Müsait olmadığımızı daha nasıl anlatabiliriz

Bu konunun kınamakla ne alakası var çözemedim.

Uzaktan yakından alaka bulamadım.
Kendi gözümle görmedim ama çocuğun karşısında çok çaresiz kalıyorlarmış. Kesinlikle laf anlamıyor, bana para göndermek zorundasunız, istediğimi almak zorundasın diye olay çıkarıyormuş. Neticede bu çocuğu büyüten anne babanın suçu bu. Biz de büyütüyoruz. Ne hatalar yapıyoruz Allah bilir. Kimse bu duruma gelmek İstemez. Çocuk davranışları hassas olduğum bir konu.

Eskiden derdini anlatırlarmış derman olurmuş komşun..Bir düğün olacak bütün akrabalar el atarmış maddi,manevi...

Şimdi derdini anlat yedi düvele duyursun bir de kısır partilerine meze yaparlar ...

Akrabalarında sadece seyre dursun..Ya hep bana diyen bir miras yedi amca,dayı,hala neyse..Ya da nasılsın derken sıkıntıdamısın oh oh ne güzel demediği kalmayan akraba...

O yüzden herkesle mesafemi bilirim..Böyle hadsizce,yüzsüzce bir nevi beni kullanmaya çalışacak insanıda tek konusmayla silerim..Hala mı yüzsüz basıcaksın red tuşuna...
Benim başından beri iletişimim yok. 17 yıllık evliyim. Toplamda üç beş defa görmüşümdür.Hatta telefonla konuşmuşluğum yok. Hatta birbirimizde numaralar yok. Yolda görsem tanımam çocuğu da.

Kendi gözümle görmedim ama çocuğun karşısında çok çaresiz kalıyorlarmış. Kesinlikle laf anlamıyor, bana para göndermek zorundasunız, istediğimi almak zorundasın diye olay çıkarıyormuş. Neticede bu çocuğu büyüten anne babanın suçu bu. Biz de büyütüyoruz. Ne hatalar yapıyoruz Allah bilir. Kimse bu duruma gelmek İstemez. Çocuk davranışları hassas olduğum bir konu.
Bu çocuğu tedavi ettirsinler başlarından atmak yerine mutlaka başına bişi gelmesini yada birine zarar vermesini mi bekliyorlar

Israrlı ne zaman sorusuna net hiç bir zaman diye cevap verin. Şimdiye kadar hiç arayıp sormamış insanlardaki arsızlık gerçekten şaşırtıcı.. Onlar çekineceği yerde siz çekiniyorsunuz. Anasının babasının zapt edemediği çocuğu elalem neden evine alsın? Ne münasebet? Onların aile sorunu neden sizin aile sorununuz haline gelsin? Arayın ailesini ve rahatsız edilmek istemediğiniz söyleyin. Sorumluluklarını başkalarına yüklemeye çalıştıkları gibi yarın öbür gün oğullarının başına bir şey geldiğinde bütün suçu da size atarlar. Eşiniz de ayrı bir tuhaf.. Çocuğumum dünyaya gelişini tebrik etmeyenlere selam bile vermezdim ben

Israrlı ne zaman sorusuna net hiç bir zaman diye cevap verin. Şimdiye kadar hiç arayıp sormamış insanlardaki arsızlık gerçekten şaşırtıcı.. Onlar çekineceği yerde siz çekiniyorsunuz. Anasının babasının zapt edemediği çocuğu elalem neden evine alsın? Ne münasebet? Onların aile sorunu neden sizin aile sorununuz haline gelsin? Arayın ailesini ve rahatsız edilmek istemediğiniz söyleyin. Sorumluluklarını başkalarına yüklemeye çalıştıkları gibi yarın öbür gün oğullarının başına bir şey geldiğinde bütün suçu da size atarlar. Eşiniz de ayrı bir tuhaf.. Çocuğumum dünyaya gelişini tebrik etmeyenlere selam bile vermezdim ben
Abisi ailede babasından önce geliyor. Değişik bir yaklaşımları var ona karşı. Abisi üzülmesin, abisi yanlış anlamasın, abisi kırılmasın. Aslında eşim de olayın mantıksız olduğunu söyledi ama abisi tabusunu yıkamadığı için arada kalıyor. Öğleden sonra aradı en son yeğeni. O andan itibaren eşim kafa olarak yok. Gergin, suratsız. Hatta akşamüstü ben sıkıldım burdan eve dönelim dedi. Tamam dönelim dedim. Burada kızımız çok eğleniyor aslında. Hergün farklı bir şey yapıyoruz. Burası nemsiz, serin. Dönelim demesinin sebebi biz eve döndük diyerek olaydan sıyrılmak. Ne şiş yansın nr kebap. Annemlere söylüyorum o zaman dönüş gününü dedim, yok söyleme dedi. Ben de çok sinir oluyorum başka kişiler için hayatın olumsuz etkilenmesine

