- 15 Şubat 2015
- 13.353
- 47.106
- 798
Tokilerin etrafı kisa surede sehirlesiyor en azindan izmirde öyle oldu. Millet kentsel donusumle aldigi 2+1 toki evlerini (o zamanin parasiyla 40.000tl odemislerdi ve asla istemiyorlardi) 700bine satiyor. Bahsettigim toki dagin basinda ama luks sitelerle kapisiyor. Manzara cok guzel, kapicili, asansorlu, otoparkli, icinde cocuk parki, marketi, saglik ocagi eczanesi vs. olan guzel yasam alanlari olusuyor. Tek sıkıntı kentsel dönüşümle orada yasayan kitle apartman hayatina uygun yasamayi beceremiyor.Arkadaş bana bir liste atti o listeye göre 8 binlerden başlıyor peşinat ama dediğiniz gibi en ücra köşelerde oluyor o evler.Benim memleketimde TOKi yapılan yere baktım mesela,merkezi köy denilebilecek bir ilçede,kiraya da gitmez yani versen.
Ha birde aklima su geldi arkadaşınızın pesinat olarak adlandirdgi ucret basvuru bedeli olabilir. Ornegin basvuru icin 10bin veriyorsunuz eger evi alacak konuma geldiyseniz uzerine 20 30bin daha koyuyordunuz. Eger evi almiyorsaniz basvuru bedeli iade ediliyor