• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

müsrif kocamı yola getirmek için ne yapmalıyım...

nursehulya

68.5..68.1....60
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2013
2.642
605
113
Merhaba arkadaşlar 2 yıllık evliyim eşimle 6 ay içinde tanışarak evlendik...Başlangıçta ailesiyle problemler vs derken şimdi düzelttik çok şükür...Gelelim esas konuya eşim çok iyidir,merhametlidir...Fakat oldukçada savurgan bir insan...Bir sene önceye kadar çalışıyordum şuanda ücretsiz izindeyim şuan sadece eşim çalışıyor bir tane çocuğumuz var...Eşim evin geçiminin nasıl döneceğini bilmiyor bu konuda bana öncelik vermesini istiyorum malum yuvayı dişi kuş yapar...Bunada izin vermiyor hergün borcumuza borç ekleniyor hiç bir sözümü tutumuyor dinliyor gözüküyor ama asla uygulamıyor...Bu durum beni bitirdi tükendim artık ailemde bana yüz çevirdi çünkü elim para tutarken ne kadar varsa eşime verdip kara günlerim için biriktirmediğimden ...Ne yapmalıyım nasıl yola getirmeliyim bu insanı...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar 2 yıllık evliyim eşimle 6 ay içinde tanışarak evlendik...Başlangıçta ailesiyle problemler vs derken şimdi düzelttik çok şükür...Gelelim esas konuya eşim çok iyidir,merhametlidir...Fakat oldukçada savurgan bir insan...Bir sene önceye kadar çalışıyordum şuanda ücretsiz izindeyim şuan sadece eşim çalışıyor bir tane çocuğumuz var...Eşim evin geçiminin nasıl döneceğini bilmiyor bu konuda bana öncelik vermesini istiyorum malum yuvayı dişi kuş yapar...Bunada izin vermiyor hergün borcumuza borç ekleniyor hiç bir sözümü tutumuyor dinliyor gözüküyor ama asla uygulamıyor...Bu durum beni bitirdi tükendim artık ailemde bana yüz çevirdi çünkü elim para tutarken ne kadar varsa eşime verdip kara günlerim için biriktirmediğimden ...Ne yapmalıyım nasıl yola getirmeliyim bu insanı...

insan nasil bir yorum yapacagini sasiriyor. sonucta musriflik kadina has bir sey. kilik kiyafet aliriz, taki aliriz vs. kocaniz nereye harciyor? kumar falan mi oynuyor? cunku elimdeki her seyi verdim demissiniz. yani kumar oynamiyorsa bir erkek o kadar parayi tek basina nereye harcayabilir?

Son düzenleme:
insan nasil bir yorum yapacagini sasiriyor. sonucta musriflik kadina has bir sey. kilik kiyafet aliriz, taki aliriz vs. kocaniz nereye harciyor? kumar falan mi oynuyor? cunku elimdeki her seyi verdim demissiniz. yani kumar oynamiyorsa bir erkek o kadar parayi tek basina nereye harcayabilir?

Cevap için teşekkür ederim..Şükürler olsun kumar,alkol,sigara alışkanlığı yok...Ama elektronik eşyalara düşkün şuanda evde gerek olmamasına rağmen 2 laptop,bir tane küçücük bir tv var hiç kullanılmadı...Birde boğazına düşkündür yemek seeçer cebinde parası olamasa her zaman dışarıda yemek ister,alışverişe benden daha düşkündür kaç çift ayakkabısı var misal bugün yine ayakkabı baktı kendine...Şuna ihtiyacımız yok desem inat edercesine alır bu huyu beni tükettti artık...