Ben, eşim, 2 yaş bebemiz benim memleketimdeyiz. Anne ve babamın yanında tatil dolayısıyla. Eşimin abisi 1,5 saatlik başka bir şehirde. Yeğeni üniversite sınavına girdi.çocuk benim memleketime kafayı takmış. Bütün tercihlerini orası yaptı. Ama hiçbiri olmadı. En sonunda evde kapıları çarpmış. Ben üniversiteyi kazanamasam da oraya gideceğim, iş bulup çalışacağım diye. Yakın arkadaşı da burayı yazmış. O kazanmış. Bugün bizi aradı. Haftaya arkadaşıyla gelip benim annenlerin evinde kalmak istiyormuş. İş bulacakmış, kiralık ev bulacakmış. Annem babam yaşlı. Annem zaten oldukça zor yürüyor. Bi de 2 yaş sendromlu bebe var. Ev küçük. Ben annemlere diyemem bile gelmek istiyorlar diye. Bi de ufak bir tadilat var evde. Eşim, ben de misafirim burda, ev müsait değil dedi. Ne zaman müsait olur diye mesaj atmış . Kalp kırmadan nasıl söylenir bilemedik. Anne babasının onayladığı bir durumda değil. Annesi ile çok iletişimimiz yok. Mesela bizim bebeğimiz oldu, 29 aylık şu anda. Ne abisi ne eşi mesaj bile atmadı. Biz zaten hediye vs istemeyiz. En azından WhatsApp hayırlı olsun yazabilirdi. Ya da gelmek isteyen yeğeninin ben hiç hatırlamıyorum şimdiye kadar bizi aradığını. Bayram vs de aramadı hiç. Hatta anne babam şimdiye kadar hiç görmediler bu çocuğu. Müsait değiliz dedik. Hatta şehirdışına gitme durumumuz var onu da söyledik.Ama sürekli ne zaman müsait olur diye soruyorlar.
Tatil yeri mi şehir niye taktı ki

Böyle kaba davranan birisi kibarlıktan anlamaz. Dümdüz söyleyeceksiniz. Kabul edemeyiz arkadaşının kalacağı evde yurtta kalsınlar. Otelde kalsınlar yaşlı başlı insanların evinde ne işleri var. Hiç iyi niyetli gelmediler bana.

İnsanlarda yüzsüzlüğe bak sırf siz oradasınız diye bilerek o şehri seçtigine eminim. Bence eşiniz bu kadar kırmamaktan korkmasın benim eşim olsa valla direk musait değil der başka şehirdeler ev tadilatta ya da kirada falan gibi şeyler der hiçkimsenin kırılıp kırılmayacagini ay ne düşünür vs hiç takmaz öyle bir tipi yok. Sizin eşiniz bu kadar iyi niyetinden bunlar sizi kullanıyor. Annesininde belki haberi vardır haberi yok ayagina yatıyor. Nasıl bir aile bunlar benim abim üniversite kazandı şehire gitti Kalıcak yeri yoktu bir sene dayımlarda kalsın diye rica etmiştik Yengem alttan alttan yapmadığını bırakmamıştı bizim oz amanlar dururmumuz yoktu baba da yoktu sonra annem ne olursa olsun dayısının evi dahi olsa kimseye muhtaç olmasını kabuletmedi ve Yurda verdi orda kaldı 3 sene sonra işe girdi şimdi çook şükür kendi evimiz var Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama bunlar sizin akrabanız dahi degilmiş tanomadiginiz birisini evinize sakın almayın.. Neler duyuyoruz goruyoruz

