• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

müsrif kocamı yola getirmek için ne yapmalıyım...

Canım eşin,eşimin ilk evlendiğimiz zamanki hallerini hatırlattı bana :1:
O da gerekli gereksiz demez marketten meyveleri,abur cuburları doldururdu..
O kadar çok alırdı ki şekerlerin çikolataların tarihi geçer,yine de bitmezdi..:26:
Sonra bir darbe yaptım,yönetime el koydum :51:
Eşim dışarıda yemek yemeyi çok sever.Özellikle et türü şeylere bayılır.Sebze yemeği pişirince dışarıdan eve kebap söylerdi:41:
Baktım ki bu durumun önüne geçemiyorum taktik değiştirdim..:23::23:
Evde daha çok et yemeği yapmaya çalıştım.Dışarıda yesek 60-70 tl tutacak.kilosu 25 tl'den haftanın 3 günü et yapsam daha karlı olur diye düşündüm..Öyle de oldu..
Dışarıdan tatlı almasına gerek kalmasın diye evi hiç tatlısız bırakmadım..Sakızlı muhallebi,prenses tatlısı,yalancı tiramisu,proftrol,hazır yufkadan sarma baklava..böyle şeylerle ilgisini abur cuburdan ev tatlılarına kaydırmaya çalıştım..
Yemek yedikten 1-2 saat sonra o hiç söylemeden mısır patlattım,bir gün kestane yaptım,bir gün dondurma koydum,bir gün çekirdek getirdim..Böylece cips,pringles aramaz oldu..
Dondurucuda her daim sigara böreği,sarma börek falan olur.Açlık arasında atıştırmalık pişireceğim bulunur..Sen de yapabilirsin..
Ayrıca tıpkı senin eşin gibi benim eşim de isteklerime hiç dayanamaz.Aşkım bluz beğendim,ayakkabı,çanta beğendim derim,parasını dayanamaz hemen verir..
Sonra ben o parayla gider hemen altın alırım..:35::35: Böyle böyle 10 tane burma bilezik yaptım ben..:32::32:
İşte böyle cancağızım..Hem sağlığınıza hem kesenize yazık..

Bence beylerin hanımlarına yapacakları en büyük iyilik onların her istediklerini koşulsuz almak değil,kötü günde namerde el açacak duruma gelmesine engel olmaktır..Bir erkeğin eşine ve çocuklarına yapacağı en büyük iyilik budur..:34::34:

benimkide evine alır ama bonkörlüğüde çoktur. hesap ödemeye bayılır. on kişi bi yere gideriz bu öder. hadi neyse o kırk yılın başı, bir arkadası var, çocuk yetim öksüz tamam yardımcı olsun ama çocuk bi yandanda lüks yaşıyo yani. bende kızıyorum, madem durumu ii değil, neden lüks takılıyor ? çünkü ihtiyaçlarını karşılayan biri var. birde bu cocuk bnm aldığım kılık kıyafetede takılır laf yapar, sorsan şaka der çıkar işin içinden sinsi pisliğin teki ama kocam ii niyetinden göremiyor, acıyor ona.

ablaları fln var cocuğun tabi kardeşlerine kendine bu kadar yardımcı olan birini boş bırakırlar mı ? onlarda eşin bizim son kardeşimiz deyip duruyor, tabi kardeşiniz olur kendi içlerinde birbirlerine benim eşim kadar faydaları olmuyor ki. onlarda lüksçüler, dışarda yemek yerler ama hesabı bize kakalamaya calışırlar.

ben yetimdir diye allahtan korkuyorum, sabret diyorum ama içimdende benim evime girecek parayı o neden yesin demektende alamıyorum kendimi.

sizinkiler kendi yiyor hiç olmazsa, birde böylesi var işte benim gibi.

bende araba borcuna sokayım diyorum, değiştirmek istiyor. pahalı bir araba beğendi, onun taksitine girerse, hem arabamız değişmiş olur hem para bağlanır doğru dürüst bi yere, öyle düşündüm ama bilmiyorum..