Seninki yine iyiymiş bende de var aynı kocadan ama benimki sadece yiyecek :( eline azıcık para geçsin seni nereye götüreyim aşkım der, ne gerek var dediğimde bu kadar sıkıntı çektik bunaldim der hafta sonu kahvaltıyle başlıyoruz dışarda yemeye akşamı yapıp öyle geliyoruz eve ,arabasına alır sadece kafalarda televizyondan tut basına kadar üstüne başına düşkün değil ne zaman eskidi başkasına özendi 2 pant.bir gömlek kışı cıkartıyor üst baş alsa hadi giyiyor dicem ama bizimki sadece boğaza gidiyor ne yapacağını şaşırdım :(

Seninki yine iyiymiş bende de var aynı kocadan ama benimki sadece yiyecek :( eline azıcık para geçsin seni nereye götüreyim aşkım der, ne gerek var dediğimde bu kadar sıkıntı çektik bunaldim der hafta sonu kahvaltıyle başlıyoruz dışarda yemeye akşamı yapıp öyle geliyoruz eve ,arabasına alır sadece kafalarda televizyondan tut basına kadar üstüne başına düşkün değil ne zaman eskidi başkasına özendi 2 pant.bir gömlek kışı cıkartıyor üst baş alsa hadi giyiyor dicem ama bizimki sadece boğaza gidiyor ne yapacağını şaşırdım :(

Ah canım sen evleneli 7 yıl olmuş benimki 2 yılda yedi beni aynen işte ondan bundan artanıda boğaza veriyoruz ...Cep delik cepken delik hayata devam....

Ah canım sen evleneli 7 yıl olmuş benimki 2 yılda yedi beni aynen işte ondan bundan artanıda boğaza veriyoruz ...Cep delik cepken delik hayata devam....

Aynen işte borç paçamızdan akıo ama görsen çok paramız varmış gibi geziyoruz bunu 2 side bir 7 side maalesef :( nası baş edeceğimi şaşırdım bişey istiyim paramız yok demez bulur buluşturur alır param yok demeye utanıyor adam :/ annem hep der alcaksın parasını cebinden sen ayarlıcaksın ne kadar parası olduğunu soylemezki sen napçan parayı var paramız der bişeymi alcaksın paranmı kalmadı vereyim der yahu ben senin çocunmuyum harçlı istemiyorum ki karı kocayız biz diyorum gurur yapıyor herhalde bizimki ayrı vaka anliycan :s bir arada çalışıyordum olduğu gibide on veriyorum borcumuz varya değişen bişey olmayınca çalışmayıda bıraktım :( konunun sıkı takipçsiyim :)

Aynen işte borç paçamızdan akıo ama görsen çok paramız varmış gibi geziyoruz bunu 2 side bir 7 side maalesef :( nası baş edeceğimi şaşırdım bişey istiyim paramız yok demez bulur buluşturur alır param yok demeye utanıyor adam :/ annem hep der alcaksın parasını cebinden sen ayarlıcaksın ne kadar parası olduğunu soylemezki sen napçan parayı var paramız der bişeymi alcaksın paranmı kalmadı vereyim der yahu ben senin çocunmuyum harçlı istemiyorum ki karı kocayız biz diyorum gurur yapıyor herhalde bizimki ayrı vaka anliycan :s bir arada çalışıyordum olduğu gibide on veriyorum borcumuz varya değişen bişey olmayınca çalışmayıda bıraktım :( konunun sıkı takipçsiyim :)

benim eşimde sizinki gibi.sadece boğazına düşkün.bide arabasına :)
borç harç aldık arabayı.ilk arabamız diye heves ettik gezdik tozduk ama baktım yakıta fena para gidiyo kısmak için uğraştım.
arabayı alalı bi sene oldu 10 milyarlık yakııt harcamışız.
memuruz sonuçta bütçemiz belli.

boğaz konusuna gelincede tıpkı sizin eşiniz gibi dışarda yemeye bayılıyo.kebap türü yemeklere dayanamıyo.hergünde et yemeği olmazki gına geliyo bana.her gün yemeğini yedikten sonra tatlı krizine girer.yemezse duramaz.
markete gittiğimizde çocuk gibi didişiriz.o tam kemalpaşalara çikolatalara saldırırken ben çekiştirirm :)
o market arabasına atar bişeyler ben çıkartırım :)
ben sebze yemeği yaparken alır buzluktaki eti,benim canım bunu istiyo bunuda yapsana der.
bende hayır bu yemek bitsin sonra yaparız derim.çocuk gibi yok ben bunu yicem diye tutturur.