Bence de açık bir şekilde söylesin eşiniz zaten arada samimiyet yokmuş. Ortada sermaye yok para yok yetenek yok da ne poh yiyecek oralarda. Annenizle babanız başına dert alır. Bu çocuk düzgün durmaz gider bir belaya bulaşır sonra ailenizi suçlarlar

Ben, eşim, 2 yaş bebemiz benim memleketimdeyiz. Anne ve babamın yanında tatil dolayısıyla. Eşimin abisi 1,5 saatlik başka bir şehirde. Yeğeni üniversite sınavına girdi.çocuk benim memleketime kafayı takmış. Bütün tercihlerini orası yaptı. Ama hiçbiri olmadı. En sonunda evde kapıları çarpmış. Ben üniversiteyi kazanamasam da oraya gideceğim, iş bulup çalışacağım diye. Yakın arkadaşı da burayı yazmış. O kazanmış. Bugün bizi aradı. Haftaya arkadaşıyla gelip benim annenlerin evinde kalmak istiyormuş. İş bulacakmış, kiralık ev bulacakmış. Annem babam yaşlı. Annem zaten oldukça zor yürüyor. Bi de 2 yaş sendromlu bebe var. Ev küçük. Ben annemlere diyemem bile gelmek istiyorlar diye. Bi de ufak bir tadilat var evde. Eşim, ben de misafirim burda, ev müsait değil dedi. Ne zaman müsait olur diye mesaj atmış . Kalp kırmadan nasıl söylenir bilemedik. Anne babasının onayladığı bir durumda değil. Annesi ile çok iletişimimiz yok. Mesela bizim bebeğimiz oldu, 29 aylık şu anda. Ne abisi ne eşi mesaj bile atmadı. Biz zaten hediye vs istemeyiz. En azından WhatsApp hayırlı olsun yazabilirdi. Ya da gelmek isteyen yeğeninin ben hiç hatırlamıyorum şimdiye kadar bizi aradığını. Bayram vs de aramadı hiç. Hatta anne babam şimdiye kadar hiç görmediler bu çocuğu. Müsait değiliz dedik. Hatta şehirdışına gitme durumumuz var onu da söyledik.Ama sürekli ne zaman müsait olur diye soruyorlar.
Aaaaaa yuh. Arsızlığa bak. Asla müsait değiller, sen ne alaka annemin evinde kalmak deyin. Yahu bu insanlar ne kadar arsız.

Bişey söylemek istemiyorum, bizim de kızımız var. O da böyle yaparsa diye korkuyorum inanın
Kardeşim hiç korkma. Şuan yaşadığınız durum mantıksızlik ötesi. Ne münasebet benim ailem eşimin yeğenini evine kabul etmek zorunda değil yani teklif dahi edilemez. Çok anormal bir aile ile karşı karşıyasiniz. Ve durumunuz beni okadar endişelendirdi ki. Lütfen kabul etmeyin. Çocukta psikolojik bir sorun olabilir. Ailenizi tehlikeye atmayın. Nerden tutsan elinde kalır. ve sakin kibarlik edip yumusatarak davranmayın karşı tarafa. Hatta bu durum için eşini aradıklarında telefonu siz almaya çalışın. Kesin bir dille ret edin. Eşiniz ne diye arada kalıyor. insan kayınpeder le kayınvalidesinin evine yeğenini yerleştirme gibi bir durumda arada kalirmi. Onu geçtim anne babaniz siz tanımıyorsunuz. Ne isi var hormonu coşmuş Ergen'in ailenizin evinde.

