mantıklı senaryo bu. 2-3 sene daha birikim yaparsanız çocuk da ilk okul çağına gelmiş olur ya sizin okulunuza ya onun okuluna göre ev alırsınız mesela. eşyanız da 2-3 sende ölmez hemen kullanılır çoğu. arabayı bence düşünmeyin bu hengamede derim.

kiraya vermek için ev almak sizi ne kadar abad eder bilmiyorum. kiracı ödemez, satmak istersiniz çıkmaz. kiracı işleri zor işler.

Normal kredi çekerken 3500 odeyecekken TOKİ de 2500 olacaksa her yıl artmasina razıyım,tabi ev talep görecek cinsten ise,elimde patlamayacaksa,işte bunları araştıracağım.

Kötü gün parası demeyelim de güzel günler parası diyelim neye inanırsan o olur 😉 belki çok iyi biriyle evleneceksin onda da birikim olacak ya da durumu iyi cömert biri olacak sen de o parayla kendine harcayacaksın. Hayat bi kutu çikolatadır içinden ne çıkacağını bilemezsin 😉

ben olsam çocukla ailemin evine sığamam ama siz buna bile olur diyorsunuz madem
bence aile evini tekrar düşünün
tayin alırsınız eşyanızı da baba evinizin deposuna filan koyarsınız. ailenizle hep birlikte geri dönersiniz.
kira ödemezsiniz çocuğunuzun üstünde ailenizin eli olur en azından kreşe bırakıp alırlar, siz de bol bol ek ders kurs açarsınız.
şu anda da birlikte yaşıyorsunuz zaten sizin için değişen fazla bir şey olmaz aslında.

tabi memleketiniz çok pahalı, hayatın ekstra zor olduğu bir yer değilse...

biraz dişinizi sıkar ev alır kendiniz otursunuz, bence en mantıklı senaryo bu. 2-3 sene daha birikim yaparsanız çocuk da ilk okul çağına gelmiş olur ya sizin okulunuza ya onun okuluna göre ev alırsınız mesela. eşyanız da 2-3 sende ölmez hemen kullanılır çoğu. arabayı bence düşünmeyin bu hengamede derim.

kiraya vermek için ev almak sizi ne kadar abad eder bilmiyorum. kiracı ödemez, satmak istersiniz çıkmaz. kiracı işleri zor işler.
Amacıma ulaşmak için aile evi bir artı olsa da benim için de zor bir adım aslında bu,çünkü ben yıllardır alışığım evin ve eşyaların kendime ait olmasına.Bu şık en sonda geliyor, kenarda dursun

Toki evleri cok uygun fiyatli oluyor ama borcu bitmeden satamiyorsunuz yani sıkıştım satayım yapamazsınız.araba ise satılabilir ben araba diyorum.psikolojik olarak da rahatlatır sizi.benzin pahalı ama araç güzel bir yatırım.değerleniyor gittikçe.öğretmenmişsiniz 10 bin civarı maaşınız oldugunu varsayiyorum.esinizden de bir nafaka geliyordur cocuk icin.ben arac diyorum.ileeide ev almak icin pesinat yaparsiniz gerekirse.

Toki evleri cok uygun fiyatli oluyor ama borcu bitmeden satamiyorsunuz yani sıkıştım satayım yapamazsınız.araba ise satılabilir ben araba diyorum.psikolojik olarak da rahatlatır sizi.benzin pahalı ama araç güzel bir yatırım.değerleniyor gittikçe.öğretmenmişsiniz 10 bin civarı maaşınız oldugunu varsayiyorum.esinizden de bir nafaka geliyordur cocuk icin.ben arac diyorum.ileeide ev almak icin pesinat yaparsiniz gerekirse.
Arkadaşım çıkar çıkmaz satmıştı daha taksidi falan başlamadan.

Araba almak isteseniz binilebilecek bir araba 300 binden başlıyor.daha ucuzu olsun derseniz sanayiden tamirden beri gelmez. Ayrıca yakıtı büyük gider kalemi.mazot benzin 17 tl. Kasko,vergi,yıllık bakimlar derken epey külfetli dar gelirliler için artık.

Ev alın derim. 1+1 olsun sizin olsun.2 kişiye mis gibi yeter. Minimal döşersiniz içini de.
Çok uzak dağ başı bir tokiden ziyade biraz daha merkezi,işinize yakın biryer tercih edin. Biraz pahalı olabilir ama vadeyi yükseltin.
Peşinat biriktirmeye çalışın, biraz daha araştırın muhitleri.

