• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müsrüf nişanlı ..

Anjina Pectoris

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2016
237
454
53
Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere nişanlım fazla para harcayan bir insan. Bugün eline para geçse yarını düşünmez. Şimdi diyeceksiniz ki sanane adam çalışıyor, istediği gibi harcasın. Fakat şöyle bir durum var biz yaza Allah nasip ederse düğün yapmayı düşünüyoruz. Elimizde çok bir birikimimiz yok. Ve ailelerden destek almadan yapacağız. Kendisi eli açık biri sadece kendisine değil bana karşı da parasını asla sakınmaz.

Her neyse, yine bir mesele oldu ve ben uygun bir dille düğün yapacağımızı ve paraya ihtiyacımız olacağını, biraz daha az harcama yaparak birikim yapmamızı, sorumluluklarımızın olduğunu söylemeye çalıştım. Bunu yaparken biraz fazla konuşmuş olmalıyım ki bana şaka yollu cırcır etme dedi güldü :stop:. Bende düşündüm , o kadar çalışıyor gönlünce harcasın. Sonra ona dedim; kendi paran, istediğin şekilde harca ben karışmıyorum. Senin paran benim param mı var deyip tavır yaptı. Şimdi ben bu adamla napiyim yahu?

Asıl konu biz evlendiğimizde sorumsuz bir insan mı olur? Böyle devam ederse afedersiniz de biz totomuzu nasıl doğrulturuz?:KK43:
Acaba ben mi abartıyorum karışmasam mı ? Bi akıl verin bacılar..

Bence karışma.. evlenince düzelir. Ben de bekarken kuruş atmazdım kenara yer içer gezerdim , aldığımın fiyatına bile bakmazdım. Eşim nişanlı iken müdahale etmeye kalksa canım sıkılırdı. Keza düğünden sonra herşeyi kredi ile yaptığımız için ister istemez kısıldı harcamalarım. Varken harcayıp yokken tutumlu olabilir pekala...

Evlendikten sonra devam ederse uyarırsınız ama şimdi çok gereksiz...

Yaza evleneceksiniz inşallah , ev var ,eşyalar alınacak ,eksik gedik bitmez kolay kolay , bunun müsriflikle alakası yok ki ,bunlar düşünülmesi gereken şeyler .
Bende tam bu düşüncedeyim. Zor kazanılıyor. Ama maddiyatçı olduğumu düşünmesin diye artık üzerine de gidemiyorum.

Bence karışma.. evlenince düzelir. Ben de bekarken kuruş atmazdım kenara yer içer gezerdim , aldığımın fiyatına bile bakmazdım. Eşim nişanlı iken müdahale etmeye kalksa canım sıkılırdı. Keza düğünden sonra herşeyi kredi ile yaptığımız için ister istemez kısıldı harcamalarım. Varken harcayıp yokken tutumlu olabilir pekala...

Evlendikten sonra devam ederse uyarırsınız ama şimdi çok gereksiz...

Haklısınız aslında . Çok da şey yapmamak lazım galiba :) benim zaten korkum şuan değil evlendikten sonrası için. Bir kadın olarak bende alışverişe hayır diyemem ama onun kadar değil. İkimiz bir araya gelirsek olacaklardan korkuyorum.. teşekkür ederim yorumunuz için :)

Cimri insanın tam zıddı müsrif insan ikisi ile de hayat geçmez...
Nişanlınız böyle olmaya devam ederse çok kullanılır...
Yıllar sonra bir bakmışsınız elde avuçta hiçbir şey yok...
Siz plan yapın eve alınacaklar eşyalar vs. Siz kontrol edin başka yol düşünemedim...

Neye harcıyor? Kenarda düğün yapacak kadar yeterli bir paranız yoksa düğün tarihi nasıl kararlaştırılır aklım almıyor doğrusu. Ben önce bunu sorgulardım.

Cimri insanın tam zıddı müsrif insan ikisi ile de hayat geçmez...
Nişanlınız böyle olmaya devam ederse çok kullanılır...
Yıllar sonra bir bakmışsınız elde avuçta hiçbir şey yok...
Siz plan yapın eve alınacaklar eşyalar vs. Siz kontrol edin başka yol düşünemedim...

Borç olmadan birşey sahibi olunmuyor eşya alalım yavaştan diye düşündüm ama uzaktayız nasıl olacak bilemedim..

Neye harcıyor? Kenarda düğün yapacak kadar yeterli bir paranız yoksa düğün tarihi nasıl kararlaştırılır aklım almıyor doğrusu. Ben önce bunu sorgulardım.

Genelde giyime harcıyor. Tam tarih belirli değil aslında ama öyle düşünüyorduk. Sonradan bende zaten eşyalar hazır olmadan evlilik olmasın dedim . Hem biraz teşvik edici hemde daha sağlıklı başlangıç olur diye bu düşüncemde kararlıyım..

Dayım seninkinden, harcar eder ay sonuna para yetişmez ondan bundan borç ister ki esi de çalışıyor yani. Müsrif insan biraz zor düzelir

Bu tipler malesef düzelmiyor. Kendi eşimden biliyorum. 11 yıllık evliyi hala aynı. Tek benim zorlamamlada olmuyor malesef. Canı istediğini istediği an yapar sadece kendine değil bana çocuklarına ve çevresindeki herkese karşıda aynı. Yedirir içirir gezdirir ama ay sonunu zor getirir. Malesef ben artık konuşmaktan bıktım. Düzeleceğide yok

Bu tipler malesef düzelmiyor. Kendi eşimden biliyorum. 11 yıllık evliyi hala aynı. Tek benim zorlamamlada olmuyor malesef. Canı istediğini istediği an yapar sadece kendine değil bana çocuklarına ve çevresindeki herkese karşıda aynı. Yedirir içirir gezdirir ama ay sonunu zor getirir. Malesef ben artık konuşmaktan bıktım. Düzeleceğide yok

Peki çok sıkıntı oluyor mu bu yüzden aranız açılıyor mu?

Back
X