İnsanlarda yüzsüzlüğe bak sırf siz oradasınız diye bilerek o şehri seçtigine eminim. Bence eşiniz bu kadar kırmamaktan korkmasın benim eşim olsa valla direk musait değil der başka şehirdeler ev tadilatta ya da kirada falan gibi şeyler der hiçkimsenin kırılıp kırılmayacagini ay ne düşünür vs hiç takmaz öyle bir tipi yok. Sizin eşiniz bu kadar iyi niyetinden bunlar sizi kullanıyor. Annesininde belki haberi vardır haberi yok ayagina yatıyor. Nasıl bir aile bunlar benim abim üniversite kazandı şehire gitti Kalıcak yeri yoktu bir sene dayımlarda kalsın diye rica etmiştik Yengem alttan alttan yapmadığını bırakmamıştı bizim oz amanlar dururmumuz yoktu baba da yoktu sonra annem ne olursa olsun dayısının evi dahi olsa kimseye muhtaç olmasını kabuletmedi ve Yurda verdi orda kaldı 3 sene sonra işe girdi şimdi çook şükür kendi evimiz var Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama bunlar sizin akrabanız dahi degilmiş tanomadiginiz birisini evinize sakın almayın.. Neler duyuyoruz goruyoruz
Ya bu kadar lafa bile gerek yok diyeceği tek şey su" ne alaka oglum karımın ailesinin yanında kalmak istemek ne demek dese azicik terslese olay çözülecek. Arada kalmak gibi birşey yok. Yabancı insanı neden kabul etsin yaşlı insanlar.

Sanirim cocugun derdi evinden ayrilmak, o evden kurtulmak. Amaci anne ve babasindan ya da bilemiyorum baskidan kurtulmak sanirim. Annenizde kalirsa nefes acagini dusunuyor dacolabilir. Ancak kimse baskasinin heleki bir ergenin sorumlulugunu almak istemez. Net olmak gerekiyor yoksa ısrara devam eder. Annem kimseye bakacak durumda degil, kimsenin sorumlulugunu da alamaz. Kendine zor bakiyor. Lutfen artik daha fazla ısrar etme, sadece ev degil, kimse baskasina bakacak durumda degil demek gerekiyor.

Sanirim cocugun derdi evinden ayrilmak, o evden kurtulmak. Amaci anne ve babasindan ya da bilemiyorum baskidan kurtulmak sanirim. Annenizde kalirsa nefes acagini dusunuyor dacolabilir. Ancak kimse baskasinin heleki bir ergenin sorumlulugunu almak istemez. Net olmak gerekiyor yoksa ısrara devam eder. Annem kimseye bakacak durumda degil, kimsenin sorumlulugunu da alamaz. Kendine zor bakiyor. Lutfen artik daha fazla ısrar etme, sadece ev degil, kimse baskasina bakacak durumda degil demek gerekiyor.
Bence olay tamamen, eş kişisi dahil, kadını insan olarak görmeyen bir sulalenin sırf pipili diye tepelerine çıkarılmış hanzo ergeninin ailesiyle bir olup , amcalarinin tapulu "malı", "eşyasi" olan yengenin ve yengenin ebeveynlerinin evlerinin de dolaylı olarak mülkiyet hakkina sahip olduğunu düşünmeleri yüzünden yaşanıyor...Ne ergenin, ne ergenin anne babasının ,ne de eş kişisinin bu tekliften ve absurtlugunden zerre rahatsız olmadıklarına , açıkça reddedilince de bu yüzden acayip sert tepkiler vereceklerine adım kadar eminim....Çünkü hakları olarak görüyorlar...

Değil. Öğrenci şehri diye bilinen bir şehir. İç Anadoluda. Kışları da oldukça soğuk geçen bir yer.
Eskisehirde misiniz? Gençler bayılıyor Eskişehire ama sizin durum çok saçma, eşiniz açık açık söylesin bu evde kalamazsın diye , başka yolu yok bunun

İletişimini şahane olsa kırmayın derim ama zaten iletişim yok. Eşiniz uygun değiliz demek yerine burada kalamazsın desin. Kalacak yerini ayarla gel ama burada kesınlıkle kalamazsın

Back
X