Hah işte bu konuda aynı benım kocam daha 2 gun once konustuk uzdum sanırım bıraz
ev kırası vs derdımız yok sukur kendı evımızı almak ıcın 4 yıldır 1 tek kurus bırıkım
yapamadık.kalktı o akşam bana sankı cok harcayan benmısım gıbı calıstıkta ne oldu ne yaptık
dogru dedım herseyın en ıyıysını alıyoruz evımıze ıs adamlarında olmayan teller bızde mevcut
eve esya alcaz en kalıtelısını alıyoruz gezmeye gelınce herkesten once kosuyoruz en onemlısı
dısarda cok yıyoruz en cok parada ıste oraya gıdıyo dedımde nankorsun sen tesekkur etcegıne bunlarımı soyluyosun dedı allah razı olsun ok ıyı yapıyosun ama sonra para koyamıyoruz ortaya dıye lafı bana sokma
dedım...bunu demesen bu cevabı almazdın bıraz senden bıraz benden kaynaklanıyor ama bu ev masrafımızın olmamasını bı avantaja cevırmedık dedım sımdı bıde oglumuz var hıc koyamıyoruz kenara

10 burma bılezık yapan arkadaşım tebrıkler
bızımkı bana para vermez... Ne ıstıyosan beraber alalım der o sebeple ben yapamıyorum...
Marketı onun maasıyla hallederız taksıtlerı ben oderım pazarı ben gorurum bu sekılız ama benım aldıgım maas kurusu kurusuna bunlara gıdıyo onun aldıgı paradan bırıkılmesı lazım sen taksıt ode dedıgımde surat asıyo sonrada lafı ben yıyorum bısı soyleyınce yıne kabahatlı ben oluyorum sasırdım 4 yılda değiştiremedim o degıl bıde aılesı benı sorumlu tutuyor sankı ısraf eden benmısım gıbı...:47:

neyine güveniyor ki bu kadar seri harcarken?
sen de onu borca sok. yani bir şoka girmesi lazım kendine gelmesi için. madem para her şekilde gidecek evine lazım olan şeyleri al. peki borçlarını nasıl ödemeyi düşünüyor?

benimkide evine alır ama bonkörlüğüde çoktur. hesap ödemeye bayılır. on kişi bi yere gideriz bu öder. hadi neyse o kırk yılın başı, bir arkadası var, çocuk yetim öksüz tamam yardımcı olsun ama çocuk bi yandanda lüks yaşıyo yani. bende kızıyorum, madem durumu ii değil, neden lüks takılıyor ? çünkü ihtiyaçlarını karşılayan biri var. birde bu cocuk bnm aldığım kılık kıyafetede takılır laf yapar, sorsan şaka der çıkar işin içinden sinsi pisliğin teki ama kocam ii niyetinden göremiyor, acıyor ona.

ablaları fln var cocuğun tabi kardeşlerine kendine bu kadar yardımcı olan birini boş bırakırlar mı ? onlarda eşin bizim son kardeşimiz deyip duruyor, tabi kardeşiniz olur kendi içlerinde birbirlerine benim eşim kadar faydaları olmuyor ki. onlarda lüksçüler, dışarda yemek yerler ama hesabı bize kakalamaya calışırlar.

ben yetimdir diye allahtan korkuyorum, sabret diyorum ama içimdende benim evime girecek parayı o neden yesin demektende alamıyorum kendimi.

sizinkiler kendi yiyor hiç olmazsa, birde böylesi var işte benim gibi.

bende araba borcuna sokayım diyorum, değiştirmek istiyor. pahalı bir araba beğendi, onun taksitine girerse, hem arabamız değişmiş olur hem para bağlanır doğru dürüst bi yere, öyle düşündüm ama bilmiyorum..

