- 31 Ocak 2019
- 6.408
- 19.869
- 248
- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
Usulen ramazanda ilkin buyukler cagirir... Buyuk evinde evlatlar iftarlarini yaparlar toplu olarak (genelde ramazanin ilk gunu olur bu) hatta bu bir saygi gostergesidir... Ertesi hafta yavas yavas cocuklar cagirmaya baslar. Yani sizin dusunceniz dogru buyukten once kucuge soz dusmus gbi olur cunku.. ama madem bu olayi takan yok musait oldugunuz bi zaman cagirirsiniz atiyorum calistiginiz icin cumartesi temizliginizi yapip zeytinyagli bisey hazirlayip pazar gunu ana yemekleri yapip cagirmak gbiMerhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Eşimde bende çalışan insanlarız bu arada..
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Bir çağırmalarını beklerdim ..
Eşim bana direk sen küçük olarak evine buyur ettin mi ?
Sen önce bir buyur edersin küçük olarak ondan sonra büyüğün seni çağırır dedi..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
ben onun gibi düşünmüyorum insan evladını ramazanda cağırmazmı sofrasına ?
siz ne düşünüyorsunuz hanımlar ? siz nasıl ayarlarsınız bu durum
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Önceki yıllarda hep ben cagırmıştım bu yılda onların çağırmasını beklerdim
Davetsiz hiç mi gitmediniz iftara benim kayinvalidede davet etmez huyu değil biz davetsiz gidiyoruz davet edilmeden gidilmesini bekliyor çünkühayır canm etmedi.. cogu kez es geçti.
İşi rahat olan biz de çalışıyoruz der, vardiyalı çalışan sadece çalışıyorum der. Konu şu ki, çalışma hayatı özel hayattan çok şeyler alıp götürüyor. Konu sahibi bunu anlatmış. Siz de çok güzel açıklık getirmişsiniz.Calistiginiz icin onlarin sizi cagirmasi lazim. Isten gelip yemekle ugrasmayin diye. Ama adiniz gelin, calissaniz da calismasaniz da gelinlik bekliyorlar. Illa ki iddia edecekler, her konuda oldugu gibi
Keske bu rahatligi her kaynana kayinbaba verse. Biz davetsiz gitsek akillarina bin turlu soru isareti gelir oyle icten sevinmezler yani. Esim yanliz bile olsa habersiz anne babasinin evine gitmeye cekiniyor heleki yemek soz konusu olunca. Nasil bir zihniyetse artik.İlk iftarı genelde kvdemlerle yaparız hatta bu sefer sahirda yaptıköyle seviyorlar sonrada annemlere gitti ama özel çağırılmaya ihtiyacımız yok zaten gideriz yemek yoksa yaparız ben onları çağırmadım genelde çağırmıyorum çünkü evim kücük kahvaltı olayları daha kolay oluyor
Açıkçası ben beklentinizi de doğru bulmuyorum eşinizin öncelik sıralamasını da . Biz de önce çok yakınlar çağırılır ailen akrabaların sonra konu komşu eş dost aslında bunun sıralaması yok. Bir haftasonu gayet cagirabilirsiniz madem cagirmiyordunuz bizi iftara cagirmalarini beklerdim denemelisiniz. Ayrıca bilmiyorum aileleriniz nasıl ama benim ailem çok misafir ağırlar artık yaşlılar malum bir de teravih namazı var . Yemeklerini yiyip namaza gidiyorla bı yere görseller ya da birilerini cagirsalar annemin vs babamın namazlarına dikkat etmedikleri için onları bırakıp namaza gidemiyo o yüzden pek cagirmiyor. Biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz ama eğer biriyle aynı şehirde yasasaydim ramazanın ilk günü hep birlikte iftar etmiş olurdukMerhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
ben anladım sizi çalışan insan olduğunuz için kv tarafı biraz daha sizi düşünerek davranabilirhayır çalışmanın arkasına sıgınmıyorum elbette ama bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum.. bu karşılıksız yapılan birşey değilmdir önceki senelerde hep ben cagırmıştım zaten
Benim annem 9.ya falan iftara çağırmış olurdu, ben çağırdığımda da gelmezdi bile, siz yorulmayın annem kendize yapın yemeğinizi, ben size yardım edebildiğim kadar ederim derdi. Aşırı saçma buluyorum ben bu kadar yakın aile ilişkileri içerisinde önce sen çağırmalısın, beni ağırlamalısın tarzında düşünceleri. Ailecek evde olanı paylaşıp birlikte yemek yiyebilmek bu sadece. Yemek yapması daha zor olana ben yapıyorum gel hadi beraber yiyelim diyebilmek.. kuzenimle yakin oturuyoruz mesela biz. Ben ve esim cok severiz degisik yemekler yapmayi, paso onlari cagiririz hadi siz de gelin guzel yemek yaptik diye, beraber gule eglene yeriz. Kendisi beni, benim cagirdigimin 5te 1i kadar falan cagirmistir heralde ve de kendisi kucugum. Umrumda degil beni cagiriyor mu, onun yemekle arasi pek yok ve vakti az. Sevgi onemli olan, paylasmak onemli olan. Yok kucuk once cagirmali, yok soyle agarlanmali, nefret ediyorum boyle algilardan benMerhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
ama eşim böyle düşünüyor
Bİzdede öyledir ama demek ki karşı taraf bu şekilde düşünmüyorUsulen ramazanda ilkin buyukler cagirir... Buyuk evinde evlatlar iftarlarini yaparlar toplu olarak (genelde ramazanin ilk gunu olur bu) hatta bu bir saygi gostergesidir... Ertesi hafta yavas yavas cocuklar cagirmaya baslar. Yani sizin dusunceniz dogru buyukten once kucuge soz dusmus gbi olur cunku.. ama madem bu olayi takan yok musait oldugunuz bi zaman cagirirsiniz atiyorum calistiginiz icin cumartesi temizliginizi yapip zeytinyagli bisey hazirlayip pazar gunu ana yemekleri yapip cagirmak gbi
Ben bide sizin her yil cagirip onlarin ncagirmama kismini es gecmisim neyse ne diyelim senede bir olan bisey sirf esinizi kirmamak adina cagirmak isterseniz haftasonu cagiriverirsiniz buyukluk sizde kalsin... gorgulu kuş gordugunu islerBİzdede öyledir ama demek ki karşı taraf bu şekilde düşünmüyor
Bence sırayla değil.Kim ne zaman istiyosa o zaman çağırabilir.Yok önce ben çağırıyım sonra kayınvalıdemler çağırsın bence saçma. Burada yorum yapanlar yok yaşlı insanlardan niye medet umuyosunuz kendinde o gücü bulamadı belki gibi yorumlar yapıyolar ya ayar oluyorum.Çok yaşlı biri olsa siz zaten beklemezsiniz öyle bişey zaten fakat bunu düşünemiyolar hemen pollyannacılıkMerhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
ama eşim böyle düşünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?