Şu baba (ex)faktörünü iyice bir düşünüp bu konuda da Mayıs Haziran tayin dönemine kadar karar vermem gerekiyor,buyuk bir karar oğlum açısından.En hayırlısı olsun hakkımızda
Anneniz babanız iyiyse dusunceliyse birlikte yaşayın evladinizla .sizde orda yaşarken bir ev bir bir araba için yatırım planalri yaparsiniz.su an en iyi şey bu gözüküyor.esya satın eşya el kiri ya alınır temizce sonradan

Çok güzel bir yorum olmuş doğru söylüyorsunuz.siz biriktirin önünüze ne kismetler şanslar çıkar hiçbir şey belli olmaz

Araba almak isteseniz binilebilecek bir araba 300 binden başlıyor.daha ucuzu olsun derseniz sanayiden tamirden beri gelmez. Ayrıca yakıtı büyük gider kalemi.mazot benzin 17 tl. Kasko,vergi,yıllık bakimlar derken epey külfetli dar gelirliler için artık.

Ev alın derim. 1+1 olsun sizin olsun.2 kişiye mis gibi yeter. Minimal döşersiniz içini de.
Çok uzak dağ başı bir tokiden ziyade biraz daha merkezi,işinize yakın biryer tercih edin. Biraz pahalı olabilir ama vadeyi yükseltin.
Peşinat biriktirmeye çalışın, biraz daha araştırın muhitleri.
1+1 hiç düşünmemiştim ama mantıklı,öyle bir evde oturmuştum kutu gibiydi, şirindi.1+1 fiyatlarını merak ettim hemen araştırayım

Selamlar,

Bir yıldır devam etmekte olan bir çekişmeli boşanma davam var.Avukatimin söylediğine göre istinaf ile birlikte en az 1.5 yil daha var önümde. Paylaşılacak bir malımız yok,zaten ex asla ev araba gibi bir borca girmeye niyetli değildi.Olan borçları da zaten dağ kadardı,alsam ben alacaktım,neyse.
3,5 yaşında oğlum var,bir şeyler yapmak istiyorum.30 bine yakın birikimim var sadece,altın ve döviz karışımı.Birikime devam ediyorum tabi.TOKİ ye basvursam 10-20 peşinat yetiyormus.

Ben aslında araba almak istiyorum ama ev alırsam araba,araba alırsam ev alamam tek maaş ile...41 yaşındayim,16 yıllık bir ehliyetim var pratiğim hiç yok.Bir arkadaşım sürekli bana whatssaptan fırsat başlığı altında satılık ev ilanları atıyor.Arabayi boşver çok masraflı zaten diyor ama ;

1. Biraz daha beklersem cesaretim sıfıra inmez mi ?

2.Dava süresince edinilen Mallar bolusulmez dedi avukatım ama buna güvenmeli miyim ?

Bu adam bana her türlü zarar ziyan,bitse de kurtulsak oğlumla.Sizce bu riske girip ev almalı mıyım ?

Bilgisi,fikri ve tecrübesi olanlari konuma bekliyorum, teşekkürler..
30 bıne tokı olur ama normal evler uctu bılıosun .Maasın ne kadar ?

30 bıne tokı olur ama normal evler uctu bılıosun .Maasın ne kadar ?
Evet o yüzden TOKİ araştıracağım,ben aslında memura TOKİ verilmiyor diye biliyordum, arkadaş söyleyince şaşırdım bakayım neymiş ne değilmiş.
Yani ful time kurs ders yaparsam 10 bini geçiyor biraz nafaka ile birlikte tabi

boşanma davasının açıldığı tarihe kadar edinilen tüm malvarlığı değerleri (nakit para, ev, araba, arsa vs.) mal paylaşımına dahil edilir. Boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin edindiği mallar ise mal paylaşımına dahil edilmezler.

boşanma davasının açıldığı tarihe kadar edinilen tüm malvarlığı değerleri (nakit para, ev, araba, arsa vs.) mal paylaşımına dahil edilir. Boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin edindiği mallar ise mal paylaşımına dahil edilmezler.
Hiçbir zaman bu kural değişmez inşallah

Back
X