ilk kısımda aynı benim esimi anlatmıssınız .bende bu huyuna sinir oluyorum .20 kişi bi yere gideriz ,bi bakarlar hesap esim tarafından ödenims ,tsk ederler okadar ,yaa biza ne kadar düsüor diye sormak asla yok. yani bizimle görüsen kisiler cidden cok sanslı .yerler icerler sinemaya giderler ,bizim adam cok zengin ya sabancı sanki.. ! hep hesabı öder .:47::47::47:

benim de konu sahibine tavsiyem ; dışarı yemegine cok para gittigi icin evinde et yemekleri ,tatlı yapmaya özen göster. bir de belki sizin maddi durumunuzda olan arkdaslarınız varsa ,bak o bu maasla sunları almıs yada suraya yatırım yapmış diye özendirebilirisiniz .

ilk kısımda aynı benim esimi anlatmıssınız .bende bu huyuna sinir oluyorum .20 kişi bi yere gideriz ,bi bakarlar hesap esim tarafından ödenims ,tsk ederler okadar ,yaa biza ne kadar düsüor diye sormak asla yok. yani bizimle görüsen kisiler cidden cok sanslı .yerler icerler sinemaya giderler ,bizim adam cok zengin ya sabancı sanki.. ! hep hesabı öder .:47::47::47:

benim de konu sahibine tavsiyem ; dışarı yemegine cok para gittigi icin evinde et yemekleri ,tatlı yapmaya özen göster. bir de belki sizin maddi durumunuzda olan arkdaslarınız varsa ,bak o bu maasla sunları almıs yada suraya yatırım yapmış diye özendirebilirisiniz .

yani ilginç bir durum var eşlerinizde.. adama tedbir olsun diye sürekli evde tetik halinde mi durmak lazım. aklı başında olan biri cebinde olan parayı ne yapacağını bilmesi lazım. ben evlendiğim ilk zamanlar da benim eşim de ortamda öne çıkmayı severdi. ama şu şekilde statü olarak öyle gerekiyordu belki. bir yere yemeğe giderse arkaşdaşlarıyla mesela hepsi aynı işi yapıyor diyelim. ödemek için adım atabilir. ben de bir kere evden çıkarken dedim sakın hesabı ödeme diye. sonra mesaj atmıştım yemek ortasında hesabı ödemiyorsun dimi:)) diye..bunlar ilk zamanlardı. birbirimizin tarzına uyum sağladık. ben ortamlarda hiç atlamam şahsen.. beklerim bir insanlar ne yapacak diye. ha hepsini çıkaran olursa canım feda benim de gözüme gelmez. ama bazı insanlar vardır ki o el cepten parayı bir türlü bulamaz ya da hesap vakti teli çalar falan. ben de bu tür insanlara hazır yem vermeyi sevmiyorum.

böyle müsrif kocalarla ilgili yazı okuyunca garibime gitti :DD kiminin kocası oraya buraya götürüyomuş kiminin kocası yemeğe içmeye :DD vay bee varmı öyle erkekler.benim eşim hesaplı kitaplıdır.... :) ben yalvarırım sağa sola gidelim yiyelim içelim diye ama nerdeeeee :D ben yorum yapamıcam sanırım konuya çok zıtımda.benim eşim yapsa tam yeri valla :D ama şunu diyim erkeğin tam kıvamlısını orta noktasını bulmak çok zor.ya çok savurgan yada çok sıkı oluyorlar :(

böyle müsrif kocalarla ilgili yazı okuyunca garibime gitti :DD kiminin kocası oraya buraya götürüyomuş kiminin kocası yemeğe içmeye :DD vay bee varmı öyle erkekler.benim eşim hesaplı kitaplıdır.... :) ben yalvarırım sağa sola gidelim yiyelim içelim diye ama nerdeeeee :D ben yorum yapamıcam sanırım konuya çok zıtımda.benim eşim yapsa tam yeri valla :D ama şunu diyim erkeğin tam kıvamlısını orta noktasını bulmak çok zor.ya çok savurgan yada çok sıkı oluyorlar :(

ayarsızlar :))))))))))))

ayarsızlar :))))))))))))

hemde ne ayarsızlar yaa :D ben sanmıyorum ortasını tutturmuş bi erkeğin olacağını. napalım onlarıda öyle kbul etcez.ama unutmayalım bizden güçlü değiller asla.imparatorlukları bile yıkanlar kim kadınlar :)) yani onları yola getirmesini bilcez.biz çok güçlüyüz onlar zayıf.çünkü her daim zaafları var biz kadınlara.eninde sonunda biz kazanmıyormuyuz sanki öyle yada böyle ;)