artık sonunda dayanamadım.bu evde ben ne pişirirsem o yenicek.önüne ne koyarsam onu yiceksin bu kadar dedim :)
evlendiğimizden beri kenara para koyamadığımız için çok kızıyodum.
ya sen kafana takma ben hallederim hallederim diye diye kredi kartlarını doldurdu.
hatasını yeni yeni anladı beyimiz..

dilimde tüy bitti ama sonunda anladı.
bişeyi almadan önce düşünücez acilmi ihtiyaç mı değil mi? değilse almıcaz yada sonra alıcaz diye karar aldık.

bakalım böyle devam edebilicek mi çok merak ediyorum :20:

borç harç aldık arabayı.ilk arabamız diye heves ettik gezdik tozduk ama baktım yakıta fena para gidiyo kısmak için uğraştım.

boğaz konusuna gelincede tıpkı sizin eşiniz gibi dışarda yemeye bayılıyo.kebap türü yemeklere dayanamıyo.hergünde et yemeği olmazki gına geliyo bana.her gün yemeğini yedikten sonra tatlı krizine girer.yemezse duramaz.
markete gittiğimizde çocuk gibi didişiriz.o tam kemalpaşalara çikolatalara saldırırken ben çekiştirirm :)
ben sebze yemeği yaparken alır buzluktaki eti,benim canım bunu istiyo bunuda yapsana der.
bende hayır bu yemek bitsin sonra yaparız derim.çocuk gibi yok ben bunu yicem diye tutturur.

artık sonunda dayanamadım.bu evde ben ne pişirirsem o yenicek.önüne ne koyarsam onu yiceksin bu kadar dedim :)
ya sen kafana takma ben hallederim hallederim diye diye kredi kartlarını doldurdu.

bişeyi almadan önce düşünücez acilmi ihtiyaç mı değil mi? değilse almıcaz yada sonra alıcaz diye karar aldık.

Ağlanacak halimiz var ama ben resmen gülümseyerek okudum ben hallederim ben hallederim kısmı ise bombaydı :D Sen bana bıraklar ben hallederimler havada uçuşuyo :) akşamları arar biseyy lazımmı diye sanki beni kesiyorlarmış gibi bak bisey lazim değil sakın bisey alma diye bağırıyorum deli gibi ama kime soyluorum adam elini kolunu sallaya sallaya gelmio eve :) en vahimide en ufacik kavgada neyini eksik ettim senle yemedimmi :) seni parasizmi biraktimlar meşhur laflarımız öğrenecek herhalde zamanla :)

Canım işte aynı benim kocamda böyle...Siz bir karar almışsınız uygulayabilirseniz ne alaa biz bu kararlardan çok aldık ama bir türlü uygulayamadık...

Aynı benim kocada böyle işte kendim para kazanırken verdim hiç hesap sormadım hiçte borcumuz bitmedi yani fena paralarda kazanmıyorduk ama kocam saolsun bereketi olmuyordu ama geceden beri düşündüm taşındım aklıma bir fikir geldi...Kredi kartlarını kesip atayım diyorum ....Böylece herşeye cırt cırt çektirip eksilere giremez...

erkeklerin çoğu ev ekonomisinden anlamıyo,bu bi gerçek.ne kadar eşiniz istemesede tek çare idareyi onun elinden almaya ikna etmeniz.çünkü huyu değişmeyecektir.

Yanlış anlaşılmasın ama gülerek okudum, çok sempatik yazmışsınız.. ;) tabi ki bu durum sorun,hele ki çoluk çocuğunuzun rızkı.. Ama şükredelim de kötü alışkanlıkları yok.. Bizimki de hem boğazına hem rahatına düşkün. Ama en azından bizimle harcıyor :/

Kredi kartlarını kapatmak güzel fikir.
Sadece 1 tane ve düşük limitli bir kart kalsın.

Para harcamayı seviyorsa market alışverişini birlikte yapın.
Hiç değilse gerekli yere para harcamış olur.

Emeklilik veya düzenli altın hesabı gibi geleceğe yönelik bir takside girebilirsiniz.
Eşin kuruşu kuruşuna hesap sormuyorsa çok harcadım deyip fazla para alarak birikim yapabilirsin.

