Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine

KatnissEverden

Alaycı Kuş
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2008
3.524
1.118
698
40
Kocaeli
Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine

Yapım : 2008, Türkiye
Tür : Komedi
Yönetmen : Zübeyr Şaşmaz
Senaryo : Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener, Cüneyt Aysan
Oyuncular : Mustafa Üstündağ, Selim Erdoğan, Bülent Şakrak, Evrim Alasya, Şefik Onatoğlu, Eray Türk
Yapımcı : Raci Şaşmaz
Görüntü Yönetmeni : Selahattin Sancaklı
Müzik : Cem Yıldız
Dağıtım : Özen Film
Gösterim Tarihi : 5 Aralık 2008
ÖzetCezaevinden çıkan Muro ile Çeto, devrimi köyden başlatmak üzere memleketlerine dönerler. İlk planları evlenip yuva kurmak, örnek birer devrimci olmaktır. Oysa köyde onları bir sürpriz beklemektedir. Muhtar, Muro ile Çeto’yu hapisteyken iki Rus kadınla evlendirmiştir. Muro ile Çeto’nun devrim ütopyasını gerçekleştirmeleri için; kadınları bulup boşanmaları gerekmektedir. Bunun için İstanbul’a dönen Muro ile Çeto’nun başına gelmeyen kalmaz. Çözümlemesini asla yapamayacakları bir örgütle karşı karşıya kalırlar.

Son düzenleme:
Ben sana anlatim gurbişim filmi...
Şimdi kurtlar vadisinde devrimci fikirleriyle öne çıkan ve göğsünü döverek 'çetooo devletin kucağı benim kucağımdır' diye sosyal mesajlar veren Muro bir terörist olmasına rağmen halk tarafından feci halde sevilmiştir... Bunu fark eden kapitalist dünya düzeni bu devrimcinin popülaritesini paraya çevirme amacı ile basit, eğlendirici, düz mantık bir film oluşturmuştur. Bu film , 'Senden gelecek cefalara sazlara sözlere eyvallah' kıvamındaki hedef kitleyi 'Muro hayranlığı ve halkların kardeşiği' nde buluşturacaktır. Bu film Kurtlar vadisi kadar ince bir mantıkla ya da komplo teorileri ile örülmemiştir. Hatta biraz önyargı ile belki de muro'nun devrimci kimliğine darbe vuracak, beceriksiz telaşlı bir örgüt lideri haline getirecektir.
Ama olsun di mi... Her popülariteyi nakite dönüştürmeyi becerebilen sinemalarımız bu olayı kaçırsaydı yazık olurdu...
Tıpkı recep ivedik gibi (küçük bir karakter- popülarite-uzun metrajlı film)
Ben şimdi aynı şeyi Dilber Hala için bekliyorumşakkıdı

ay ben hem buna hemde arog a gitmek istiyom ama param yok :küççük emrah şeysi: senağlama

kıl tüy yün hava ne varsa film yapılıyor...
eminim çok mesaj kaygılı içeriği çok zengin bir film olacaktır..

arzu bütün iştahımı kaçırdın saol senağlama
lütfen bırak bari arog u izliyeyim :mymeka:

Arog'u anlatim sana gurbi...
Cem Yılmaz adlı kişi popüler bir kişilik. Popüler dünya düzeni fark etti ki bu adam naapsa tutar aldı önce uzaya götürdü şimdi de taş devrine götürüyo...
Devam edim mi

bende kesin gidicem....
yada dur ya siz gidin bi film iyiyse bende giderim... kaydirigubbakcemile3

Muro Karakteri :
..Dağdan Inme Bir Teröristi Canlandırıyor...birtakım komiklikler Yapıyor ...bölücüleri sempatik göstermeye çalışıyor...
vel hasıl, Insanların ''örgüt'' Olayına Bakışı Yumuşayabilir... bu yönüyle tehlike arz ediyor..
Baksanıza Sırf özentilik Olsun Diye Poşu Takıyor Bazı Arkadaşlar...

güzelmidegilmi bilmiyorum ama başladıgı iyi oldu showtvde reklamını izlemekten bıkmıştım artık ohhhbe nihayet helede eşim kurtlar vadisini izlerken yani izlemişkadar olduk herreklam arasında mura vardı neyseki başladı

Güzeldi, ben de begendim :1rolleyes:
Ama bu kadroyla daha iyi ve kaliteli bir hikaye islenebilirdi..gamyoncuiremsu