Kesinlikle enterasan başka bişi var dışarda yer içer eve aldığım ekstra bişi gozune batar paramız yok der ıste o noktada delı olurum yıyecek kısmını dıyourm yanı tereyag vardır evde mısal kaymak alırım ıkısıde aynı sey ne gerek var der 3 kurusluk seyın lafını yapar az once kebapcıda yedıgın seylere gelınce para vardı ama ? Evde yemeğimizde vardı 1 saat sonra evde olcaz olmessın aclıktan dedıgımde kabahatlı oluyorum ama bu her dısarı cıktıgımızda olunca kı cok gezerız hafta ıcı haftasonu farketmez... Bunlar kat kat fazla cıkıyo ama eve gelınce yok :47:
Buda enterasanı

Mesela benim halamın eşi çok cimridir. Oğlu, kuzenim de öyle.
Günlük 1 lira ile yemek ihtiyacını günlerce giderebilir.
Herşeyi en cüzi şekilde halletti evlenirken,
Hala da öyledir.
Bir gün onun istediği şey alınır marketten, bir gün eşi' nin.
Bu kadarı da bana ağır kaçıyor.
Yapsa batmaz, ama hırs işte, yumruğunu sıkacak ki hanları, sarayları olsun.
Geçen noter de bir kadın görmüş, kadın baya yaşlıymış.
1 parmakla 7 tane evi gitti, belki anca onları yapabilmekle geçti ömrü, sonra ne oldu? Koca bir hiç dedi.
Erkek milletinin ince hesaplar yapmasına dayanamıyorum..
Bir de herşeyi gereksiz gören tipler vardır ya hani, kıyafet lüzumsuz bir parça yeter, ayakkabıya gerek yok falan,
Bende böylesiyle yapamazdım sanırım..
Herşey kararında olmalı, hele de varyemez amcalar..
Onlara hiç birşey söyleyemiyorum..
En iyisi ortadan hallice.. :31:

Son düzenleme:
mesela benim halamın eşi çok cimridir. Oğlu, kuzenim de öyle.
hala da öyledir.
1 parmakla 7 tane evi gitti, belki anca onları yapabilmekle geçti ömrü, sonra ne oldu? Koca bir hiç dedi.
Bir de herşeyi gereksiz gören tipler vardır ya hani, kıyafet lüzumsuz bir parça yeter, ayakkabıya gerek yok falan,
bende böylesiyle yapamazdım sanırım..
nerde bulcan oylesını bulursan bızede haber ver:1:

Hala da öyledir.

Amaan böleside çok kötü ya :)) 2. Sayfada ağlanacak halimize gülüyoruz derken son sayfalarda halime şükredecem diye korkuyorum : D

Cevap için teşekkür ederim..Şükürler olsun kumar,alkol,sigara alışkanlığı yok...Ama elektronik eşyalara düşkün şuanda evde gerek olmamasına rağmen 2 laptop,bir tane küçücük bir tv var hiç kullanılmadı...Birde boğazına düşkündür yemek seeçer cebinde parası olamasa her zaman dışarıda yemek ister,alışverişe benden daha düşkündür kaç çift ayakkabısı var misal bugün yine ayakkabı baktı kendine...Şuna ihtiyacımız yok desem inat edercesine alır bu huyu beni tükettti artık...