Seni anliyorum
benimkide borc yapmaz
ama odemeyi beceremez.
Mesela birsey aldik 500 lira
Taksit yapdirmaz bir dahaki ay hepsini vereyim der
yaa anlamiyo 500 lira ona verecen diger borclarda var onlari napcan diyorum yine anlamiyo
bu sefer digee odenmeyen borc birikiyo
halbuki ayligimiz iyi duzenli bir odeme planimiz olsa bir kac aya biter
her hatasinda tamam bir dahaki ayligi sana verecem sen ode borclari der ama durum ayni kafasina gore oder borclari
soylemeden edemeyecehim esim marketten sigara alsa ustuyle kendine bir cikolata bile almaz o kadar tutucu ama odemeyi nereye ne kadar versem bilmiyo
bu arada bizim borc oyle az boz degil yani hemde bankalara.
Halbuki bana biraksa cok guzel hallederim ama yok erkek ta illa o yapacak
kadin ne anlar dimi ama

Bu tavır onun huyuysa malesef vazgeçirmek çok zor olur.
Bir müsrif, bir de cimri insan değişmez bence.
Allah yardımcınız olsun.

arkadaşım ne güzel söylemişsin. huy işte değişmez. benim kocam da çok cimri. inanır mısınız 2 aydır siyah ayakkabı bakıyor kendine ihtiyacı var ama bir türlü paraya kıyıp alamıyor. onlara garip gelebilir ama imrendim arkadaşlara

Son düzenleme:
Ağlanacak halimiz var ama ben resmen gülümseyerek okudum ben hallederim ben hallederim kısmı ise bombaydı :D Sen bana bıraklar ben hallederimler havada uçuşuyo :) akşamları arar biseyy lazımmı diye sanki beni kesiyorlarmış gibi bak bisey lazim değil sakın bisey alma diye bağırıyorum deli gibi ama kime soyluorum adam elini kolunu sallaya sallaya gelmio eve :) en vahimide en ufacik kavgada neyini eksik ettim senle yemedimmi :) seni parasizmi biraktimlar meşhur laflarımız öğrenecek herhalde zamanla :)

ya canım kelimesi kelimesine aynı bizim kocalar ya :) bende öyle eve gelirken bişey lazımmı der sadece yoğurt ekmek al başka hiç bişey alma üstüne basa basa derim. en az iki poşetle eve gelir :) ya bu çikolataları niye aldın derim.ama sen çok seviyosun diye aldım karıcımmmmm der.gelde sinirlen şimdi :)

evet eksiğimiz yok çok şükür.kocam bi dediğimi iki etmiyo.ama kenara para koyma derdi de yok.bu böyle gitmez ki.dün bi prgram izledm atv de zahidenin programı.bütçe nasıl yapılır nasıl para biriktirilir o konu vardı.kocayada izlettim.

aldığınız herşeyi yazın.diyodu.bende bundan sonra ufacık bi çikolatayı bile yazıcam.
ve herşeyden önce eşimin tüm maaşını elinden alıcam.ona sadece harçlık vericem :):47:

Aynı benim kocada böyle işte kendim para kazanırken verdim hiç hesap sormadım hiçte borcumuz bitmedi yani fena paralarda kazanmıyorduk ama kocam saolsun bereketi olmuyordu ama geceden beri düşündüm taşındım aklıma bir fikir geldi...Kredi kartlarını kesip atayım diyorum ....Böylece herşeye cırt cırt çektirip eksilere giremez...

çok doğru bi karar.biz geçen ay öyle yaptık.kredi kartlarını kestik bide yaktık :)
kredi kartı olunca babanın parası gibi harcıyosun çünkü.bizde maaş bitiyodu kredi kartlarına yükleniyodu beyimiz.
çocuk çocuk yokken para biriktirdik biriktirdik yoksa zor işimiz.

bide kredi kartı borcunuz çoksa kredi çekip ödemek daha mantıklı.atıyorum 5 bin lira kredi çekersin ayda 150 200 (belkide daha az bilemiyorum) taksit ödersin.hemde kredi çektiğinde faizi daha az oluyomuş kredi kartına göre.

yılmak yok kızlar direnşe devam :47:
bu kocaları yola getiricez işte o kadar :52:

Back
X