Bir metreden fazla uzayıp bol yapraklanırsa yaz aylarında çiçek açar. Çiçek açmaya başlarsa her yıl tekrar çiçek açacaktır. Solan dökülen çiçeklerin koçan benzeri saplarına el sürmeyin, koparmayın çünkü sonraki yıl yine o saplardan çiçek açıyor. Işık: Pencere yakınında bol aydınlıkta bulunmalı. Günde dört saat kadar filtrelenmiş güneş ışığı sağlıklı gelişmesi ve çiçek açması için çok faydalıdır (pencere tülü, dokusunun ve nakışlarının sıklığına göre güneşi filtreleme vazifesi görür). Ev içinde doğuya veya batıya bakan pencere önünde bulunmalı.
Eki Görüntüle 1629439 Eki Görüntüle 1629440 Eki Görüntüle 1629441 Eki Görüntüle 1629442
O zaman daha çok var deseneMum çiçeği, daldan dikildikten 7 sene sonra açar diye bir rivayet vardır. Ben dikerken bunu duymuştum, ve gerçekten de tam 7 sene sonra ilk çiçeğini verdi.
Benimde var daha yeni açması için baharı bekliyecegim galiba
Canım benim var hatta bu sene diktim tutu ama sanki hiç uzamıyorbende var efsercim, mümkün olsa hemen ulaştırırdım sana
Canım benim var hatta bu sene diktim tutu ama sanki hiç uzamıyorbir yerde okudum tutuktan sonra 7 senede açıyormuş doğru mu ? benim ömrüm vefa etmez gibi
Ayyy demekki heni sevmemis bu cicekcikçok özel bir çiçek yerini sahibini sevmezse siddin senede geçse açmaz
merhaba canım benimde mum çiçeğim var iki sene önce diktim boyu iki metre oldu çiçek yok hala sen neden balkona koydun kapalımı balkonunArkadaslar bende cok seviyorum cicekleri mum ciceginede hastayım resmen balkonuma bi tane aldım bi arkadasımdan tam 1.5 yıl oldu bi cecek hic mi büyümez diktigim gibi duruyo napsam olmadı bi kac kez yerini degistirdim yok neden büyümüyo benim cicegim
Hmmmn benim arkadas bahceye dikmis cok güzeldi ilk bende eve iceriye koydum dısarı koy günes görsün dedi bende balkona koydum masallah sizinkinin yaprakları felan ne güzel yemyesil benimki sararmıs gibi duruyo simdi ilk is iceri alıyorum canım masallah senin ciceginede insallah acar biran öncemerhaba canım benimde mum çiçeğim var iki sene önce diktim boyu iki metre oldu çiçek yok hala sen neden balkona koydun kapalımı balkonun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?