aynen benim kocada öyle malesef ,hiç tutumlu değil ,dükkanını görsen darülaceze vakfımı dersin :) gelen giden hiç eksik olmaz yemek yapsam pişmesini beklemeden dışardan söyler bunuda yarın yeriz der, bazen çok erken çıkar beni kaldırmaz yataktan bir kalkarım her odanın ışığı açık gündüz vakti ,kafası bozulursa arabaları yarı fiyatına satar,işinde para kaybedince benim içim içimi yer o çok rahat sağlık olsun der, say say bitmez , sanırım huy hiç değişmeyecek

Hala da öyledir.

ay Allah korusun bunlarda çok fazla :) cimri erkeklerden nefret ederim herşeyi en ince ayrıntısına kadar hesap yapan ,ömür mü geçer ,benimde bi kız arkadaşım böyleydi ,yalnız yaşıyor parası evi arabası var ama ,harcağı bir lirayı bile kağıda yazıyor ,arabasına çok binemiyor benzinden dolayı ,aklıma geldikçe ben burda sinirleniyorum ,herşey kararınca olmalı bencede

ya canım kelimesi kelimesine aynı bizim kocalar ya :) bende öyle eve gelirken bişey lazımmı der sadece yoğurt ekmek al başka hiç bişey alma üstüne basa basa derim. en az iki poşetle eve gelir :) ya bu çikolataları niye aldın derim.ama sen çok seviyosun diye aldım karıcımmmmm der.gelde sinirlen şimdi :)

evet eksiğimiz yok çok şükür.kocam bi dediğimi iki etmiyo.ama kenara para koyma derdi de yok.bu böyle gitmez ki.dün bi prgram izledm atv de zahidenin programı.bütçe nasıl yapılır nasıl para biriktirilir o konu vardı.kocayada izlettim.

aldığınız herşeyi yazın.diyodu.bende bundan sonra ufacık bi çikolatayı bile yazıcam.
ve herşeyden önce eşimin tüm maaşını elinden alıcam.ona sadece harçlık vericem :):47:

(((: ilk paragraf çok hoşuma gitti benim eşim de aynen böyle yapıyor hahah siz beni güldürdünüz Allahta sizi güldürsün (: Konu sahibi arkadaşım ben eşimin maaş kartını hiç ona vermiyorum çünkü anında biter biliyorum (: Sizin eşinizde bütçe olayını size devretmeli onu bir şekilde ikna etmek lazım.Kartını asla vermiyor mu size?

Bizim evde tüm maaş annemdedir.Babam maaşı çeker anneme verir.Annem babama harçlık verir :1:
Kredi kartı kullanmıyoruz.Babamın dışarda yeme huyu yoktur.Aldığı extradan şeyler bol meyve meyveyi çok sevdiği için o da.
Hobileri için aldığı kalemler boya takımları fırça takımları.Kullanmayacak dahi olsa alır bu tür şeylerde.
Bir de kitap.Aldıkça alası gelir.
Takım takım cilt cilt kitaplar :) Okumayacak olsa da alır.
İlginç de bir huyu var.
Vaktinde bir kitabı almış ya yıllar öncesinden.Onun bir de yeni baskısını alır :9:
Ya da bakarızki aynı kitaptan 2 tane almış olur :9:

