• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Multikistik over ( multikistli yumurtalık) teşhisi var..bu konuda bilgileriniz lütfe

oooYaGMuRooo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
397
3
116
Merhaba :)

25 yaşındayım,evli değilim..regl gecikmesi nedeniyle doktora gittim..genelde 40 veya 45 günde bir regl oluyordum..

muayenede ultrason incelemesinde yumurtalıklarımda multikist olduğunu söyledi doktor.. önemli birşey değil dedi..

bu konuda bilgi almak istiyorum..her iki yumurtalığımda da bu kistlerden varmış..

doktor polikist değil dedi ..korkulacak olmadığını söyledi.. genelde görülen bir durummuş..

ama yinede benim moralim çok bozuldu..herhangi bir ilaç tedavisi vermedi..sadece prolaktin değerim ilk tahlilde yüksek çıktığı için 10 gün sonra tekrar yaptırıcam kan tahlili ona göre ilaç verilebilirmiş..

bu kistleri yok etmenin bir yolu var mıdır.. ya da ne yapabilirim ?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba :)

25 yaşındayım,evli değilim..regl gecikmesi nedeniyle doktora gittim..genelde 40 veya 45 günde bir regl oluyordum..

muayenede ultrason incelemesinde yumurtalıklarımda multikist olduğunu söyledi doktor.. önemli birşey değil dedi..

bu konuda bilgi almak istiyorum..her iki yumurtalığımda da bu kistlerden varmış..

doktor polikist değil dedi ..korkulacak olmadığını söyledi.. genelde görülen bir durummuş..

ama yinede benim moralim çok bozuldu..herhangi bir ilaç tedavisi vermedi..sadece prolaktin değerim ilk tahlilde yüksek çıktığı için 10 gün sonra tekrar yaptırıcam kan tahlili ona göre ilaç verilebilirmiş..

bu kistleri yok etmenin bir yolu var mıdır.. ya da ne yapabilirim ?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

selam tedirgin olmayınız, adet düzenlemek için ilaç önerilebilir. kilo probleminiz yok ise ve diğer hormon testleriniz normal ise polıkıstık denmeyebilir. kısa süreli doğum kontrol haplarıyla adetleriniz daha düzenli hale getirilebilir.

selam tedirgin olmayınız, adet düzenlemek için ilaç önerilebilir. kilo probleminiz yok ise ve diğer hormon testleriniz normal ise polıkıstık denmeyebilir. kısa süreli doğum kontrol haplarıyla adetleriniz daha düzenli hale getirilebilir.

çok teşekkürler cevabınız için ..

şu an biraz fazla kilom var onları vermeye çalışıcam..

ama buna rağmen polikistik değil dedi..multikistmiş..

TSH_____1,77

FSH_____4,93

LH______3,81

E2 (östrojen)_____22,71

PROLAKTİN_____1. ölçüm : 46,9

2. ölçüm (1 gün sonra) : 17

prolaktin hariç diğerleri normalmiş.. 1 günde bu kadar fark olamaz tekrar ölçtür dedi..

bu kistleri geçirmek için ne yapabilirim?

çok teşekkürler cevabınız için ..

şu an biraz fazla kilom var onları vermeye çalışıcam..

ama buna rağmen polikistik değil dedi..multikistmiş..

TSH_____1,77

FSH_____4,93

LH______3,81

E2 (östrojen)_____22,71

PROLAKTİN_____1. ölçüm : 46,9

2. ölçüm (1 gün sonra) : 17

prolaktin hariç diğerleri normalmiş.. 1 günde bu kadar fark olamaz tekrar ölçtür dedi..

bu kistleri geçirmek için ne yapabilirim?

selam tekrar bu tarz kistler geçici değildir iyi bir hayat düzeniyle onlarla barışık yaşamayı öğrenmek lazım

Back
X