kizlar anlattiklariniz tipkisiydi esim bekarlikdan kalma aliskanliklarini biraktirmak yillar aldi arkadas gruplariyla bir yere gideriz hesabi esim oder evde ordu yasiyormus gibi alisveris yapar insan kasayla alirmi sebze meyveyi benimki alir herkese dagitir :20:evde cok kisi olsak bari bir bebek bide ben isten gelirken bana kutu kutu cips cikolatalar alir sanki dev yiyecek onu yetmez diger aksam yine aynisi alma desen kuser turistlik yerleri gezeriz sanki turist kendisi dukkanlara girer 2 liralik sus esyalari cin mali oralarda kesin 20tlden baslar almazsam kuser:19:arkadaslari cok SIkistik para ister o gider kredi kartini verir allahim kabusdu resmen sonra nemi oldu kredi kartlari aldi basini gitti o ay basi verecem diyen arkadaslari telefonlara bile cikmaz oldu hepsini yuzune vurdum sonra icralik kagitlar geldi tesadufmidir nedir babamda evi satmisdi gittim borc istedim babamda allah razi olsun gihhh demeden verdi alcagi ev vardi baska satildi hatta olsun yavrum cocugum zordayken ben ne yapacam evi dedi esim utanarak aldi odedi tum borclari sonra pasa pasa her ay odedi babama sonra yemege cikdigimizda askim bak bu aksam sen odeme onlar odesin dedim onlar boyle yaparak kocaman evlerde oturuyorlar bakdikki sadece 1 aksam hesabi odeyenler bile aramaz oldu esim gercek hayatla tanisti simdi utanarak yazacam ama:17:esime gaz verdim askim bak millet boyle yaparak ev araba herseyleri luks dedim esim gercekden dogru dedi onceden bana pinti diyen adam sen al bebis butun hesaplari ele bakalim ne olcak dedi vallahi para bile biriktirdim ama tek ekmek bile almadi herseyi ben aldim o parayi verdi ben ben muhasebesini yaptim yil sonunda 5 kurus bile paramiz olmazken o yil turkiyeye gittik cemiyet yaptik ustune birde kendime taki aldim :52::52:adam soklarda bundan sonra butun hesaplar bende simdi her daim arar alayimmi almayimmi diye arabasina bile parca lazim bana sorar bende disarda sor birde internetten bakariz derim gelir bakar hangisi ucuz onu aliriz cok degisti esim cooookkkk:16::16:

Hah işte bu konuda aynı benım kocam daha 2 gun once konustuk uzdum sanırım bıraz
ev kırası vs derdımız yok sukur kendı evımızı almak ıcın 4 yıldır 1 tek kurus bırıkım
yapamadık.kalktı o akşam bana sankı cok harcayan benmısım gıbı calıstıkta ne oldu ne yaptık
dogru dedım herseyın en ıyıysını alıyoruz evımıze ıs adamlarında olmayan teller bızde mevcut
eve esya alcaz en kalıtelısını alıyoruz gezmeye gelınce herkesten once kosuyoruz en onemlısı
dısarda cok yıyoruz en cok parada ıste oraya gıdıyo dedımde nankorsun sen tesekkur etcegıne bunlarımı soyluyosun dedı allah razı olsun ok ıyı yapıyosun ama sonra para koyamıyoruz ortaya dıye lafı bana sokma
dedım...bunu demesen bu cevabı almazdın bıraz senden bıraz benden kaynaklanıyor ama bu ev masrafımızın olmamasını bı avantaja cevırmedık dedım sımdı bıde oglumuz var hıc koyamıyoruz kenara

10 burma bılezık yapan arkadaşım tebrıkler
bızımkı bana para vermez... Ne ıstıyosan beraber alalım der o sebeple ben yapamıyorum...
Marketı onun maasıyla hallederız taksıtlerı ben oderım pazarı ben gorurum bu sekılız ama benım aldıgım maas kurusu kurusuna bunlara gıdıyo onun aldıgı paradan bırıkılmesı lazım sen taksıt ode dedıgımde surat asıyo sonrada lafı ben yıyorum bısı soyleyınce yıne kabahatlı ben oluyorum sasırdım 4 yılda değiştiremedim o degıl bıde aılesı benı sorumlu tutuyor sankı ısraf eden benmısım gıbı...:47:

Arkadaşım çok zor müsrif erkek derdini çok iyi anlıyorum...Hele bide çocuk gibi surat asmalar falan olunca dahada zor...Ben diyorumki eşime artık ben çalışmaya başlayınca sana tek kuruş bile vermicem diyorum geleceğe yatırım için oda senin param benim parammı var deyip darılıyor seninki gibi...Herşeyi anladımda ailesi neden karışıyor neden seni sorumlu tutuyor oğullarının huyunu mutlaka biliyorlardır...

Back
X